Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.441
    Допаѓања:
    6.956
    Ако имаш некој да ти помогне тогаш немора да брзаш , но ако е се на тебе оставено можеш полека полека да купуваш. Јас еве во 8 ми месец само дома поминувам и ако требаше сега да одам и да купувам ќе ми беше многу тешко.

На Dikinzi и elenaklasik им се допаѓа ова.
  2. Nairobi88

Nairobi88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    310
    Јас испитував фактори на хемостаза и димери во Капиштец лабараторија Рамус. Ми испитаа димери и 4 фактори како стандарден пакет за трудници што ги правеле и вкупно ме чинеше околу 1700 денари.

Screenshot_20191210-210845_Chrome.jpg Screenshot_20191210-210756_Drive.jpg

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Не знам што си мислев. Бев во некој американски филм ваљда :D Преска мајка ми ме освести. Ми вика: "Кучето кога е болно со него имаш спиено на земја да го слушаш како дише па дете ќе оставиш во друга соба." И во право е. Јас сум Миле Паника :D Така да ќе треба да мењам план. Ама рано ми е секако.

На green.eyes, Sexybaby86, *malenavolena*87 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.930
    Допаѓања:
    12.104
    На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Исто си терав и јас во глобала не бев застаната, се сама си правев и до последно сама на преглед со кола во др град.. во 8ми месец само што влегов почнаа болки во долен дел така, карлица да притиска бебуш.. се породив во 34 недела .. одмарај повеке овај период ми се скрати и цервикс за брзо време..

На Sexybaby86, Ms allways right, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Ana-sk

Ana-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    54
    I jas ke go pravam dvapati...ednas vo 20 nedela bev na GAK no ic ne bev zadovolna za 3min me pregledaa a doktorkata i sestrata celo vreme za nivnite deca si pravea muabet...|( Zatoa zakazav i vo remedika narednata nedela ke odam t.e koga ke bidam 22 nedela taka imase slobodno, a i od tamu mi kazaa deka do 24 nedela moze da se pravi vtor skrining...I jas se nadevam nisto nema da steti na bebenceto

На LadyC и Milicka* им се допаѓа ова.
  7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Супер шом имате соба плус, таа коа ќе потпорасне игрална и сите играчки внатре, а и сега се што не ти треба ќе можеш да ставиш таму. Ние моравме да ја шириме накај терасата за да имаме место.
    Немаш потреба од мењање на план, се што ти треба нека ти стои во таа соба, а креветчето и бебушка со вас у спална.:D

А колку се роди малото ? Дека цело време викаа поголемо за 2 недели е .

На Girl-Rabbit, Milicka* и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  8. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.677
    Допаѓања:
    7.594
    Вие што сте породени на ГАК неодамна, дали секој преглед во 9 месец го правевте кај еден доктор? И дали имавте договорено со истиот за пораѓај? Јас кога и да отидам, различна докторка ме гледа и тоа се се некои млади, мада не е ни битно тоа, не ми оставија некој впечаток, а и немам прочитано по форумиве ама баш ништо за нив. Прееска матичниот шубе ми направи, вика поубаво да си одиш кај еден да те следи. Еве утре сум пак, поима немам кај кого ќе се погодам. Паника ме фаќа малку :x.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ana-sk

Ana-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    54
    Jas vo 19-20 nedela nekade osetiv kako mrdka no mnogu nezno bese kako zmiicki a sega sum 21+3 i tocno koga vlezov vo 21 nedela t.e pred 2-3 dena pocnav da go osekam posilno kako nekoja zila da mrda (taka go osekam) :D ili nekoja mamicka prethodno imase pisano vo forumot kako koga ste vo voda koga nekoj se doblizuva do vas...duri i na dopir pocnav da go osekam mnogu e ubavo cuvstvoto navistina :inlove: no mm seuste ne go oseka koga ja stavam negovata raka...vo skoru vreme ocekuvaj i ti da go osetis prekrasno e :*

На Dikinzi, Lorins, Milicka* и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Трети :D Знам дека ми е рано ама ептен контрол фрик сум и почнав да си правам планови. Уствари така и се релаксирам, ме одвраќа од лоши мисли :D Ама за реализација ќе си почекам 7ми/8ми здравје

На Dikinzi и LadyC им се допаѓа ова.
  11. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    претходниот ден го мереја 2900, вечерта со пукнат водењак 2800 и се роди 2340.. еве како мереја нз.. дали и плодова вода тука .. се зачудив и јас ..

На Vanessa9li и Dikinzi им се допаѓа ова.
  12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    @Butterfly1107 ќерками спиеше во креветчето до мене,беше залепено до спалната па ми беше комотно да спијам и да ја зимам кога плаче. Страната т.е оградата ја извадив што беше од кај мене и буквално беше залњпена до креветот дури и мојата глава беше на нејзиното креветче дека и јас страшлива сум ептен да проверувам дали дише. Сега е голема и си спие во детска иако Знае да дојде рано наутро кај нас. Како шо кажа @Dikinzi мажот ќе си продолжи да си спие, а ако не ќе си се премести. Сега за второто креветчето ќе биде во детската бидејќи менувавме собите а нашата спална е помала и немаме место за креветчето, ќе си купам едно мобилно тие што се стават до спална исто, само на тркала да можам да ја возам низ стан.

јас само што си легнав, гледавме филмови со мм, еден комедија се помочав од смеење, така се немам оддамна смеано со солзи :rofl:
    Ајде леќа нок

На Girl-Rabbit, green.eyes, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Веќе незнам која вечер ми е што не можам да спијам. Потоа немам енергија преку ден, е немам ...

@LadyC се собираме полека старо друштво. Баш имам убави спомени од тоа време. Штета што сега се нема толку мн време за дружба.

На Girl-Rabbit, kavadar4anka, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.930
    Допаѓања:
    12.104
    @ddevojce , кажи ако не е тајна кој филм го гледавте за подмочување?:rofl:

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    Добро утро на сите мешиња. Оваа бременост откако дознав, од сам почеток внимавам на се некако повеќе, во другите бремености ич не гледав ништо и не оти нешто се деси де, родив здрави прави деца, ама сега после многу читање, искуства и совети некако се фокусирам на одредени работи.
    Мислата ми е, да не ми избега, дали правите нокти во бременост? Не гелни туку другите како се викаат на Мк не знам,полу гелни, гел лак? :o
    Се фарбате ли?
    Сакам ноктите бар да си ги средам, ги немам правено од Велигден од пред да останам трудна, Косата исто, а колку бели влакна имам лелеее преку ноќ ми обелеа мене :( зар нема од што....

На FallenAngell, Girl-Rabbit, green.eyes и 5 други им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Еве јас ќе ти одговорам професионално за нокти. Јас трудници обично советувам да не прават нокти во бременост воопшто, зашто што и да се деси се преку нокт се гледа (не дај боже) . Ептен ако инсистираат им правам до кај 7ми месец и завршува причата.Инаку јас акрил работам што е уште похард кор зашто мономерот мириса јако.
    За фарбање секој различно ќе каже, ама сите околу мене си се фарбаа од почеток па до крај , така да и јас ќе си се фарбам зашто едвај ја осветлив косата, ама ќе гледам да зимам сега без амонијак фарби. :)

На FallenAngell, Girl-Rabbit, green.eyes и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Аман бе,па и не е баш големо дете, таман си било. Добро ..битно е да сте живи и здрави и двајцата.:hug:

Јас ноктите во првата бременост ги правев до кај 8 ми месец некаде, со маска на лицето за да ги вдишувам струготините од ноктот, гел ставав јас, е после тоа какп растеа така ги сечев оти немаше да можам да се грижам за мало дете со нокти, треба газ да бришам бре :D Сеа само се лакирам..тоа е(facepalm) А за фарбање не знам што да ти кажам, јас се немам фарбано од 2015 година :D Еднаш само омбре направив и тоа беше 3 сантима и тоа порасна и толку :D Малку природна селанка сум си ја :D :$

На FallenAngell, Girl-Rabbit, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    18.647
    Не можеш да одиш кај ист доктор од причина што не е секогаш во амбуланта на денот по распоред,освен да го бркаш по гак. Или со него да се договориш. Јас тргнав кај Ќаев,па следните два пати други доктори беа. Кога добив болки накај 18ч отидов на гак,други доктори беа на смена,а ме породи некој Васко сосема непознат до тогаш.
    Уствари ме породија акушерките,докторот само ме сечеше и шиеше.

На FallenAngell, Girl-Rabbit, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.677
    Допаѓања:
    7.594
    Па знам јас како е на ГАК, и мене нелогично ми беше тоа што го кажа. И да ме гледа еден, на крај ќе ме породи сосем друг, не планирам некој специјално да врбувам. Фала ти :hug:

На Sofi.ja и Dikinzi им се допаѓа ова.
  20. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Добро утро мешковци. Јас денес бев на последна контрола кај мојата матична. Ги направив последните брисеви и ми даде упат за наредна недела за цтг. Бебе е одлично напредно и големко (2785г)
    :) И велам рано е ќе бидам 35 недела, ама бебето ќе биде 37 бидејќи понапредни сме. Почнува да ме фаќа страв од пораѓајот а цело време бев храбра да не мислам на тоа. Навечер сонувам како се мачам да се породам. Како се ближи времето така и стравот е поголем. Мада се тешам дека првпат ми е па незнам што ме чека :)
    Убав ден мешиња :*

На FallenAngell, Girl-Rabbit, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.