Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Јас мислам дека од кога разбрав за бременоства не спијам баш најдобро:) Само се превртувам, па се здрвувам во колковиве, за веце секако еднаш станувам...а тек па до онаму до крајот....:D

2. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Ма не е ни на една тек па на две :*
    Мило ми е што сте добри сите :)

Milicka* and lejlla like this.
  3. *malenavolena*87

Јас заспивам рано до кај 10 и спијам до 7 максимум со тоа што обавезно 3 до 4 пати се будам за тоалет и во мегувреме имам еден период од саат време бленење во плафон :) и размислување како ке биде што ке биде и слично.. Инаку исто 33та :)

4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Тука сме сите и јас од денес 32+1 лжкога и да легнам обавезно се будам ноќеска за у вц минимум двапати. Чудно, но кога че се разбудам во 4 не можам да заспијам повторно па морам да дремам на телефон додека не ми се преспие. Исто и менеми е тешко да спијам странично веќе, кога се обраќам полежувам малку на грб па ајде дупла тежина врз матка и така цела ноќ со перници меѓу нози. Почнува да ме фаќа мисла веќњ како ќе биде пораѓај и колку ќе боли :sweat::worried::?:

5. crazylady

crazylady Форумски идол

Исто и јас, веќе се научив и ненаспиена да функционирам, и емотивна почнав да станувам, за се нешто плачам.. Иначе на левата страна да спијате треба..

Lorins and Milicka* like this.
  6. Starlič

Starlič Популарен член

Јас веќе два вечери спијам како топ. Воопшто не се будев. И се осеќам поодморена. Инаку нема врска дека треба да се спие само на лева страна во подоцните недели. Јас спијам и на грб, и на лева и на десна страна. На која страна и да лежам бебето многу ми мрда, си игра. Нема врска тоа дека мора само на лева да се спие. Спијте како ви одговара.

7. 0ли

0ли Форумски идол

Иста сум и јас |(
    Само што за вц станувам повеќепати, не само еднаш.

Маж вели дека си подофнувам и во спиење, вели се осеќа дека те боли, па ме жали и гали :D
    Колковите болат :sweat:
    Често се будам во ниедно време расонета, како којзнае колку да сум спиела, па зјапам во таван, па малку со телефонот.
    Добар тренинг за неспиење е ова, не е дека се жалам :D

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

@Starlič да и јас спијам како ми одвара, у последно време ќерка ми се буди сабајле и сака да спие со нас у спална, па ај да не се бутиме тројцата, мм го праќам у детска да се доспие и цела вечер се шетам како вампир. Плус сега дека хрчакот ни е болен, станувам и него да го проверувам дали дише :| па ајде успат ќе си апнам нешто и така секоја вечер.

Lorins, Girl-Rabbit, Milicka* and 4 others like this.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Вчера заборавив мг да се напијам,ме убија колковите,се будев од болка неколку пати.За во вц,минимум 5 пати станувам,веќе сум шампион во спиење на шоља:D
    Многу вода пијам,а во зима не испарува и мора да станувам.
    Па и глупости сонување од хормониве,леле мајко:x
    Оли,и мојот една вечер го осетив ме гали по лицето,му паднало жал дека сум трудна,ваљда сум мммм-кала нешто во сон:rofl:
    Ај шо викаш,тренинг е,како подготвителна за непроспиени ноќи(fingers)

10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Како ми се ближи пораѓај, секоја вечер сонувам нешто во врска со пораѓајот. Ама колку бизарни ми се соновите да не кажувам.
    Па после сонувам некои работи поврзани со моето секојдневие и насабајле не знам што било сон, што вистина. Лудило. А за веце, по 2 пати стандард си станувам. :wasntme:
    Инаку и јас мумлам навечер, ама на маж ми тоа не му е слатко. Се заканува дека ќе оди во друга соба |-)

FallenAngell, Lorins, Autumn_ and 5 others like this.
  11. *malenavolena*87

Исто тој период се будам и отприлика саат време бленам во празно со разно разни мисли.... Колку ке боли како ке биде.... А за спиење спијам на страна со фамозната перница :) ама кога ке се разбудам док да станам прво се превртувам на грб малце па на другата страна за да можам да станам :) како мечка и само се размислувам што ако.....

12. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Сите сме исти, и мене ми се укочува левата страна па се вртам малку на десно, ептен малце на грб и најмногу пак на левата. Јас не се плашам од пораѓај, неможам да дочекам да дојде, пресреќна сум што бебе е за 2 недели понапред и ја тера 33 недела, едвај чекам да се роди. И да тоа станувањето како тренинг за отпосле да не ни дојде наеднаш и многу тешко, да сме си подготвени :D:D

13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Синоќа само еднаш станав за во вц :party: Ова мислам ми е рекорд :D Ама затоа сабајлево кога се разбудив од што ми беше преполна бешиката, страшно ме болеше стомак :sweat:
    Бебе е незгодно наместено некако, на десно лежи изгледа (и со првата ќерка ми беше ова случај). Осеќам болка десно кај јајникот и оди се’ до препонот, па и вагината ме боли дури :sweat::D Особено на станување. Ајде тоа е, ќе се издржи уште малку :)
    Инаку баш чудно, оваа бременост немам киселини воопшто, дали еднаш сум имала, а веќе сум 7-ми месец. Исто, немам болка во колкови ич, првата бременост умирав, не можев да спијам колку ме болеа. Затоа па, мачнините овојпат до 14-та недела ме изнамачија, а првиот пат не ми се ни згади ниеднаш. Ете доказ колку е секоја бременост различна и приказна за себе :)

14. Starlič

Starlič Популарен член

Што му е на хрчакот? Што му даваш за да го оправиш?

15. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Женски, имате ли бракстон-хикс ? Колку време ви траат ? Мене ме убија деновиве ...

ddevojce likes this.
  16. Starlič

Starlič Популарен член

Пред некој ден цел ден ги имав, отприлика ми траат по 15 минути, па ќе престане па пак ќе почне. Сабајлево имав еден исто пократок беше. Нормално е. Смени положба или движи се, ќе помине.

ddevojce and Dikinzi like this.
  17. Ana-sk

Ana-sk Истакнат член

@Fallen.Angel I jas prethodno imav praveno ispituvanja za krvnata grupa za vozacka uste koga polagav....no vo 13-14nedela nekade mislam bese, povtorno mi ja ispituvaa krvnata grupa i toj kumbs test

ddevojce, Dikinzi and Milicka* like this.
  18. *malenavolena*87

Имам и јас... Деновиве почесто ама или ке прилегнам ако сум во можност кли се раздвижувам и ги игнорирам џа да не се паничам.... Си викам штом не боли уште не се порагам :)

19. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Zdravo meskovci, nekoj da ne znae kade mozi poveke da naucam da se informiram na Internet za ptavilno drzenje na bebe pri doenje?

20. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Не за возачка. Така испитав во Жан Митрев за да имам во мене картонче за крвна група. Па ме интересира дали може тоа да важи или мора да ме боцкаат пак...

Dikinzi likes this.