Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.435
    Допаѓања:
    6.937
    Ajde i jas da se prijavam so izvestaj .Deneska bev na kontrola plus ctg buci e skoro 3 kg, a utre sme polni 34 nedeli doktorot mi rece deka e mozno pred vreme da se porodam zasto.bebo e golem so glavata e svrteno na izlaganje i i se naoga nisko.Pa taka me udrija emociite vo glavata i da si mislam koga kako sto i uste sto treba da napravam za da se podgotvam.Em nestrpliva za prvata sredba em vozbudena i se po red.

На ddevojce, Dikinzi, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.398
    Допаѓања:
    18.643
    Убаво од твоја страна што си ја гушнала,верувај дека многу и значело во тој момент.
    Јас немам абортуси,ама имав неуспешни обиди за бременост со месеци,верувај дека кога ќе слушнев дека некоја е бремена,макар и да не ми е блиска во мене срцето ми се кршеше за милион парчиња. Во тој период и снашката остана бремена,кога ми кажа брат ми прво си се расплакав за мене а после се радував за внучката.
    Не ти е пресебична другарката,да не си и во кожа.

@Starlič @фина96 со лесно девојки,блиску сте до улогата на мајка,без паника и без страв, бебето мора да излезе,да се запознае со мама и тато :)

На Larahappy, Ms allways right, elenaklasik и 9 други им се допаѓа ова.
  3. фина96

фина96 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    121
    Јас кога се движам доле ниското осеќам како да ми е стегнат

4. Vikk22

Vikk22 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    318
    Zdravo na site meshinja:inlove:
    Jas sum denes 29+0 od vcera imam zgolemen iscedok..bukvalno kako pomocana sum :(
    Bev na kontrola lrethodnata nedela se e kako sto treba... Normalno li e da mi se zgolemuva iscedokot ili ima mesto za panika :?: :whew:

5. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Уште ме боли половината, ама не толку многу. Нема да одам на лекар сега.. Ме фати дремка и легнав да поспијам. Ќе видиме ноќеска како ќе биде. Ако ме боли сабајле ќе одам на гинеколог.

На Ms allways right, Dikinzi, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не знам каде да го поставам прашањето, па ќе прашам тука кај што сме собрани сите :D
    Сакам неделава да правам gender reveal, па сакав да ве прашам за идеи. Има по интернет доста само тешко се изводливи кај нас. Пример да направам со пукање балон, прво тешко во Мк да има кој да го направи и второ живеам во стан и една недела ќе собирам конфети.
    Мислам дека најбрзо ми е да нарачам мафини со боја внатре. Добредојдени се сите предлози.
    П. С. Ако сте правеле вакви мафини препорачајте ми од каде да нарачам. Фала :)

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bilbilce

Bilbilce Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    225
    Здраво женски. Барам препорака од ваше искуство за добра крема против стрии ? 16та недела сум и сакам да почнам да се мачкам со крема ми е страв да не ми се појават стрии а плус имам и сува кожа на телото.

8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.187
    Допаѓања:
    24.583
    Се е генетика, јас не мачкав ништо а родив бебе тешко 4300г со 54см, ниту една рецка немам ;)
    Или ако мачкаш не давај многу пари, земи си некоја помрсна павловичева, ем пориродно, ем поевтино.
    @Jana06 не си имала лоша намера со тоа што си кажала на колешката која изгубила бебе, но верувај мноогу боли (имав missed abortions во 9та недела) и не верувам дека таа се расплакала намерно или пак била себична во тој момент, само тој што изгубил бебе може да ја свати....едноставно боли, срцето се крши 4 месеци бев скршена, се додека не останав пак бремена...фала Богу, сега и имам синче кое ќе прави година за 1 недела :)
    Поздрав и секое добро на сите...

На koritsaki, ddevojce, Girl-Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И додај ад капки во павловичевата.

10. Bilbilce

Bilbilce Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    225
    Искрено и мене не ми се даваат по 1500 ден за креми или масла а тие се и плус мала грамажа што значи 100 евра ќе ми требаат месечно за мачкање . И јас сум за некоја поевтина варијанта :)

11. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    @фина96 Како си? Имаш ли болки?

12. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Здраво мешиња, и јас да се пожалам се надевам ќе ме утешите..На претходната контрола д-димерите ми беа 2530 и примав 13 клексани, денес пак бев на контрола и очекував да се намалени, но не 4040 беа од памет се извадив , сега треба да примам по две на ден 14 дена . Се консултирав со матичната ми рече нормално е , заштитена си до терапија но сепак се плашам. Некоја со слично искуство?..Се си мислам дали е добро бебето, дали има ризик од предвремено породување, дали д-димерите се причина за царски? Инаку 31+1 сум. И извинете за долгиот пост

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    И јас се двоумев кога требаше да ми земаат брис. Ставив вечерта а бидејќи утрото одев рано, мислам дека не ставив. Др рече не сметал утрогестанот , ниту при брис, ниту при испитување на мокрача. Рече ако случајно покажело присуство на антибиотик, ќе сме знаеле дека е од него. Инаку, и јас бев на контрола. Дознавме пол -машко е! :)) Цело време некако знаев :) 18 недела и 2 дена, но понапредни сме за околу една недела. За овој период се беше ок, па наредно треба во 23/24 недела да појдам, тогаш и за срцето на бебуш да испитаме. Претходно освен регуларно крв/мокрача рече дека не треба ништо. Додека се жакев дека е долу бебчо , сега беше прилично горе искачен:) и навечер стварно осеќам како тежина од под гради, др вели нормалноне зш и желудник и дијафрагма се поместуваат. Мн сум среќна, ми ги прекина утрогестан зш мажево се качи нагоре! :hai::inlove::inlove:

Последна измена: 3 декември 2019
    На ddevojce, 0ли, Girl-Rabbit и 7 други им се допаѓа ова.
  14. фина96

фина96 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    121
    Уфф имам ама послаби.. таман решив да идам до болница и се намалија. Ти имаш?

15. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Немам многу јаки, само при движење доле ниското ме боли. Онака немам. И јас се предомислив да одам. Здравје утре ако имам болки ќе одам. Овие нашиве изгледа сакаат за се зезаат со нас.:rofl:

На Girl-Rabbit и Dikinzi им се допаѓа ова.
  16. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Има кај нас такви балони, она со кутиите не сум видела да прават, инаку уште полесно од мафини е една торта

На Dikinzi и Jana06 им се допаѓа ова.
  17. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    И јас си се мислам вечерта да ставам а наутро да не ставам,кога ке се вратам тогаш да го ставам час два нема да е проблем.
    Мило ми е за твоето бебче.
    Ние сеуште не го знаеме полот.По менструација сум 12нед но по мерки на ехо матична вика 11недела а мм е страшно нестрплив брои денови недели...повозбуден е од мене :rofl:
    А уште нешто околу утрогестанот да те прашам има одредени недели до кога се прима или се е индивидуално според бременоста?

18. Sreka16

Sreka16 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2019
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    53
    Здраво женски, 31+3 недела сум од пред неколку дена имам горчлив вкус на секоја храна што ќе ја ставам во уста. Дали некоја имала вакво искуство, дали е нормално?

19. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Индивидуално, некои до крај може да примаат, некои само на почетокот.

Да, имав и јас на почетокот, а знае и од време на време да ми се јави.

На Sreka16 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    За проверка на уринокултура утре сум со план да одам, има врска дека ставам Полигинакс навечер или не менува?