Ти во 8ма недела не ни треба да чистиш кујни. Прво тромесечие се прават полесните работи и се одмара. Ете доволно е креветот да си го наместиш и прашина да избришеш. За се друго партнер, мајка, сестра, другарка. За 1-2 месеци ќе ти се врати енергијата и нема ни да се осеќаш како трудница (вака е кај мене). Големо чудо ако не ти е средено некој месец, ваљда блиските ти доаѓаат, а тие имаат разбирање Кога ќе се породиме здравје претпоставувам бетер ќе биде
Абе душиче мало, сигурно осеќа Јас го најдов мачето бебенце на улица. Никогаш не сум чувала мачки и не ѓи ни сакам ама дали сега дека трудна ме фати жал и го прибрав. Се заљубив на прв поглед, преубаво маче. Прочитав тука дека нема проблем за чување, само песок да не чистам и да биде вакцинирано. За вакцина се јавив на ветеринар рано било, а за песокта е проблем зашто почесто сум сама. Додека дојде некој да го исчисти тоа веќе се искакало на паркет. И така после мојата војна со сите блиски за да го чувам се предадов пошто јбг морам приоритети да имам и му најдов домче. Супер му е ама разделбата многу тешко ми падна, 2 дена плачев. Хормони
Да ти убаво велиш но јас живеам во германиа маж ми е на работа од 5 до 14-15 часот сама сум свекрва ми е отидена во швецка десет дена а мајками во македониа е
Да сум на твое место home alone пуканки правам и серија ќе си гледам 10 дена Ќе се врати свеќи и ќе ти помогне.
Да, супер е четката, јас само таква користам и не ми крварат. А ова за носот, се мислев да не ми треба некој витамин. Ама чим викате дека кај повеќето е така нема да се замарам
Еее колку сум малоумна бее Решив да месам леб, и пуштив ринглата да стоплам вода. И ставив да се топли. Си се облеков и си излегов во маркет да си пазарам, ми текна дека имам вклучен шпорет откако се вратив дома.
Витамин Ц пиеш? А кај мене де има крв малку, па ќе нема, па пак се појавува и така цело време. Не се секирај.
Во Фембионот има минимално Ц витамин. Сеа за сеа сум само на Фембион и Магнезиум. Другото ми го прекина матичната.
Не се секирај јас секој ден нешто заборавам Да исклучам светло, да се јавам некому, да уклучам бојлер,..... Ете вчера отидов на работа без новчаник и цел ден мислев каде ми е.... Кога си дојдов дома гледам во кола бил А клучевите веке месец дена не знам кај се ама не ги ни барам тука се негде ке излезат сами Ти до кај си ??? Нели ке се порагаше векев
Јас ја имам на колгејт црна со јаглен антибактериска многу е нежна за непцата ниту еднаш не ми ги раскрварила.
Легни си, одмори си додека можеш Озбилно, еве сега цело време трча и прави неред јас одам по него и средувам, по цел ден вака. Сега имаш прилика па користи. Да ти кажам ми фали времето кога бев бремена, цело време си лежев и гледав серии и филмови а сега само цртани има на репертоар дома а јас и немам време кога да гледам. Уживајте си во бременоста, одморете си има кога да бришете и да чистите. Тоа допрва ве чека.
упат од кај матичниот општ лекар па на ортопед тој ке ти го пиши.. кај мене го пиша како кил во бременост нешо така.. и потоа ја заверуваш потврдата во фондот.
Лелее исто о мене веќе месец и нешто како ме чеша па ќе се смири па пак и бев кај гинекологот ми препиша вагиналети да ставам 6 дена, ги дтавав и се смири неколку дена. После пак почна да ме чеша. И отидов во аптека ми препорача аптекарката спреј OcteniSept и го земам, прскам 3 пати на ден и можам да кажам дека конечно ми се смири, еве веќе цела недела немам чешкање. Пробај земи го ако го има во Мк, ама прво пробај со вагиналетите. Спрејот е супер побарај го на нет да видиш дека лекува дури и бактерии.
Da se zamesam vo muanetov, da ti kazam eve po cel den gledam turski serii I mi se smaci nemozam da sedam bez zanimacija a od druga strana ginekologot mi rece da ne stanvam posto mi e spusteno nisko bebenceto, a za toa deka ke trcame navistina ke si trcame vo idnina nie sekako trcame na rabota doma vamu tamu obvrski a ovaa ke ni bide najvazna obrska vo zivotot, I ne treba da ni pretsavuva nekoja maka, tesko ke bide no toa ke bide najubaviot period vo nasiot zivot, da bideme silni zeni, majki, kralici