Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Повелете, може ќе ви се најде ,ова ми е списокот со првото :*

Прикачени фајлови:

На Girl-Rabbit, Pocahontas9, Ann.loves.you и 13 други им се допаѓа ова.
  2. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Еххх што било убаво вака второ дете.. со првото ептен рано почнав да мислам што како ми треба па списоци па чуда.. сега е полесно на ништо не му ја мислам сега здравје пред крај само тие некои ситници :rofl:

На Girl-Rabbit, LadyC, koritsaki и 4 други им се допаѓа ова.
  3. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Мене завчера прв пат така ме лупна како што опишуваш... Како со главчето долу и испаничив викам оваа смислила порано да излегува.... Ама срека само еднаш направи така.... А вчера па дека работам седечки со раширени нозе и од 8 до 12 се работев кога станав од стол како да ми ги кине некој мускулите каде што почнуваат да растат срамните влакна.... На секое дигање нога ја осекав таа болка..... Ама срека си дојдов дома си легнав и пројде... Денес смислив да испијам дупла доза Магнезиум пошто почнаа и грчеви по нозе на најневозможни места во сон да ме факаат па ке пијам 500 мг Магнезиум. И така вторник сум на контрола едвај чекам да дојде за да ја видам и молам Бога се да е во ред, тогаш се договоривме и за фамозните брисеви па ке биде весело :)
    Се надевам куклата мајкина ке почека бар до 36та 37ма да си порасне и да пројде Нова Година па после да искача :)

На ddevojce, Andonia, Kate Rina 93 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    786
    Допаѓања:
    1.104
    Благодариме! Од кој месец почнавте да купувате за бебушот? :)

На Butterfly1107, Milicka* и Dikinzi им се допаѓа ова.
  5. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Дај линк кај најде шпикозни да разгледам
    Јас ташна од али нарачав и мн убава се погоди и за брзо стаса позитивно ме изненадија

6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Се јавив и сеуште немале распоред , сега незнам кога пак да ѕвонам :worried:

7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Ќути :D

Со првото крајот на 7-ми, со второво исто :D

Јас стално нарачувам од али експрес, можам да кажам дека 60 % од алиштата ми се од таму, секогаш гледам колку продажби има продавачот, фидбек колку му е позитивен, ќе ти дадам одма линк да најдам само :D

На green.eyes, *malenavolena*87, Milicka* и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Колку што знам, на секои две недели прават распоред. Јави им се и прашај ги кога ќе имаат нов, зошто битно ти е да закажеш термин. Мене секогаш ми кажувале кога да се јавам :)

9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    https://m.aliexpress.com/item/32843048138.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail

Еве, јас ова го нарачав, пиши baby long sleewe romper на пребарување и ќе ти даде се и сешто.

Инаку сега од Али стасуваат многу брзо нарачките, за 2 недели се овде, порано многу се чекаше, 1 месец минимум..имам чекано и 2 .

На *malenavolena*87 и Milicka* им се допаѓа ова.
  10. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    784
    Светска си!!! Си допишав што ми фалеше во мојот список. :)
    Туку се мислам каква торба да земам за моите работи во болница. Бебо ќе го спакувам во неговата, да не е глупаво со торбица да отидам а?
    Има една во Sport Vision што ми се допадна, мислам дека ќе ме собере. Ем ќе се подновам :D
    И какви влошки да си земам, нема да ми требаат од тие меките зошто нема да имам рана одоздола, па мислам стандардните Always. Леле еден куп глупи прашања.
    upload_2019-12-5_10-22-52.png

На Girl-Rabbit и ddevojce им се допаѓа ова.
  11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    :*
    Ако те собере во оваа можеш и со ваква, јас ќе планирам со обична кп за планинарење, и се во неа да ставам, за да не м'кнам 300 торби, поучена од претходно :D А за влошки во болница не знам дали даваат освен такви класични после породување како Вир шо се, да се користат други. За таму земи си без крилца, бидејќи иако е царски ќе лежиш неколку саати на кревет, па со тие ќе им биде полесно да ти сменат, или пак ти да си смениш..со крилца малце терсене е ..

На Butterfly1107 и Vanessa9li им се допаѓа ова.
  12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.664
    Допаѓања:
    7.578
    Јас планирам со една торбица, односно мини куферче да одам. Имаш ти далеку повеќе работи од бебето. Пешкири, влошки чуда тоа се зафаќа место. Јас си купив од локо кроко како ранец торба (во прилог), ама нема шанса да не собере двајцата во ова, па ќе носам едно куферче, ранецов понатаму ќе го користам и онака собира многу како бунар е. Не знам дали ќе те собере во ова, ама подновување не е на одмет :lol:. П.с има тема на форумов што да се спакува за болница, ако не сте знаеле за сите, јас од таму се си видов :D.

Прикачени фајлови:

На betty oh, ddevojce, Vanessa9li и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Повелете и оваа страна, работите шо ги има на али ги има и тука, ама од добар произведувач. Не сум зела од тука ништо,неќна ја дознав странава, ама се токмам,ако планирате прво прашајте за колку време е доставата, да не ги чекате многу оти може и они да ги немаат на залиха па да ги нарачуваат.

Прикачени фајлови:

На Milicka* и Autumn_ им се допаѓа ова.
  14. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Страв ми е дека ќе му се големи одма 2ка, а Бекутан, Слипи и Дајперс исто мислам се од 2ка, барем не сум начекала 1ци, јас сакам најмали, сега ми текна и на Бејби Лав од ДМ

На ddevojce и Milicka* им се допаѓа ова.
  15. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Тие се за од 3-6 кг, ја планирам одма со двојка да почнам, и да се поголеми кога ќе ги стегнеш со лепенките таман ќе се.

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    За два-три дена :D. Ајде ти закрепнувај, па се читаме во мајчинските теми. Уствари јас уште не сум почнала да пишувам таму, малку ми се искомплицираа работите па слаба сум со време, ама ќе почнам во блиска иднина. Честитки уште еднаш и се читкаме. :hug::hug::hug:

Поздрав и до сите други мешиња. Се' ќе издржите, среќата е неизмерна, а сега спијте колку можете. Јас не сум сврзала повеќе од 2 саати од 28-ми :worried::whew::inlove::l:

На Girl-Rabbit, Филотеа, Larahappy и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Лелее камо да можам да спијам. Ќе си легнам околу 22/23 во 02 обавезно се будам докај 04 нема никаков сон. Таман ќе заспијам во 6 ме буди маж ми, ајде стани, доста спиеш. Не дека нешто му треба ама демек цел ден сум дома па ќе спијам. И тешко дека и сега одмарам. Може нема толку да ми биде тешко кога ќе дојде бебето, сега се навикнувам што ме чека. :lol:

На Vanessa9li, green.eyes, Sesil и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Затоа се тие несононици во бременоста, за после пораѓајот да можеш одма да се привикнеш на неспиење :rofl::shake:

На Girl-Rabbit, ddevojce, Cherry333 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Од слипи мислам има 1.
    Пожелно е да земиш со индикатор. Слипи и памперс имаат, за дајперс и бекутан не знам.

На Autumn_, Dikinzi и Milicka* им се допаѓа ова.
  20. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Креветчето ни е спремно, имаме каде да спиеме. :inlove:
    IMG_20191205_115159.jpg

На betty oh, Girl-Rabbit, Lorins и 28 други им се допаѓа ова.