Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Значи не сум само јас одлепена, мандарини и портокали со шлепер може да јадам после ми е гадно ама си проага и после пак си јадам и во круг

2. Orfidea

Orfidea Истакнат член

Zdravo, ve molam za sovet... :( deneska bev na eho, i pred edna nedela se uste ne se gleda embrion.. dali moze da mi kazete do koja nedela bi trebalo ds se oformi.. doktorkata smeta deka sum 5-6 nedela.. a zoltoto kese e 9mm .. da se raduvam ili?

3. LadyC

LadyC Форумски идол

Да се радуваш. Рано е. Кај мене видоа дури во 8ма некаде и плус слушнаа срце со првото. И сега закажав за у неполна 6та (по некоја моја пресметка сум околу 5/6 недели) и пак мислам дека е рано .

FallenAngell and Orfidea like this.
  4. *malenavolena*87

Јас за хемоглобин со Фоливит Феро и природни лекарства се оправив а имав пробано само со природни 1 месец ништо со природни и со Фероглобин пак ништо.... Сега задниов месец бев на Фоливит Феро матичен млеч, мед со семе од коприва и природен сок од калинка и од 100 го кренав на 115 што е долна граница.... Не е сјаен и ке продолжам да пијам ама барем тргна од негде.... Инаку може од низок Хгб да си уморна ненаспана тешко да доагаш до воздух па дури и вртоглавици и губење свест

Не да те свакам :D

Last edited by a moderator: Dec 11, 2019
  5. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Mojot maticen gi pravi site skrininzi no jas mnogu se nerviram premnogu e guzva kaj negoo prviot go pravec na privatno i mi iskomentira denes deka me cheshale parite(toj Sam mi predlozi da odam vo sistina jas otidov vo remedika). Znam deka e poubavo kaj drug podobra oprema imaat privatnite

6. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Zdravo moze li da mi kazete na slikickite sto gi davaat od exo kako e oznaceno kokku e otcukuvanjeto na srcenceto ili ne go pisuva ?

7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Случајно некоја од вас да правела хемостаза и д димери на приватно? Од одредени причини засега сум без здравствено, се распрашав и само во државна и воена прават хемостаза, па не знам колку би било да си платам на приватно. До која недела треба да се направат овие испитувања?

8. *malenavolena*87

J
    Јас правев приватно за да не се маткам на 100 пати со се скриен шекер ги правев сите во 25та отприлика и ме фатија 1600 денари.... Ама секоја приватна лабораторија има различни цени да знаеш.... На едно место кај што прашав истите испитувања ми бараа 2500 :)

Jana06 likes this.
  9. SanelaS

SanelaS Популарен член

Жени кажувајте лек против киселини значи умрев последните неколку дена внимавам што ќе јадам , јадам по малку неколку пати и киселините ме убија. Од вчера ми е тешко и од вода кога пијам . Од нив неможам ни преку ден ни преку ноќ да спијам и се чуствувам малаксано како секој момент да се срушам некаде ...

FallenAngell likes this.
  10. *malenavolena*87

Мала доза хумор :)

Attached Files:

11. maaitka

maaitka Популарен член

Можеш чај од маточина мене ми го препиша докторот поради тахикардија 3 филтри на ден

Thallia and Sexybaby86 like this.
  12. Orfidea

Orfidea Истакнат член

Ispituvanje na d dimeri vo plodnost se 1200 den, a beta hcg 800 den.. pred nekoj den gi ispituvav

BY<3, LadyC and Jana06 like this.
  13. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Samo soda bikarbona rastvorena vo casa voda edno lazice, samo toa me spasuva mene drugo nisto ne mi pomaga

Dikinzi and SanelaS like this.
  14. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Леле и мене периодов ми е така, само што сум 19 недела. И денес некако ме затега и повеќе левава страна кај јајниците или кон препоните како да ме штрека. Јас си се тешам дека се тегнат лигаменти,расте матка... Сте имале ли такви симптоми во 19 недела?Инаку, исто се заморувам некако кога пешачам (а ретко пешачам, работава ми е со седење некако во последно). Преѓе подизлегов и зборував на мобилен и се преморив:sweat:

FallenAngell, Girl-Rabbit and Dikinzi like this.
  15. Starlič

Starlič Популарен член

Јас во последно време после секое јадење киселини имам, без разлика дали е благо,солено, овошје нешто.. Едвај чекам да се олеснам, ваљда ќе престанат киселините..

Girl-Rabbit, LadyC and Dikinzi like this.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Во која лабораторија испитуваше?

За д димери е лесно во секоја лабораторија испитуваат. Проблемот ми е за фактори на хемостаза, се јавив во Авицена и Синлаб и не испитуваат.

17. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Кај нас креветчето си стои во спална со нас ,уште на почетокот..до мојата страна. Ама не спие со нас во кревет ако тоа ти е прашањето. А ако прашаш дали креветчето би требало да стои во спална тогаш да, каде на друго место би било..местото на бебето му е со вас двајца. Ако навечер се буди..а ќе се буди, ваљда мажот ти ќе продолжи да спие како и сите други мажи :D ти ќе си го земеш, надоиш, пресоблечеш, ако заспие пак арно ако не..ќе отидеш во дневна ќе го поиграш па кога ќе заспие пак во спална :D Јас така правев, за да си се учи таму да си спие. Преку ден во дневна ,навечер спална.

Едит: Секако немаме ние уште една соба па да спие таму само, а и да имам не би ја ставила се уште..тоа коа ќе биде поголема 3-4 години, и коа ќе знае сама да дојде од таа соба до нашата. А верувај на почетокот сакала нејкела ќе мора со вас.

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Абе дека сум скроз на почеток затоа. (facepalm) :rofl:
    Ме фати дремка. Идам на спиење.
    Добра ви ноќ лепојки :makeup:

Dikinzi and *malenavolena*87 like this.
  19. *malenavolena*87

Одиш и збориш тоа моментално ми е голем напор:) забревтана ке сум
    Иначе да се шири матка дури и болкиб се нормални

Во Гевгелија живеам :)
    Royal Medica

lavinija28 likes this.
  20. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

За полесно да најдиш, прво шо ми текна е страницата на Bebe Supermarket на фејсбук. Еве линк ако отвора
    https://www.facebook.com/pg/bebesupermarket.mk/notes/?ref=page_internal :*.

Јас појма немам уште шо ми треба, џабе и списокот, охоо како сум опуштена, ситнам шести месец, и си викам рано е рано е... Ама па стварно рано е :).

Ваљда одма се не мора да земам а? Можам и понатака да прикупам...

Dikinzi and Butterfly1107 like this.