Мешиња денес правев крвна слика албумините ми се ниски 29,7 a нормални вредности се од 35 -50,глоболините ми се 39,1 а нормални вредности се 27-35,сега сум 35+5, немам отоци притисок 110 со 70 , е сега незнам дали се покачуват од нешто или некој со такво искуство,на доктор ќе ги носам во петок резултатите
@Cherry333 @Autumn_ @ddevojce ви благодарам мн , се испаничив ептен ама ме смиривте сега , нека мрда колку сака штурчето мое хахаха , сега приметувам повеке се осеќа хахах , душа мајкина , да помине скринингот како треба и ке здивнам малце , ве гушкаммм.
Многу се исплашив преги, како што седев на креветото почна бебе да мрда да клоца и ме удри некаде доле во матката, незнам како да кажам точно. Леле каква болка ме подигна од креветот се свиткав целата ко црв од непројатност. Ви се случило ли? Мислев ќе излезе или водењак ќе ми пукне у секој момент.
Дали преку скринингот се гледа се или сепак треба и преку крв (приска) Бев на контрола пред една недела кај матичен кажа бебко било супер и носна коскичка и вратче,па можело и само со скрининг да поминам.Мои блиски едни советуваат да правам и преку крв други викат беспотребно било не било баш веродостојно.Инаку наредната недела треба прв скрининг да правам...Сеуште се двоумам што да правам
Не се секирај, не е толку доле тоа е таман. Прво бебешките покрети се сеќаваат блиску мочен меур, па после како расте треба да се сеќава се погоре и погоре, прво малку под папук,па до папук, па над папук и полека полека коа ќе порасне низ цел стомак. Така шо у таа недела ,и зависи како е наместено таман си го сеќаваш.
И јас ги правам сите испитувања,но ете за оваа матичната не беше конкретна.Кажа дека резултатите не се веродостојни неморало да правам приска,доволно ќе било само скрининг,па потоа да сме размислиле ако сме сакале да сме го правеле ...Охх значи матичните се за никаде
И јас бев со старо картонче каде што ми е моминското презиме.. и не ме вратиа.. ама бев на гак... сепак мислам дека според матичниот водат евиденција...
И мене ми рече докторката што ми ја водеше бременоста, дека не се многу веродостојни резултатите од Приска. Искачале со висок ризик, па после морале да ги праќаат на амниоцинтеза и на крај се било добро. Битен е скринингот. Но, ете јас заради претходен спонтан и годините имав опција амнио или Нифти тест(наместо Приска) и направив Нифти. Читам по приватниве болници докторите не ни предлагаат Приска. Ама сепак консултирај си се пак со докторот и ќе треба ти да си одлучиш.
Ние од тоа да не е рано испуштивме многу убава количка на многу убав попуст кога бев 6ти месец после ја чекавме уште месец испол, не ја симнаа па купивме друга. Од 7ми месец почнав со алишта па потоа продолжив со шопинг за бебе.
Не е многу, една недела касни. Башка никогаш со сигурност не може да знаеш кога ти била овулацијата. Битно е да има симетрија целокупно. Јас почеток на 9ти се спремив од влошки и спаваќи до четка за заби. @flower30 @Andonia честитки, живи и здрави да ви се бебушките.