Zdravo. Bremena sum skoro 4 meseci. (bez 3 dena) No deneska imav mnogu silna bolka vo nisko vo dolniot del na stomakot, slichna na menstrualna no bese posilna, neizdrzliva! Nemav krvarenje no bolkata me ispalsi... ne otidov na lekar bidejki prestana za pola cas. Ako se povtori ke odam no dali i na vas vi se slucilo istoto. Znaci bolka bukvalno ke me onesvestese za malce...
Со здравје да си го служите Ти го прочитав коментарот и вчера, ама не знам што да те советувам освен да се јавиш на лекар . Болката ја имаш ли уште ? Беше ли на лекар ?
Креветчето е од Локо Кроко, постелината и плетенката од Ситник, завесата сама си купив тул и чипка и ја однесов нашијачка да ми ја среди. Фала ти.
Ахаха сигурно ќе плачам, само си се тешам вака. Кои нервози ги имаше бебево со мене цела бременост, ќе биде чудо да не е нервозно и тоа
Дали на некоја мамичка и смета оваа промена на време? 13+3 сум и досега 5 пати ако сум повратила. Но, вчера и денес некако мачно многу. Многу ми пречи сонцето, незнам зошто? Тоа завеси сум тргнала да влезе топлина ама не ми одговара. ММ се јави и ми вика ставај дрва во каминот да не ти студи .
Јас имав со првата бременост хематом ( верувам не е кај тебе истото ) ама памтам што ми кажаа неколку гинеколози " додека е кафено не се плаши, лошо е да е чиста крв. Мада имам познанички и со чиста па поминало се во ред. Смири се, не се паничи, ќе те ѕирне доктор , се ќе биде во ред. Пиши како си поминала ок? @Vanessa9li не знам на што мислеше со влошките точно, ама јас бев царски и вир ми даваа кај што се породив и такви ми рекоа да носам додека да прекине чистењето зашто се најдобри и секаде нив ги препорачуваат.
Само смирено ништо не е , ке те види доктор и ле видиш се ке биде како треба , да ни пишеш обавезно ***
Опушти се. Јас и крв имав неколку дена,па фала богу се заврши како што треба. Нека те прегледа доктор и лежи си овие неколку дена,гледај да одмораш повеќе.
Мене во прво тромесечие ми беше прелошо на промена на време и повраќав. Не излегувај кога се осеќаш така, спушти ролетни, тв, пуканки и не мисли на ништо, ќе помине. И многу вода во тие денови или лимонади, зависи што те освежува. Мене овошје ми сметаше.
Јас имав како менструални болки пред 2 недели (во четврти месец), е сега не беа неиздржливи, но повраќав. Гинекологот на телефон ми рече не е страшно, се случува, но за да спиеш мирно оди во државна (беше недела вечер). Е таму нормално не можеш да поминеш без коментар, си добив од сестрата 'Девојче сите имаме понекогаш менструални болки, па не трчаме на ургентен', но на мое инсистирање ме прегледаа и се беше ок. Може е нешто, може е ништо, но јас би идела на преглед за да знам.
Здраво мајки, едно прашање, вчера бев на преглед и докторката ми рече се е во ред но на главчето (мозокот)има отворче( или како и да се вика се исплашив и заборавив како го кажа) што не е убаво затворено, рече до 28нед треба да се затвори меѓутоа уште 3нед незз како ќе дочекам, дали имала некоја од вас ваква ситуација???