Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    784
    Некогаш мрда зошто ти се чувствуваш убаво, ако јадеш нешто вкусно :)

На Dikinzi, ddevojce и lejlla им се допаѓа ова.
  2. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    784
    Чекам да ми дојде време за инсулинче и во кревет, па велам ај да напишам нешто.
    Бев на контрола денес 36+1, буци ми е спремен, како што кажа лекарот зреен е. Значи и да реши да излезе уште вечер (ама ај не :) ) ќе биде во ред. Постелката само што почнала да влегува во 2ра фаза почнале калцификати ама рано било уште. За две недели пак на контрола и изгледа 20-25 дек. царски (главчето ни е големо па да не ризикуваме ќе одиме царски) . Јас искрено сакам 25 дек. ама ако се реши порано спремна сум. Малце возбуда малце паники ме фаќаат, генералката ја завршив викендот ама ептен се уморив, цело време чекав водењак да пукне од напор :D и сега сори ќе ве настрвам ама ми се јаде домашни ќифли со сирење ☹️

На Dikinzi, Sexybaby86, Lorins и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не знам за во бременост ама ја имав пред 5-6 години и многу лесно ја излечив со терапија. Само оди на лекар види што ќе ти препишат и немој да се плашиш не е ништо страшно.

На Dikinzi и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  4. фина96

фина96 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    121
    Здраво девојки,
    Да прашам има некое правило кога се прави цтг? Од денес сум 39 недела, и матичната ми рече ако не ме фатат болки до 10.12 да дојдам тогаш да правиме.

5. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Обично цтг после 36-37 недела се прави еднаш или два пати неделно.Ти немаш ил направено до сега?

6. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Супер за буци :)
    А за кифлите јас во 7ми месев од таков стрв :) а сега свеки и оставам таа работа

На Vanessa9li му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Ти благодарам Јана, се слушнав со гинекологот ми кажа да отидам да ми даде терапија бидејќи сум алергична на лекови кои содржат пеницилин. Ми кажа дека не му штети на плодот но во исклучителни случаеви ако се остави така и не се лечи, може да доведе до спонтан абортус. Закажав за утре и ќе видиме што ќе пиеме, требало и вереникот да пие..

На Dikinzi и Jana06 им се допаѓа ова.
  8. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Здраво лејдис...
    Ние денес 27+5 :l: Деновиве и јас имав болка доле кај коската меѓу нозе , па бев на доктор и фала му на Бога се е во ред, бебата се завртила со главчето доле па најверојатно е од тоа и ме притиска. Крвта ми е ослабната па ми препишаа флорадикс, но во првата бременост не ми помагаше, па земав капсули Хемовит на Health Aid и ќе видам дали ќе има подобрување, димери ми се во ред, скриен шеќер ми е во ред, само тсх за теродината малце ми е покачен, но продолжвам со 150 мг ектурокс.
    Синко ми рекоа да не го кревам ама не знам дали ќе успеам во тоа :|
    Времево само на спиење ме тера, а навечер станувам по 5 пати и пак ненаспана.
    Наутро синко во градника, јас и мм на работа и така секој ден :clap:
    Поздрав до Вас и секое добро...

На Butterfly1107, dunika, *malenavolena*87 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Здраво мешиња,

Вчера бевме на контрола понапред сме 2 недели со што се поместува и терминот на порагај, 2900гр. сме направивме и цтг малку бебче беше успано, болки немаше па оваа недела ке го повториме, иначе сме супер фала богу :)

Цервиксот е малку потскратен околу 28мм беше мислам.. па треба да одмараме повеке..
    Од сношти имам болки во карлица, дури коските од задникот ме болат како да ми е укочена целава карлица едвај движам и станувам од кревет.. имате сл вакви болки? вчера се ок си бев од вечерта ми е ова ново..

ставаме и утрогестан од 200 утро-вечер и денеска имам зголемен исцедок ..

На Филотеа, SanelaS, Ms allways right и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Помош женички...
    Треба во Петок да правам микробиолошки брисеви.Ставам Утрогестан од 200 наутро и вечер.Па прашањето ми е дали Четврток вечер да ставам Утрогестан да не пречи при земање брис,ај Петок наутро нема да ставам ке го оддолжам па кога ке завршам ке си ставам час два нема да е проблем,но незнам за во Четврток вечер што да правам.Заборавив кога бев на контролата да ја прашам матичната.

11. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Јас вчера така не ставив ни вечерта ни утрото.. подобро не ставај според мене..

12. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Мила и јас ги имам истите болки сега сум 35+3 планирам да одам на преглед и за брис во петок,и ние сме 2 недели понапред и се плашам да не се породам пред брис да ми земат,си викам барем да влезам во 9 месец после подруго ке е,ај нека биде се во ред.ти која недела си?

13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Mене ми рекоа не сметаат, ама јас кога требаше да правам ја пиев и вечерта и сабајлето пред земање на брис.

14. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.161
    Некогаш мрда и поради тоа што јадеш, зошто кај него се се слуша, и за него тоа се високи тонови. Иначе храната стасува релативно брзо, тоа е исто како да си се напила апче за глава и 10 мин ти поминала :D Крвотокот посебно во бременост е чудо :D И не мора цела храна да се свари, од првото залче таа почнува да се разложува..иначе бебето се храни преку папочната врвца, а плацентата е одговорна за доток на крв, и храна до неа..плацентата исто така има улога да ги задржува не знам точно колку посто штетните материи да дојдат до бебето.

Цтг обично се прави од 36 недела, и еднаш неделно додека не се породиш. На 10 .12 ти би била 40 недела и некој ден. Ја праша ли зошто не ти прави цтг ? Преглед вагинален за да види дали си отворена ти прави? Контракции имаш ли? Мене претходната матична, на секоја недела ми правеше цтг, и преглед на бебето, да види плодова вода, плацента до кај е.

@flower30 Како си ? Ти реков ја џабе паничиш, пред 39 не раѓаш ти :D

Последна измена од модератор: 3 декември 2019
    На dunika, ddevojce, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Сестрата ја прашав дали пред брисеви да ставам. Ми рече вечерта да си ставам и дека не смета, а сабајлето да не ставам. Кога завршив со брисевите, таму ми го ставија апчето. :D

На Dance27 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Ооо најдов уште една жртва со инсулин. Не сум знаела дека има некој на форумов. Дали правеше нифти или некој сличен тест? Колку единици земаш ако не е тајна и дали ти се качува шеќерот и со инсулинот? Мене некогаш ми е ок, некогаш после јадење се качува и до 11/12, сега ќе одам на контрола да ми зголеми доза, земам 4,4,4,6. Многу ми е страв со шеќеров да не влијае на бебето.

17. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    По ново сме 36+1 :) вчера пишав тука 35+0 ама како што видов сеа подобро по новово од денес сме во 9ти.. пошо бебо е понапред 2 недели.. веке каша попара ме направија со неделиве и јас нишо не разбирам :)
    иначе и јас тоа се плашам ке се породиме порано.. сепак примивме флостерон имаме заштита.. затоа и терминот ни го преместија порано .. значи не се само кај мене болкиве.. само со лесно да ни е на сите и се да биде во ред .. :*

На SanelaS, bella.gk и flower30 им се допаѓа ова.
  18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.161
    По ново 36 +1 ? А по старо ?

На Flyfly90 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @Dikinzi дома сум, денес си бев на фризер, се шишав(hollest)Утре сабајле сум пак на преглед да видиме што ќе кажат. Вечер и утре ќе паничам:Dсега одмарам да соберам сила за паничење:rofl:Сирот мм, овие 9 месеци ако не се разведе од мене, ќе тераме до крај:) Инаку да, од толку стравови, од 20 та недела да не се породам порано, па калцификати - на крај испаѓа дека дека во 39та недела ќе се породам. Погоди;):) Е сега уште да ми погодиш(да кажеш де:)) дека и лесно и брзо ќе биде ќе те честам шо сакаш:):lol:

На mal.ecka, elenaklasik, kristii и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    По последен пмс сме 34 недела, ама пошо бебчето е понапредно две недели и поголемо сме 36+1 и мене не ми беше јасно зошто така и затоа и терминот ни го преместија за порано.. најверојатно и бебчето било зачнато порано според нив и затоа така иди.. :$:inlove:

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.