И јас сум тука некаде. Денес полна 11 недела. Туку каде ќе правите скрининг? Јас закажав за 16.12 во државна со приска со сите салтанати. Го фаќам последниот воз тогаш ќе бидам 12+6
Се јавив пред недела и повеќе има од недела во систина да закажам скрининг за 25 декември. ми рекоа уште немале термини направено ме запишаа рекоа тие ќе се јавеле, сега нз дали да ѕвонам си мислам да не ме заборават да ѕвонам пак што мислите?
Јас сум кај матичната за скриниг во вторник и после тоа одам за приска. Во среда закажав кај Димчев во систина
Систина јас.Никола Панчевски ми ја води бременоста,мислам приска ќе правам ако ми речат дека има потреба, само таму ми е паметов. Нека биде се добро,а кај матичнава одам само за боледувањево. Триста апчиња ми даде кога бев прв пат кај матичнава, а Панчевски е супер. Сега за сега задоволна сум.
Здраво на сите ве молам да ми кажете дали има некоја мамичка исто искуство .Бремена сум 26.3 според последна менс. а мерење сум 25.2 Значи бебето касни 10 дена со развој Бев и на гинекологија ми испитаа и крв и д димери се е во ред резултатите ми рекоа после 2 недели на контрола да одам пак ВЕ МОЛАМ ЗА НЕКОЈ СОВЕТ многу сум исплашена
Јас пак да прашам за крвната група. Ви бараа ли во Чаир документ која крвна група сте? Дали вадевте нова, или ви заврши работа старото картонче? Јас го имам со старото презиме, и ме нервира што морам да закажам термин па да одам нова листа да вадам.
Zdravo. Bremena sum skoro 4 meseci. (bez 3 dena) No deneska imav mnogu silna bolka vo nisko vo dolniot del na stomakot, slichna na menstrualna no bese posilna, neizdrzliva! Nemav krvarenje no bolkata me ispalsi... ne otidov na lekar bidejki prestana za pola cas. Ako se povtori ke odam no dali i na vas vi se slucilo istoto. Znaci bolka bukvalno ke me onesvestese za malce...
И јас подолу од папок го осеќав ова бебе во 20 недела, исто мислев ниско е ама немаше никаква врска. Инаку претходната бременост во линија на папок го осеќав и затоа се испаничив. Почекај кога ќе почнеш надолу да го осеќаш, во цервикс . Јас си викав готово излезе, ама тек што ме чекало да сум знаела. Уствари знаев ама се заборава се
@flower30 епа мајкичка живо и здраво да ти е синчето, колку што те плашеше во бременост толку спокој од сега да ти даде. Знае ли тој батко колку тетки тука го дочекаа со радост, инаку некако си имав врзано дека девојче носиш, ќе ми извиниш, и не дека е нешто различно ама упте поголема радост ме облеа кога прочитав дека е синче. Уживај уште еднаш, се заврши
Мешковци што сте тазе породени или при крај, кога спремивте торбици за џа пораѓај? За државниве болници ме интересира, некаде читам носеле се, некаде не, ама сепак излегуваат доста работи да се спакуваат, а ако стигне маже тоа да го прави ќе оди натака навака 2-3 пати а и општо е преморен од работа па сакам од се што можам да го ослободам како обврска