Ќе има ако си на минималец. Пр ако си била на 12000 6 месеци и 6 со новиот минималец , просек ќе ти прават од тие 12 месеци . Мада уште не е тоа дојдено, така да може нешто ситно да се покачи кај вас малку повеќе трудните.
Ах бе душо, па од апликаторот е, нежно е местото го гребеш, и јас во првата бремебност така ѓи ставав, и имав крв и кога отидов кај матичната ме праша, и кога и кажав ми рече сместа фрлај го, од тогаш со прст ги ставам , најдлабоко колку можам. Напомена рацете измиени пред да се става
Породилното се пресметува според твојата плата. Ако пред да одиш на породилно 12 месеци уназад си земала 20000 и породилното ќе биде 20000. Ако си земала 50000 ќе си земаш 50000. Ако имало промени помалку да имаш земено или повеќе се дели вкѕпната сума со 12
Цел ден имам лажни контракции во стомакот, има и пократки и подолги. Сега лежам, и малово гура со главчето, како сака да излезе. Многу боли. Нема нема ќе гурне на неколку секунди. А мрда активно е. И приметив овие денови кога идам во вц ме пече додека мокрам.. Утре имам закажано за цтг..
А чепот до кај стаса ? Контракциите се нормални , пораѓајот се ближи, и телото се припрема ,а малата може сака да се истегне малце
Чепот само тогаш што ми падна, после не сум приметила ништо. На моменти и здрвување имам во стомакот. Ќе се протегнува она, ќе и кажам јас на неа. Од најмалото прсте на ноџето ќе ја јадам
Мешиња ние се породивме утрово царски, добро поминавме бебчо е супер .. ни пукна водењакот уште некни вечер али се дозревавме и така. битно добро се помина.. Кај сите со лесно и да си исчекате вакви убавини..
Не, не беше од апликаторот. Од 6 до 18 недела ставав со апликатор и ок беше, ама преѓе ми беше веќе мене кафеното кога ставив апликатор. Е сега, бев на доктор. Ме виде и абдоминално и вагинално. Ми рече како до сега не ти мереле цервикс..Тој беше 5.5 (а над 2.5 требало да биди) па во однос на тоа ми рече супер е. Мн ми е ниска постелката, главчето скрос допира на неа и ми рече можно било повеќе пати по некоја капка да се јави кафенко, ама да не паничам ништо страшно. Немам внатрешно крварење, нема хематом, се'било ок. Дури и утрогестанот вели не мора да го ставаш, цервиксот е доволно долг. Немало потреба да одмарам,се' нормално да правам. А поради ниска постелка спомна нешто како демек за пораѓај здравје , можи ќе требало со царски. Ама не мислам на тоа уште сега. И мн ми олесна. Фала Богу
@Miss.N честитки *** @lavinija28 те мислев многу бидејки немаше ништо пишано , фала му на Бог се е добро , ете гледаш кога ке те види доктор друго е хахаха, сега мирно да спиете и ич да не му ја мислиш , биди спокојна ***