Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Сум успеала некако да заспијам барем малку, но сега кога се разбудив уште го има нагонот за повраќање а се осеќам и омалаксано, додека бебе внатре прави секакви акробации и не спие.. Не сум на почеток, 31 недела сум, одвреме навреме имам и силни менструални болки не знам дали се должи тоа на лажни контракции а за карличната коска да не ти зборувам сега кога се разбудив колку ме болеше.
    Не ме боли глава а за течности пијам доста еве вчера пример испив над 2л вода, пола кило цеден портокал и плус и газирано се напив за притисокот но не помага.. го чекам докторот да ми се јави за да приклучиме инфузија се надевам ќе се освежам

Girl-Rabbit and Dikinzi like this.
  2. лукајана

лукајана Истакнат член

Јас се породив со провокација два дена пред термин поради зголемена плодова вода, висок притисок и шекер. Провокацијата брзо реагираше, ме фатија болки, ми го пукнаа водењакот ама бебе не сакаше да излегува. Беше многу високо, се заглави па мораа со форцепс да го вадат иначе ке мораше царски. Ова ми е трето дете и сите ми се со провокација родени, не ме фаќаат болки сами. А има ли причина зошто сака да те породи предвреме?

Girl-Rabbit and Dikinzi like this.
  3. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Добро утро и од мене :) . Неколку дена многу ме боли половината пијам магнезиум ама не помага, вие како се справувате со болките?

4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Оо тука си со неделите, да, заборавив, ништо само инфузија за низок притисок. Пиши до после како си.

LadyC likes this.
  5. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Ми олесна што ве прочитав сите , знам оти се нормални и ѓи очекував, ама друго е коа ќе прочиташ :D

Неее ,сите така не боли, таа е најгрдата болка :D Нормална е :D

Не се секирај, ништо не е , ако ти е страв клекни гушни го, или на кревет седи со него. Јас импровизирам..како што спомнав погоре..тоа е ..ама љубов мајчина :D:*:inlove:

6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

@LadyC штеди се во првиот триместар колку можеш, ова ми беше совет од докторката. Мојата е година и 10 месеци и има 15 кг, значи горе доле исти се со малиот твој. Јас ја кревав и ја кревам кога морам, тоа е. Гледај кога веќе мораш, да клекнеш и така да го подигнеш, да не си исправена. Мојава докторка баш строго ми нагласи никако да не ја дигам малата, ама тоа во пракса малку потешко. Оваа бременост ич не се штедам, влечам корпи со алишта, чистам, перам, пустам... Во првата бев како кралица, ништо не пипав :D ама кога имаш веќе едно дете за гледање, тоа е :)

7. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

И Кирил е 17 кг, гледам да не го кревам многу, но сеуште спие во креветче и не се качува сам плашливко е и морам... А и самиот веќе ми го гледа стомакот и ми вика: - мама боле меше, големо е:D...

8. Starlič

Starlič Популарен член

Вчера бевме на гости, со саати седев на кревет и сега грбот ме боли. Сабајле кога станав левата нога укочена ни беше, како некој грч да ме имаше фатено.
    Излегов се прошетав еден круг околу населба и дома. Си сварив чајче ќе се топлам сега. Инаку да прашам јас сега се водам дека сум на одмор, мислам дека сум до 11 декември, т.с до заддутре, утре сум на преглед, породилното можам ли да го отворам од 12?
    Вие што користевте одмор како правевте??

9. SanelaS

SanelaS Популарен член

Имав страшно лоша ноќ киселините ме убија , бебето клоцаше на сите можни страни на која и страна да легнев имав болки до плачење и така месечарев пола ноќ во некоја полуседната положба со милион перници сум заспала. И потоа ми почнаа соновите како тоа водењакот ми пукнал како тоа ми почнало породување и пак милион пати се разбудив па се префаќав да не сум водена :worried:. Милион филмови во глава, па денес откако станав сум како претепана земав еден магнезиум се напив и од креветот не мрдам . Вчера спремав се за во болница, спремав други работи што може ќе му се потребни на маж ми и сега филмовите на најако во глава :tmi:

10. beba@meba

beba@meba Популарен член

Јас по одморот отворив 1 недела боледување од општ матичен и после боледувањето го отворив трудничкото... и месец дена после отварањето се породив ...

Larahappy and Starlič like this.
  11. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Здраво на сите трудници. Јас сум стара членка на форумов веќе 10 години, но го изгубив пасвордот и на меилот и тука и морав да направам нов. Името ми беше исто само сега го додадов и бр.2
    Можеби некој ќе ме препознае, но читајќи и следејќи ве долго време мислам дека повеќето сте сите нови.
    За тие што не ме знаат да се претставам: Живеам надвор од Мк, поточно во Гр каде што сум и мажена. Имам синче скоро 7 години е, пред 2 и пол години изгубив второ детенце здраво право на 18 месеци, беше 1год.и 6 месеци, ќеркичка. Болката е преголема која никогаш нема да исчезне....
    И ете сега да се пријавам пак во оваа тема, повторно сум трудна во 6тиот месец сум, 25 недела и замислете, носам женско :l::inlove:
    Имам лесна бременост како и другите 2, исти, така и оваа, до денес се одвива се како што треба, да се надеваме и така да продолжи.
    Одев на работа до пред месец и пол и си зедов боледување, сега си седам дома и му се посветувам повеќе на син ми.
    Ќе се пријавам и во другата тема да си пишам и термин.
    Ве поздравувам сите и се надевам на убаво дружење во оваа тема :hai:

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Ми се јавија од систина за скринингот да закажам ,и закажав кај Гордана Петровска, некако тој Димчев не ми е по ќеиф нз зошто. Се надевам не згрешив. А и претходно сум била кај нејзе на прегледи . Веќе ја знам, а пак Бојаџиев ми го пиша на ливче Димчев ама ја кај нејзе закажав.

13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Ич не се пазам и јас, како луда сум низ дома, да ме видиш само како одам ожпо улици кога се брзам некаде, летам. Перам влечам теглам секој ден со усисивач катастрофа, се наведнувам абе луда шо да ти кажам, ај поарно така фит да сме него легнати, фала богу да биде се во ред до крај.
    Добродојде, ти посакувам многу среќа за понатака. Жал ми е за загубата ;(
    гр ти е германија или грција?

Инаку ај да се пријавам пак со лажните комтракции
    Мене ме мават одвреме навреме половини, и стомак ми се стега повторно :?: уф 33 недела ја започнав 32+2 се научив да ги бројам. Активни ли се бебињата кај вас. Кај мене нонстоп прета, срце мајкино нека си прета тоа му е и работа :inlove::hug:

14. maaitka

maaitka Популарен член

Супер е докторката и јас сакав кај Димчев ама на крај кај неа закажав и сум презадоволна од прегледот. Добар избор :*

Milicka* and Sexybaby86 like this.
  15. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Ти благодарам. Во Грција сум :)

ddevojce and Milicka* like this.
  16. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Еве при крај ми истече веќе инфузијата, но некако нагонот за повраќање не ми поминува, каснав овошје и вода пијам од се ми се повраќа, неможам да јадам..
    Менструалните болки пак се присутни дали се тоа лажни контракции?

Girl-Rabbit, ddevojce and Dikinzi like this.
  17. Starlič

Starlič Популарен член

Добредојде и од мене. Жал ми е за за загубата на детенцето.
    Ти посакувам да си ја истераш како што треба и оваа бременост.:hug:

18. 0ли

0ли Форумски идол

Ај па пиши како помина за втор скрининг кај неа, баш ме интересира.

Milicka* likes this.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Јас сум стара членка и те памтам убаво, Калиас. Се сеќавам на загубата, многу ми е жал навистина. Но ете сега имаш причина да се радуваш одново :l:
    Добредојде во темава, и на форумов повторно. Тука сме за се’ што треба :hug:

За Гордана Петровска, најтопла препорака од мене. За скрининзи има специјалност, исто како Димчев, а исто така е посветена на водење ризични и инвитро бремености претежно. Мене ми ја води и оваа, а и претходната бременост, она и ме породи со првото. Многу фина, професионална, достапна за се’ што треба. Презадоволна сум од неа :)

20. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Жал ми е многу што ти се десило тоа..имам ќеркичка и јас и да ти кажам сега не се осеќам убаво поради тоа што го пиша..немој да ме сфатиш погрешно, ама доволно си правам филмови низ глава и одбегацам вакви муабети оти ми се болни на мозокот, доволно е тоа шо се затворив дома, те молам стварно е болно да се слушне таков муабет. Иначе ти посакувам лесна бременост и добра мисла :* :hug::hug: