Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    бебето е , немој воопшто да се плашиш , мене и сега ми се случува тоа , тегне ли тегне па уште кога ке клоцне си викам што му стана што волку јако мава, ми се има случено и навечер да се разбудам од клоцањето, ама секако слатки болки се овие , само нека си мрдка оно и ајде веќе нека излегуваааааааа :)

2. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    ама меуу јас ке плачев од страв од непознато, не дека многу боли, но доволно е да неможам да се исправам, сега малку ке се раздвижам па може ке се помести лепотанот, што утре конечно за прв пат ке го гледат на 4д и тоа друг лекар, неможам да чекам како во 12 недела да се свести оваа мојата, кога веке помина времето за 4д, и сега кога пак дојди пак не сака епа овој пат ако не сака она јас си најдов друг лекар, и фино лепо си закажав и утре одиме да се видиме со цуцето.
    :rock:

3. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Јас не ја видов цуцката на 4д и да ти кажам мака ми е. Некако ми остана дека сакам да ја видам каква е во боја. :$
    За едно 8-10дена ќе одам за брис, кај матичната, прв пат ќе правам преглед кај неа, па се мислам да и кажам и на 4д да ме гледа, добив инфо дека има можност. Здравје ќе видиме како ќе биде до тогаш :)

4. gorda

gorda Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    76
    Dragi meshinja, kolku vreme po kafeav iscedok (pri kraj sum so terminot) da se nadevam da bidne nesto? Vcera imav malku taka, od sinokja me boli mnoooogu polovinata i tesko se dvizam, no nemam bolki/ kontrakcii... da se nadevam za skoro bidnuvanje ili da da ne se vozbuduvam mnogu? Od radost/panika ja stokmiv torbicata za vo bolnica do mene, ama bolki nikako da pocnat... |( Pozdrav

5. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Е на ова ќе те чекаме после пораѓај да ни одговориш, да си знаеме ние за во иднина :lol:
    Искрено незнам колку време би требало да помине, секаде различно пишува. Некаде е веднаш, т.е. за ден два, некаде е после недела време до 10дена :?:
    Ти биди спремна и чекај, што дошло до оваа фаза сигурно наскоро ќе бидне работава :) Со лесно нека ти е :$

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    Кај и да е, наскоро (за 48 часа најмногу, иако може и подолго да биде) би требало да се гушкате со малечкото. Ако не се лажам, тој кафеав исцедок означува паѓање на мукозниот чеп, односно значи дека почнува омекнување на грлото на матката. Па наскоро би требало да ги почувствуваш и првите вистински контракции :) Ајде со лесно!

На ivanovicka, koritsaki и AIT им се допаѓа ова.
  7. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    Поздрав мешиња, јас од денес почнав на работа ама ве читкам редовно. Само да ве поздравам :*

На Unique.chick и meU им се допаѓа ова.
  8. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    здраво идни мамички јас имам золт исцедок бев на гинеколог ама тој ми кажа дека тоа е белото прање ама негокаш осекам како вода да ми тече а сум 8 месец дали имате неш слично мн ми е страв позз

9. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Јас денес бев на контрола и си го видов за првпат убаво бебенцето. Спиеше и не можеше да се види како мрда, но се беше во ред. Леле кога го видов се заљубив во него. Ми најдоа само кандида и докторката ми препиша вагиналетки, но од другото ништо немам, се си е добро. :)

На Unique.chick му/ѝ се допаѓа ова.
  10. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Еленика и јас сум со ова мака, и мене ми потекува преку ден водичка , посебно кога седам или кога ќе станам, едно 3-4 пати во денот се случува , понекогаш е вода, а понекогаш како млечна водичка, многу ретко жолтичко.
    Демек инфекција било тоа, претпоставувам мислат на кандида, зошто ми дадоа вагиналети Полигинакс, но не ги ставам, имам до сега две дози ставено и оваа третата неможам, шубе ми е веќе . Затоа се мислам да земам ЛАктогин :^)

11. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    ај некој од искусниве мамички да ме оправи за мојава ситуација, значи имав малку крв на гакичките и не знам од што ми е, има место за паника или ? чудно ми е што кога се избришав не загледав ништо ...
    незнам што да правам да одам утре одма на гинеколог или нормално е ова бидејќи беше само малку..????

12. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    последен пат кога беше во вц по голема да не се напна малку повеке, па да имаш испукано некој капилар?

13. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    не , не :o

14. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    е тогаш незнам, може ако си се бричела да си се пресекла, или капилар да ти има пукнато, сепак прашај лекар, ама штом било ептен малку мислам дека нема место за паника.

На Unique.chick му/ѝ се допаѓа ова.
  15. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Oпааа Унииик брзо брзо ќе се прават мекици а?
    На крај си мила, ситно се брои :lol: Ваквото крварење се поврзува со мукозниот чеп кој паѓа кога омекнува цервиксот и укажува на почеток на пораѓајот.
    Е сега оваа фаза може да трае и недела време, а може и неколку часа до почетокот на болките :angel:
    Со лесно срцка :*

16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Има нешто кај regenbogen? :?:
    јас тивко ве пратам :wasntme: :lol:

17. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Ја нема :lol: се надевам ќе пише од некаде да се пофали .
    Море што потсеќате вакви работи, ми се пријаде мекици :worried: трудна работа :P

18. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Мешковци добро утро, како сме , дали сме сите на број или веќе некој одсуствува :) Јас вчера бев по упат за крвна слика и меѓу другото матичниов ми препиша ферсан форте двапати неделно и вагиналети еднаш неделно гинобактери како превентива иако крвната слика од минатиот пат ми беше супер без намалени или зголемени вредности ниту пак имам некаква бактерија . Искрено дали да слушам ова или да направам игнор. :tmi: :worried: АКо нема никаков проблем тогаш незнам зашто би требало сето ова да го конзумирам во себе. .........

Инаку на ехо мажево е супер го гледав и на 4д си мрдка си пливка и одлично му е во стомачето , немам никакви исцедоци ниту болку понекогаш како скокот во стомакот ама тоа знам што е :rofl: :rofl: само ова ме чуди со вагиналетиве :)

поздравче мамички и убав ден денес (јас пак почнувам со гужвите од денеска ) :* :inlove:

19. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Како бре тоа за превентива вагиналети :^) јас за исцедок ми е шубе да ставам, а не пак превентивно да си бутам внатре . Па свесен ли е тој дека ние со секое ставање ризикуваме од инфекции +.
    Јас искрено за превентива не би ти препорачала вагиналети, ниту пак самата не би ги користела. Наместо тоа, пиј си за превентива сневно по една шолја чај од брусница, јогурт... Внесувај храна богата со витамини... е ова е превентива, а не лекови за превентива, Бог да чува.
    А овие Ферсан форте за што се?

20. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227

Бог да чува и јас истото го искоментирав вчера ама овој ми објасни дека тие вагиналети се ставале еднаш неделно за да била вагината чиста и да не дошло до некакви инфекции, тоа ми беше чудно а ферсан форте се железо со витамин ц и нив ми ги даде да ги пијам двапати неделно за да се направи превентива во случај да почне да ми паѓа железото. Јас се чудам зошто сето ова кога немам никакви проблеми ни со крвна слика ниту пак со некакви Бог да чува инфекции ниту пак имам било какви други проблеми во теков на бременоста. Здравје во понеделник на 10 сум на втор скрининг па имам намера да разговарам со Димчев околу сите овие работи бидејки ми е се тоа некако чудно., а несакам да го замарам Поповиќ денес со ова ... Навистина неможам да сватам како гинеколозиве прават од мравка слон поготово таму кај што нема проблеми. Наместо кај нормална бременост се нормално да тече тие од памет не вадат за глупости ....Да се чудиш ......

Ти како .....

Поздрав :inlove: :*