Дали ви пукаат капиларите во нос? Вака така на некое бришење на нос имам крв, вечерва и малце повеќе. Не ми тече стандардно како капки него само кога го секнам носот. Се мислам дали е до бременоста или може и многу сув да е дома воздухот... Скроз заборавив да и спомнам на матичната за ова...
Ааа океј, ја па си викам нешто грешка правам Фала Кај мене е така, од стално секнење, не го сфаќам за озбилно,ниту сум помислила на тоа.
Кога се оди на операција,на пород и слично ноктите на нозете и рацете мора да се без лак за нокти зашто што и да се случи при процесот прво на нокти покажува (модератор, менуваат боја и сл). А за штипката прв пат слушам.
Давајте лек за настинка , дома сите се изнастинати и мене ме фати Кивам, кашлам нос ми тече грло гребе пијам камилица, брусница, прегорен шеќер со млеко, ама не помага, спас?
Јас сум нонстоп со кола натаму наваму ама уште не сум во девети. Кога ќе влезам би внимавала повеќе и пократки релации. Како што рекоа истуширај се к одмарај. Јас го носам кога работам низ дома, и колку толку помага. На секое секнење имам крв. Не е страшно. Жени каде најчесто ве клоцат бебињата и ддали ве боли кога клоцат?? Мене ме мава цело време доле у препони и вагина, мислам ќе излезе у секој момент.Многу е непријатно и боли. Ваљда и со ноџињата ме мава горе у стомак околу папот и од двете страни? @Dikinzi јас користам лак како гел ама месо боја као француски маникир шо прават.
Појасот не го ни врзав, така се возев. Еве се напив магнезиум и легнав. Ваљда ќе помине. Му зборев на маж ми да оди сам, ама не, немој некој од дома ќе ме украде.. Имате ли гасови вие што сте при крај?
Морав, долга релација беше... и ме стегаше.. едно време и со спуштено седиште се возев.. Многу се напнав сега.. се испокарав и со маж ми, и бебево многу мрда, болни ми се некои покрети.. Дури на моменти може е грев ама ме нервира..
Мамички ај вие поискусните помагајте, мене од вчера нешто многу ми зачестија болките во стомакот, ниско долу и стврднувањата во стомакот исто така, бебе си мрда постојано, но сега пред некое време почна и половината во лева страна над бубрег да ме боли ама баш добра болка не онака нежно, млако.. Што да правам?? малце се исплашив дека уште сум полна 31 нед иако бебе е за 2 нед понапред од тоа
Zdravo.. pak jas.. malku sum dosadna ama kako za prv pat sum vo haos.. izmesani custva emociii, strav sakam da mi spodelite iskustvo, dali e normalno da se pokacat vrednostite na beta hcg prvo ispituvanje 1040, naredna nedela 1222, treto ispituvanje 3617.. doktorkata mi rece deka po nejzinite presmetki sum 6ta nedela, a po moite 4-5 ... me zbunuva faktot sto ne rastat kako sto mi objasni maticnata moja ve molam za sovet
Јас го зедов преку фондот од славеј продсвниците.. си го носев до последно само првиот дел ми го држеше мешето одоздола и комотен ми беше за на се.. нема да згрешиш ако го земиш.. 125 ден преку фонд .
Нема лек, треба да ќе помине Јас бев истата, за 4-5 дена осетив олеснување. За грло земи Пантенол, јадев пилешки супи и чорби со црн пипер, грицкај зрно од црн пипер многу помага за кашлица, носот го прскав со спреј солен раствор и редовно одев на контрола да ме слуша матичната да не ми се прави шлајм во бели дробови. И главата многу ме болеше, секрет ми се собираше. Помина после неколку дена. Ако ти се влошува, оди на преглед кај матичен. @Butterfly1107 И мене понекогаш ми се појавува крвав секрет, ништо не е страшно