Мешиња јас завршив со работата, денес ми беше последен ден на работа,едвај чекав да заврши, конечно Од понеделник терам одмор. Инаку почна да ме боли доле ниското при движење. Ми треба тазе породена мајка во Чаир. Сакам нешто да прашам. Може и лп да ми пише.
Здраво имам едно прашање. Бремена сум 6 недели од последна менструација,на гинеколог по две ннедели треба да одам. Вака сега пиев 9 месеци пароксетин од кои последните 4 месеци по пола апче поради зголемена анксиозност и паника. Когавидов две цртички пред 5 дена ги оставив нагло,од тогаш се чуствувам поспано,малаксано, немам енергија само лежам ,слаба мачнина , вртоглавица,тешко дишење, ми рекоа само фолна киселина,магнезиум,витамин ц и ако ептен почуствувам почуствувам потребс диазепам од 2мг. Дали некој имал слично искуство да сподели? Поздрав
Знам дека е прерано , ама си правам интересно, го правев тестот со сода, вика девојче ќе е сега. Нека е се само во ред, ама ќе се помпомо во гаќи ако испадне така .
Јас мислам дека ти е од бременоста. Но немора да значи. Посоветувај се со гинеколог. Диазепам ма дадоа и на мене, кога бев уплашена и вознемирена, ама не нон стоп пиење, само кога ќе има потреба.
Дај кажи да пробаме и ние хаха.. јас знам демек за бременост ако пени си трудна ако не не си ама за пол прв пат слушам
Тука читав на Фемина , ако пени е машко, ако не пени е девојче. Имаше баш дебата за овој тест и за уште еден со црвена зелка . Баш ми е јако и да не е вистина, забавно е ептен. Еве ја темата во прилог, тука некаде низ страните прочитав. https://forum.femina.mk/threads/Предвидување-за-полот.18030/#post-1709195
Пени ако е кисела мокрачата, ако не е - нема да пени. Киселоста зависи шо сте јаделе и пиеле. Не се ослонувајте на резултатите
Се можно сонувам, филмови секакви и кога ќе се разбудам буквално ми треба време да сфатам дека било сон, некогаш и препотена се будам, а често уморна
Jas licno ne sum zafovolna ni od ednoto ni od drugoto. Kazav ,koga sednav za skrining komentarot na dok. Bese eve go bebeto,ok e se eve go raceto eve mu gi nodzinjata, dobro e malce ti e pogolemo niti da objasni dali e ok da e pogolemo nitu ne e. Exoto beshe krsh edvaj i se gledashe od so beshe cela slika crna pa i zatoa ti go povtoriv skiningot kaj maticnata koj mozebi traese 20 min ama objasni sekoe prste nodze ,koska i.t.n. moj sovet e i privatno plati si 3 4 ilj ama ke si bides barem kolki tolku sigurna zosto 1 skr. E najbiten mislam deka osven drugoto. Pozdrav
@Autumn_ јас во првата бременост имав соништа приврзани за бременоста како се пораѓам како изгледа и слично. За да не ве излажам ќе кажам дека ќерка ми е слична како што ја сонував. инаку од денес 8 ми месец 32 недела јупии 31+1 @flower30 ма кај си?
Јас мислам дека ги имав пред месец-два, сега престанаа. Тоа е кога стомакот ти се здрвува буквално како камен се прави и стои така некое време. Не се болни, повеќе непријатни. Јас ги имав кога ќе се заморев, односно кога се движев повеќе. Сега не можам толку да се движам и немам веќе.. Некоја поискусна нека каже дали е тоа тоа, ама како што читав по нет, ова се тие Бракстон-Хикс контракции.
Да, тоа е тоа @ddevojce . Не се болни, само непријатни бидејќи баш чувството е како да ти трне стомакот. Јас оваа бременост си ги имам уште од 20-та недела некаде Сеуште ми се по еднаш на ден или една на неколку дена. Ама после 30-та недела може да имаш и неколку во ист ден, само на различни временски интервали