Ете ме иста, паники страв плачки Јас за прв пат па и дека, уште од сеа не знам кај терам тешко на докторите со мене ке биде весело.. те разбирам ептен, гледај некако да се опуштиш и да си најдеш некоја занимација што ке те изрелаксира, нека посоветуваат и поискусните..
Еднаш правев пред десетина дена кога добив малку болки, а еве и денес сум цел ден како со менструални болки, па се мислам дали да отидам кај матичната
Будалче И јас сум опкружена со 2 такви што многу знаат Свеки и Золва (ја викам малата свекрва)..... Ама се на нив да им кажеш, и јас сум воспитано дете што не си го меша носот каде не треба и не сакам да се расправам ама па кога некој ке прејде преку моега и те како си го слуша Немаш ништо со тоа што ке се расправаш со вереникот, кутриот колку и да сака да е на твоја страна сепак му се мајка и сестра. Најубаво ти е пред него да им кажеш смирено нив се што те нервира и да не се умараш
Пред десетина дена ме задржаа една вечер во државна (37 бев) и таму ми правеа цтг, докторот што ме прегледа вели не сум отворена, а денес сум дел ден со болки, чекам да видам дали ке станат посилни
Затоа пишав кој има слаб стомак нека не гледа, јас па не можам операции да гледам, ама ова можам Мама е таква..и викам доста не можам да слушам, а на другите имвикам ај ај доста е ми се лоши. Кај нас у болница докторите те брзаат и паничат. Друго е дома. Болки имаш уште ? Душо секоја жена е различна, би те советувала ако не се смират да одиш на доктор
Имам во половината, не прекинуваат како менструални болки се. Лежам и ме боли, исто кога стојам ме боли. Се избањав. Покриена со ќебе ќутам И бебе не е активно денес, сам 3 пати ја сетив како мрда од сабајле.
Па веќе 3-4 саати ме боли и половина и доле ниско како да имам добиено и не ми престанува таа болка, а и одвреме навреме осекам плус како некоја јака болка доле на стомакот, е сеа нез баш колку често ама некаде на 10 мин ме фати после на 15 и бебушот е нешто слабо активно денес, и тоа ми е чудно
Иста сум денес, ме фаќа некоја паника. Не знам дали се тоа породклните болки или само ме залажува бебчето?
Ја и ти исти сме. Паниката ми помина. Чекам сега ако почне да ме боли уште повеќе половината ќе одам на гинеколог. Ако не ќе си седам дома. Ноќеска не верувам дека ќе и се излегува, ако не трг во Чаир. Со лесно нека ти е.
@Starlič и @фина96 , почекајте уште малце и на доктор, веќе сте 9 ти, не секој ги има стандардните јаки болки..има жени од тие што имаат не многу болен пораѓај. Не да ве плашам ама доктор си е доктор !
Мене кога ме задржаа во државна сега ми се исти болките, па ако станат посилни трк кај матичната, туку ме плаши тоа што бебчето денес два пати го осетив да мрдне, обично е нон стоп активно
Јас втор пораѓај, па плачам и паничам повеќе од вас Така да, за вас е понормално. Јас не можам да кажувам да се смирите, оти јас не можам. Ама искрено колку повеќе страв толку полошо. И така се е етапно. Прво прегледите и цтг, па минува тоа, па болките и одење во болница - минува и тоа. На крај пораѓајот - минува и се заборава. Како резултат на сите маки, следи најубавиот поклон - БЕБЕ Потоа следуваат тони нежности, милости, љубов, гушкања Само да не чува Господ нас и бебенцата, тоа се молам за сите трудници. Другото е минливо
Ве читам и двете дека слабо ги осеќате бебињата. Да не ве паничам без потреба ама јас дента кога ми пукна водењакот бебе беше слабо активна и скоро ич не јa осеќав. Ајде опуштенo и чекаме вести.. со лесно на двете
Кај мене почна да мрда сега. Дали дека сум многу гладна, па нема и она што да јаде и бара сега. Фала ти. Сигурно се ќе биде во ред. Може не чукнал часот за денес. Здрвувања незнам дали имам бидејќи мрда бебето.
И јас го делам на @NNK19 мислењето, и да ве искараат во болница дека нема ништо подобро нека ве проверат. Со лесно мами. Ајде за ова се спремавме 9 месеци, да не кажам се сексавме
Луда си. Ме пукна од смеење. Баш мислев вечерва да му дадам на маж ми. Се ме моли, денес се кандисав бидејќи два месеци не се омрсил, сега види што се случи. Страв ми е да му дадам сега.