Samo da ve pozdravam i da vi kazam deka vo momentov primam infuzija poradi visokiot pritisok.posle toa ke pravam ctg pa spored nego ke vidime dali ke mora da me porodat so provokacija ili ke pocekame uste malku.moram da priznaam deka malku mi e strav...
душо не се грижи јас исто околу 6та недела имав кафен исцедок 2 3 дена и си помина,меѓутоа и кажав на докторката и она превентивно ми ги даде утрогестан 200 по еднаш вагинално да ги ставам околу 2 недели ставав, и се нема повторено еве 12 недела сум сега,исто и она ми кажа тоа е така се појавува на периодот кога треба да добиеш така да нема потреба за грижи
TSS Ти пуштаме среќа, и со лесно да поминиш Само со позитивни мисли и без страв и мисли дека уште малце ќе се гушкаш со бебушко Па ќе читаме во породилни приказни како сте поминале
Feminki jas ke poludam , pred nekoka vecer so maz mi imavme odnosi i oj svrsi vo mene demeo pola a sve bese sansite za bremenost mi bea golemi taa vecer jas placev se nataziv premnogu imam devojce tri mesecno i ne bi sakala vednas da ostanam bremena sto mislite od ednas moze da se fati ?
minne992 си ја утнала темата! На 21 година би требало да знаеш дека и од еднаш се останува бремена! Ако не сакаш да останеш бремена повторно, зошто тогаш имате незаштитени сексуални односи?
Devojki vcera me pustia doma.posle infuzijata mi se stabilizira sostojbata.doktorkata me pregleda plodova voda ima dovolno i otvorena sum 3 cm.rece da ocekuvam bolki vo tekot na nokta,no eve veke e utro a jas seuste ne gi cuvstvuvam porodilnite bolni...gi imam no ne se redovni pa ke vidime do vecer kako ke se odvivaat rabotite.pozz
TSS со лесно нека ти е. Не се плаши, диши слободно и се ќе биде во ред. Блазе си ти, и јас едвај чекам да се олеснам, како што ми одминуваат деновите и како што купуваме потребни ствари за бебушка, се повеќе ме фаќа мерак да се олеснам, да ја видам, да ја земам во прегратка и да се дружиме.
Женски сакам да ве прашам нешто. Јас беушот почнав да го осеќам пред 4-5 дена. КОНЕЧНО!!Но од вчера попладне и еве цело утро сеуште го немам осетено Дали е нормално тоа или да одам на преглед?
^ Ики јас еве сум 23 недела и го осеќам бебуш како шутира од време на време кога почнува да шутира шутира во минутата неколку пати се тегне ли што ли прави не знам. Има денови кога не го осеќам мирно си е си спие може. Баш некни на мм му викам абе бебуш не го осеќам изгледа мирен е спие цееел ден не го осетив, а вчера мислам дека се изнашутира. Мислам дека не треба да се секираш да мислиш многу, бебуш изгледа си е мирно си спие, немој да се грижиш. А ако толку сакаш да одиш на доктор колку да си бидеш мирна тогаш појди како ти сакаш така, а јас ќе ти речам дека нема потреба да се секираш. Поздрав !
Можеби и кај мене е рано, само што влегов во 18 недела, но ноќеска со мм нешто како да осетивме. И јас како Агрона, мислев дека левиот јајник ќе ми излета, движењата беа во тој предел, и чувството беше неописливо, мајката добро знае кога бебчо прави ,,нешто,,во нејзиниот стомак.Знам дека е рано за вистинските и чести движења, но ова е само почеток и најава дека жабчето почнало да претка . Наредна недела сме на контрола, тогаш ќе го дознаеме и полот, едвај чекам Имајте убав ден мамички....
не е ништо страшно некогаш ќе го осеќаш некогаш не, може нанка бебушот, или си мрда а ти не го осеќаш тоа, и јас така се паничев со првото
Некои од феминките погоре кои биле настинати имаат напишано постови доколку сакаш на природен начин да ја спречиш,пиј топол чај, супи,цеден лимон, млеко со маргарин и топен шеќер исто така помага, доколку можеш да го пиеш, јади повеќе овошје.
Здраво девојки, ние бевме на првиот скрининг и се е во ед со бебулето Трите брисеви исто така се ок, односно се негативни и докторката рече да бидам спокојна, да очнам да уживам во бременоста Инаку матичната кај која бев минатата недела ми кажа дека треба да го направам приот скрининг, брисеви и приска, но кога отидов во Систина и откако помина скрининот и брисевите ми вика докторката епа честито се е во ред а резулатати од брис ке бидат за некој ден. И сега јас и викам а приска???? Таа ми кажа дека докторите од Систина не препорачуваат доколку се е во ред со скринингот. Но доколку видат нешто сомнително тогаш праќаат на приска.Исто така ми кажа дека резултатите не се секогаш точни. Бидејќи и верувам на докторката, ја послушав и не го направив тој приска тест. Така да за четири недели сме повторно на контрола па ќе видиме како сме. Поздрав девојки
TSS а колку ти е притисокот? Мене ми беше 140/100,ми дадоа терапија,апчиња за притисок и сега ми е 135/85. Јас сум 38 недела и малку ме фаќа страв заради ова.
Мешковци, за првпат во бременоста, во седми месец ми се појави бело прање и тоа течно, не е густ исцедок за да асоцира на кандида. Се мислам да не е од антибиотиците што ги пиев, тогаш докторот ми рече дека можно е од нив да ми се појави но тоа беше пред скоро месец дена. Ми рече тогаш дека ако се појави слободно да си земам вагиналети Канестен, но јас не видов проблем тогаш и не реагирав. Денес ми се појави, течно е, не мириса но првпат ми се појавува во бременоста, немав проблем до сега, првите брисеви ми беа негативни се беше во ред. Имала ли некоја вакво искуство, нормално ли е?
^ Џени и мене така пред некој ден ми се појави бело прање, но реков ајде така треба нормално може е кога не ме чеша и не мириса. Исто и мене првите брисеви ми беа негативни се беше во ред. И јас прашувам еве сега дали треба да испитаме нешто урина за да се провери не дај Боже да не има некоја инфекција или?