Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Епа вечер ако небиде од чистење и од секс незнам што сака повеке.
    Ако ме нема утре знајте на бокс сум .

На ivanovicka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    значи подосаден период од мојот живот нема..сама по цел ден.. а мажулево мое кога ке дојде уморно од работа го мрзи што е жив. го убив по телефон и јас, ама бадијала. почнав и серии да гледам.. лудило ме фаќа жими се. ама гледам не сум единствена идна мамица што умира од досада дома. ха ха... ОД денеска влегуваме свечено во 4 месец и со однос на тоа што пред 7 години имав еден спонтан абортус малку ми олесна да ви кажам искрено што полека одминуваат тие ризични 3 месеци. Прочитав кај тебе МеU слична ситуација а баш се прашував што ли ќе да е тоа. Почнувам да чувствувам како нешто да ме гребе одвнатре, ме сече и одненадеж тоа, а болно е до немајкаде. Па се засекирав што ли ке да е тоа пак сега????

3. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Ајде мешковци кој е за сладолед од јагода и ладна лимонада повелете :) :) :)

4. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    Колку немам желба за секс тоа е чудо...Ај се надевам дека ке му дадам сега деновиве :) , малку поопуштена ..хахаха...

5. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    478
    идни мамички, немам време многу за пишување, така одвај се искраднувам на работа да ве читам, важно со вас сум :*
    едно прашање, до кога се пие фолна киселина?? т.е тифол?

6. danielka0507

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    И јас денес влегувам во 4 месец, односно 13 недела...Јас имам понекогаш болки во стомакот, ама ми рекоа дека матката се шири и нормално е да боли...Незнам дали на тебе, ама мене ептен ми се познава стомакот..Баш сум трудница со стомаче...

7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Мене ми кажа мојата докторка да ја пијам до крај на бременоста, т.е. се додека не се породам :o

8. danielka0507

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    Јас уште пијам , во 13 недела сум...Незнам ни јас до кога..не ми кажа докторот да престанам, па ке пијам до следна контрола...

9. ancetupance

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    И мене богами ми се познава. До душа јас и така сум си буцка, имам стомаче и без тоа, но сега пак нема собирање, нема тактитки, хахахахахахха...Како мало топченце 8) :rofl:

10. danielka0507

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    Мамици јас ве напуштам...Вечер незнам дали ќе се уклучам....Останете ми супер со најубави мисли..И се читаме во понеделник..Поздрав и бацки...

11. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    мене ми рече да ја прекинам фолната, кога ке влезам во 4ти месец, дека било убаво да се пие само до 13 недела после веке не, и јас не од тогаш не пијам фолна. ама пак овие другите витамини што ги пијам содржат 600мг фолна, а тие се пијат додека цица бебето.

12. ancetupance

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    не знам како е кај вас- сите витаминчиња во едно или како кај мене- се посебно.. цела аптека. посебно токоферол, фолна, магнезиум, калциум.Без врска, не биваше ли едно таблетче со сите витаминчиња????

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.794
    Допаѓања:
    202.761
    Тоа ти е мила моја, т.н гнездење - спремање на домот за бебето, мора да биде сè цакум пакум, оти после дека тешко нешто ќе биде на место :lol:

Поради тоа што фолната киселина е најважна за органогенезата (спречува појава на развојни аномалии на главата и 'рбетниот столб) задолжителна е во првите 12 недели, после тоа не мора, ама секако е во состав на повеќето суплементи на железо и мултивитамински препарати кои ги пијат трудниците. Помага и во ресорпцијата на железото од цревата, што е многу важно кај бремените жени кај кои резервите на железо се намалуваат.

И мислам дека некој спомна џигер - не мора целосно да го исфрлите од исхраната, ама не претерувајте, богат е со витамин А кој има штетно влијание врз развојот на плодот.

На bybeDkid му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас престанав да ја пијам кон крајот на 12 недела , така ми рече докторката

15. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Јас фолна на почеток пиев чиста, а сега ја има во Прегназонот, само ми се смачи и од него, ме тера на јадење , а за витамини мисламд ека си внесувам доволно со храна. Планирам да го допијам и прекинам.

:lol: бетер од животни сме значи :lol: само во мене никако да се разбуди животинското ,ич немам ќејф за чистење, може рано ми е уште :wasntme:

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.794
    Допаѓања:
    202.761
    Рано е, во деветти месец се јавува, крај на осми, почеток на деветти... ќе видиш и ќе осетиш, не верувам дека си исклучок ;)

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.832

јас цела бременост пиев фолна и 2 месеца по породувањето, не е лошо сепак да се пие , тоа е витамин :)

18. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    да, витамин е секако, мене може ми рече да ја прекинам бидејки треба да пијам б-комплекс по две на ден од доктор волц, тие содржеле гледав на кутивчето и фолна киселина ;)

19. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    и јас фолната ја пиев докај 12-13 недела , потоа прекинав сега пијам само Прегназон... :) :)

Осекјам почнувате да се губите , уште малку и ке пристигнат маженцата.
    интересен ми е мм кога ке влезе дома прво стомакот ми го бакнува и си праи муабет со бебушко што сме правеле денес ? дали е добро и бла бла .. . хаха срценце бе :) возбуден е многу како поминува времето се повеќе ми расте мешето а он е се повозбуден :) :) :)

20. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    823
    Идни мамички јас сум 7 месец и до сега немав некој поголеми маки, ама од скоро ребрава мислам ми се кршат внатре. Читав по интернет дека е нормално и дека е од растење на бебушов. Никако да си најдам место, само се местам, вртам, сучам. :lol: А и многу ме чеша стомаков бре, мислам дека одам до лудило навечер. Затоа спасот ми е масло за бебиња до мене, спијам и се мачкам. :D За витамините јас пијам само две, едното е фолна киселина, а другото е мултивитамин за бремени. Ги пијам цела бременост и докторот ми рече да си продолжам до крај. :)