Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Enci200

Enci200 Истакнат член

Девојки, кога се испитува скриен шеќер 3 часа треба да бидеме само на глукозата или може нешто да каснеме после првиот или вториот саат?
    Јас мислам дека ќе прегладнам ако мора три саати без јадење на седам.

2. crazylady

crazylady Форумски идол

Како сте мешиња? Дали знаете колку ќе изнесува породилното од јануари 2020 година?

3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Сега само што се вратив од др. Не ме прегледа ни вагинално ни абдоменално, и кажав за кафенкото и бидејќи во понеделникот беше се' во ред, ми рече да не се плашам и пак ми даде утрогестан и да мирувам. И кажав дека бев порастрчана денес со обврски, па рече можи се има поспуштено или ако притиснало на грлото од матката. Ја прашав што да правам ако денес и вечер пак ми се појави, таа рече не очекувала од утрогестанот. Искрено, не е нешто обилно или многу, ама мн ми е страв. Па ќе ја следам состојбава, се надевам нема да треба довечер да трчам по болници. Кога го ставав утрогестанот со апликатор (така и изминатиов период го ставав) при вадењето имаше на него малку како слузче со чоколадна боја....Се надевам не е страшно....Сега само ќе се проверувам на секои 5 минути, и како може човек да е смирен и да мирува кога се има некој проблем...Само Господ да е со нас :(

0ли, dunika, Dikinzi and 4 others like this.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Не смее апсолутно ништо, ни после првиот, ни после вториот саат - само вода (и тоа не многу количински одеднаш, зошто може да ти се слоши и да ја повратиш течноста, па да биде џабе тестот).
    Оди што порано сабајле кога ќе испитуваш и не се плаши, се издржува без јадење :)

@lavinija28 а зошто не го пиеш Утрогестанот? Јас во прво тромесечие на неколку пати имав кафен исцедок и докторката ми нагласуваше да не го ставам вагинално, туку да го пијам (при крварење/исцедок подобро било да се пие, да не се чепка долу непотребно). Ефектот секако е ист.

dunika, Dikinzi, LadyC and 2 others like this.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Не треба ништо да јадеш ни пред, ни меѓу боцкања. Единствено што ми дозволија беше малку вода после првото боцкање зашто си побарав и бев прежедна.

Dikinzi, crazylady and Enci200 like this.
  6. lavinija28

@Sexybaby86 Досега ги ставав вагиналнонцело време,имам мн осетлив желудник и ми е страв да не ми делуваат со нус појави. Во 6 недела кога имав кафенко исто ги ставав...па ќе видиме

Dikinzi, Sexybaby86 and LadyC like this.
  7. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Зошто? Нели е просек од 12 плати поделено по 12? Јас мислам дека е 100% од плата.

Butterfly1107, Jana06 and Cherry333 like this.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Ако работите повеќе од 1 година и платата ви варирала во таа година дена просек се прави и се исплаќа, ако е иста, исто и породилно земате и ако сте 6 месеци истото важи.

Vanessa9li likes this.
  9. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Па да, ама од постот на @crazylady ми изгледаше дека ќе има некој промени, а јас нели не гледам тв и вести не сум во тек со настаните :)

LadyC likes this.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Па и мене ме зачуди прашањето искрено како и тебе, да не мисли ради покачувањето на платата што го најавија, ама пак исто би било :)

crazylady and Vanessa9li like this.
  11. crazylady

crazylady Форумски идол

Па заради покачувањето прашувам да не има некој измени.. Пример ако е 14.500 минималец дали и породилното ќе биди исто или ништо не се менува? Edit Ете немало врска според вас

Vanessa9li and LadyC like this.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Секако си заштитена со нив, сеедно дали ги ставаш или пиеш, само сакав да споделам што ми кажа тогаш докторката. Како ти кажале тебе, така терај си :)
    Инаку на желудник не прават тегоби, ама многу успиваат, па јас секогаш ги пиев навечер пред спиење :)

Dikinzi, Milicka* and lavinija28 like this.
  13. Martka

Martka Популарен член

Мила на било каков исцедок во различна боја треба преглед,па било абдоменално или вагинално.Јас да сум на твое место би си отишла на второ мислење и кај НОРМАЛЕН ГИНИКОЛОГ,а не на прегледано....Понеделник за понеделник,денес е четврток,состојбата кај трудница се менува за пола саат а не за неколку дена.Јас не би одела веќе кај овој гениколог,тотална негрижа кон твојата состојба која не е баш наивна.Не сакам да те плашам,но.......Ти одлучуваш Секое добро

Dikinzi and lavinija28 like this.
  14. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Не се грижи, и мене во петти месец истото ми го рече, се консултирав овде, и испадна почеста појава е, и некои други трудници пишаа за истиот коментар.
    Мозочето не е дозатворено и има време до 7 месец да се затвори. Не е ништо загрижувачко :*

Dikinzi likes this.
  15. Starlič

Starlič Популарен член

@фина96 Срцка цел ден те мислам. Како си? Беше ли на преглед. Нешто ми вели дека си се олеснила. Пиши ни.

Dikinzi likes this.
  16. MimiG

MimiG Истакнат член

Фала ти, се надевам се ќе биде во ред

17. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Зарем ке има промени ?

18. crazylady

crazylady Форумски идол

Не знам, затоа прашувам дали знае некој.

19. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Цел ден нема да ти се пријаде, не се секирај :puke:.

Sexybaby86, Dikinzi and Enci200 like this.
  20. lavinija28

Искрено, сега ќе одам на приватен и тоа вечерва. Не знам дали е загрижувачки, ама не можам да седам смирена вечерва додека не знам на што сум. Па ќе известам после....