Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Поздрав и од мене! :hai:
    Денеска ја имавме последната контрола на гинеколог. Ми земаа брис за стрептокока, го видовме бебушко на ехо, спиеше, но беше многу убаво наместено со лиценцето. Јас ќе имам син со најубавата уста на светот, буценце на мама! :inlove:
    Резултатите од брисот, во среда. Се надевам ќе биде негативен како и претходните брисеви.
    Закажавме контрола во државна (ЦТГ) на 12-ти, па со Господ напред бебушко од 6-ти март кога и да посака може да го види светот.
    Имам доволно плодова вода, постелката е добра, не би требало во скоро време да се породам, но ништо не се знае.
    Уште ги примам инекциите, останаа уште 10 на број.
    На трансфузиологија закажавме контрола на 31-ви март, иако до тогаш би требало да се породам, сепак морам да отидам да направам уште една, последна контрола.
    Тешки сме скоро 3 кг. со таа килажа +/- 200-300 грама би требало и да се роди бебушко.
    Докторката задоволна, јас уште повеќе. Критичниот период на предвремено породување го пројдовме.
    Сега останува да чекаме. :)
    И да, возбудена сум, исплашена сум, но едвај чекам да се сретнеме! :) :inlove:

На slimy, koritsaki, Jeny и 5 други им се допаѓа ова.
  2. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    И јас не бев отворена ни сантим на 1април па се породив на 4ти
    Слушај ме мене...одмарај и уживај

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Здраво мешиња ние сме добри растеме малку овие дена дека ми е променливо времето ми смета ама ќе помине,се спремаме месецов за брисеви и за prisca,наредна недела сме се надевам дека се ќе биде во ред како ми сте сите вие убави мами ве поздравувам :D

4. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Тигарче, ние сме во иста недела за Приска, се надевам дека ке имаме супер резултати :)
    Поздрав до сите големи и мали мешковци :* :inlove:

5. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    Поздрав и од мене мамички :hai: ,
    ние си бевме на котрола си го видовме сонцето малечко клоца игра ли внатре што прави само тоа си знае, мнооогууу претка ми го преуредува стомакот поготово кога седам и навечер кога лежам , докторица ме израдува дека темпераментот ќе си го покаже и кога ќе излезе на бел свет :rofl: така да ќе биде весело
    тешки сме 3 кила сме пораснале, сега за сега е мирно море без возбудувања а како ќе оди понатака ќе видиме, остана уште многу малце :party:
    едвај чекам да си ја видам буцка и обравчињата да и ги изгрицкам :hug:
    по дома се спремаме преуредуваме местиме чистиме ...... се за бебувче :inlove:

имајте убав ден и уживкајте галејќи ги мешињата

На artemidis му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    45
    Одамна немам ништо пишано,а редовно ве следам. :) Гледам има и нови мамички,честиткиии :inlove:
    Ние сме се поблиску до денот Д,а веќе планирам и да си ја пакувам торбицата за во болница. Една девојка,со која бевме разлика 2 недели или 3 пред неколку дена се породи, па си велам подобро спремна отколку неспремна. Инаку денчево е совршено за шеткање,па мамички испаднете си надвор и прошетајте ги мешињата, и јас најверојатно така ќе направам. Ве поздравувам сите :) :hai:

7. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Јас кога читам дека имате спремано, малце паника ме фаќа :D
    Ништо немам ни купено ни спремано, некако рано ми е ќе почекам уште малце од другата недела ќе почнам со шопинг :D (а веќе 2 недели викам од другата) :D

А искрено се надевам дека бебушќо ќе си поседи подолго оти ако му текне да излегува пред 5 април, ќе ни пропадне породилното :worried:

Ве поздравувам сите, се читкаме

8. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    254
    здраво феминки јас сум нова на форумот 9 недели сум бременаа,да прашам дали може да се иде на заболекар да не е штетно поздрав

9. l-a-d-y-di

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Мислам дека до 12 недела не смее да се поправаат заби, но најдобро да си го прашаш матичниот гинеколог.
    Јас поправав еден заб, без анестезија во 7 месец

10. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Доколку не се користи анестезија или антибиотоци може, дури после 5 месец или 6 се препорачува да се насправи контрола на забите и да се реагира на време доколку има потреба.

11. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Мајки едно малку необично прашање (да не речам глупаво): некаде на форумот прочитав дека пред да одиме на пораѓај да се најадеме па и нешто благо да каснеме за да имаме сила, а на др.места се препорачува да не јадеме за полесно да делува чепчето за прочистување...па ме интересира вашето мислење, јас сум веќе 38.4 недела ситно бројам....

12. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Rusi драга ме фаќа малку паника знам дека се ќе биде во ред,ама знаеш ние девиците за се сме големи паничари имаме prisca и микробиолошки друго имаме??? незнам дали и пап да им кажам да правам зошто над 1 год.не сум правела што викаш ти? докторката ми вика не е препорачливо ама како сакаш ти демек ако има нешто на микробиолошките брисеви излегува поздрав душо се надеваме и очекуваме заедно убави резултати па и заедно одиме на породување :rofl:

13. l-a-d-y-di

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    На вежби ни рекоа да си земеме мед, зошто брзо ослободува енергија, која покасно ќе ни треба :)

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    33.882
    Идни мамички,многу ми се допадна сликата и едноставно морав да ви ја постирам тука. :inlove:

Прикачени фајлови:

На Agrona, anggell, Jagoda123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Daci07

Daci07 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    21
    Мамиииии почнаа да ме фаќаат паниките хехех.Денес бев во Плодност на редовната контрола, се си беше најдобро но некако како се ближи времето се поголем е стравот...А си мислев нема да паничам, нема да се плашам ќе бидам силна мама но ете некако не успевам... :( Се надевам е период и ќе ми помине хехех

16. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    И јас на тоа се надевам ама незнам еве ти си поодмината што се вели на крај па те фаќа, ама ајде ние можеме се .Жени сме и ќе издржиме а откако ќе го видиме нашето срце се ќе заборавиме.Мисли на прегратките и љубовта која ќе си ја имаш со бебето и се се заборава и радост ќе ти дојде на душичката.

17. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325

На мене пак на вежбите ми рекоа освен вода ништо друго, откако ќе ти почнат болките се разбира, и со текк на породувањето се намалувало и внес на вода.

18. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Синоќа сум сонувала како се пораѓам, сонот беше толку реален што еве од сабајле не можам да го исфрлам од глава. Толку ми делуваше сонот реален, дури и болките и напнувањата ко да беа вистински. Со две напнувања сум си ја родила бебушка, но не ми ја дале да си ја видам, одма ја однеле да ја средуваат. Кога се разбудив, неколку секунди како уште да бев во бунилото од сонот, ги осеќав тие постпородилни болки, ме болеше цело тело. Кога убаво се разбудив и сфатив дека се е само сон, болките ги снема. Оф Боже, никогаш не сум се трудела да размислувам и да се интересирам за искуствата во врска со породувањата ама ако сонот ми наговести што ме чека, малку почнува да ме фаќа страв. Сабајлето си го мијам лицето во купатило и размислувам за сонот, ми затрепери срцето од страв, но еве сега пробувам со ладна глава да си дадам кураж дека не сум жена ако не го поминам и тој пат макар и макотрпен. Очињата на моето бебуле најдобро ќе ме научат како се заборава на секоја препрека и едвај чекам да ги видам :inlove:

На zalosna и Agrona им се допаѓа ова.
  19. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.896
    Допаѓања:
    40.716
    Posle mala nezgoda zavrsiv edna nokj vo bolnica. Srekja so bebeto e se vo red. Ctg ne pokazuva bolki ima uste vreme da pomine :) od povredata ima mal hematom na placentata ama ne e strasno O:) da pomine denov vo red vecerva si odam doma :)

20. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    аман MacenceEna чувај се колку можеш незнам што се случило али ти посакувам побрзо да помине и да си одмараш наскоро дома