@SanelaS се јавив и прашав рекоа не треба никакво пријавување туку само кога ќе почне процесот да одам. Освен дијабетис или нешто друго па порано да се пројавам. Ок ми окекна. Која недела си ти? Јас 31+6
34 plus 3 ama doktorot mi rece deka ima sansi porano da se porodam na posledniot pregled imav i ctg i eho i mi rece deka bebeto e so glavata dosta nisko namesteno pa zatoa miruvam sega se podgotvuvam i si pravam paniki niz doma
Здраво феминки, ја сум 7 недела бремена и деновиве кога одам во талет на тоалетната имам бел исцедок густ што може да биде се плашам
@Miss.N @flower30 честитки и до двете живи и здрави да ви се бебињата големи да пораснат и кога ќе можете во породилни приказни чекаме малку подетално ¹
Истото ми го кажаа кога имав сосем мало крварење оваа бременост, дека ало е ниско постелката може да се појави. Постелката навистина беше многу ниско ама за неколку недели се крена и немав веќе проблем, и кај тебе да е така! Ме боцнаа превентивно прогестерон само
Вреќичка што потенка освен ако ептен на ладно спиете. Кимоно ми беше практична, горе облакав еден слој подебелко за да не му студи на рачиња, а и со јорганче секако му беа откриени. Лошата страна на вреќичките ми беше што кога го зимав за да цица се претоплуваше кај мене во раце, а да му ја соблекувам/облекувам не беше опција. Јас не го надминав стравот дека ќе се покрие со јорганчето иако и така спиеше, ама се будеше постојано и ако не се разбудеше јас се будев да го проверувам
Мешиња јас само што се вратив од преглед. Цтг правев супер е. Наредна контрола сега во вторник ми е. Го прашав докторот, всушност тоа не бил чепот, вика ако бил до сега веќе ќе си била породена. Така да џабе кревав паника и плачев како мало дете. Бебуш е добро. Сега на следна контрола ќе има и преглед со рака Ова цтг покажува дека за една недела нема да има ништо. Докторот не сакаше да ме рчка бидејќи е викенд па да не ми отвори работа хахаха. Вика наредна недела ќе имаме детален преглед. И така..
Значи има шанси да поспијам кога ќе се омажат . Или бетер, шо вика ddevojce, тогаш здравје и внуци ќе има за мислење.
Јас се чуствувам како темпирана бомба со притисоков. Денес два пати идев [ на болница 140 со 90 ми оди. Ќе спадне малку и пак крева. Метилдопа 3х1 да пијам, а и понизок да измерам пак да си продолжажм со терапијата, и едно диезапам во денот. 33 недела полна сум , сега ми почнаа маките со притисокот исто како со првата бременост.
Јас 33та и вчера прв пат 130 со 80 Ке пратам до вторник па ке видам не е мн ама мене обично ми е 110 со 65
Тука некаде сме со неделите, ајде не се сеќирај ќе биде се во ред. Пиј си терапија и опуштено. Уште малку до крај има
A чуствуваш нешто кога ти е покачен. Многу е подмолен , не ни знаев дека ми е толку. И јас имав 110 со 70 до пред два дена. Но мерам редовно ради прееклампсија од предходна бременост. А и доста сум отечена. Вторник морам да проверам протеини во урина.