Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Tnx :inlove:

mal.ecka likes this.
  2. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

мешиња многу ме боли најдоле кај кичмата...нормално е тоа дека се шири или ??? :(

3. lia22

lia22 Популарен член

Off lele istiot problem go imam veke 2-3dena.Koga lezam i treba da stanam,sednyvanje stanuvanje strashna bolka imam vo kicmata denes 2pati se mackav so alkohol no ne popushta.Eve bi gi zamolila drugite poiskysnite da kazat nekoj sovet,neshto ako znaat.
    Si mislam da ne mi e od toa deka ne se dvizam mnogu,vnimavam do kontrola kaj dr.(no daleku od toa deka po cel den lezam).

4. FallenAngell

јас па работам сега една муштерика трудница прашав рече од стоење ти е...па незнам да прашам пак...

Milicka* likes this.
  5. Malataa@

Malataa@ Истакнат член

Dali od laznite kontrakcii ima bolki kako da te bolat jajnicite i kako da te bocka so igla vo stomakot

6. lia22

lia22 Популарен член

Neznam iskreno dali e bash taka.Jas sum so in vitro bremena i na bileduvanje sum poveke odmaram no niz doma si vrsham nekoi polesni obvrski.Koja nedela si ti?

7. Vetruska

Vetruska Популарен член

За два дена влегувам во 36 недела. Последните недели имам ненадејни силни болки како нож да ме сече, во различни делови од стомакот. Некогаш кога одам, некогаш кога седам, еднаш ми се случи и во сон, да се разбудам од болка. Трае секунда-две, и ако сменам положба поминува. Матичната вика ништо не е, најверојатно бебето притиска нерви, но мене ме фаќа паника да не нешѕо не ми е ок со матката и да не имам компликации со природно породување. Првото го родив приеодно, сакам и ова исто, ама ептен сум исплашена :(

8. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се осеќам како да ме сече со нож некој, претежно кога сум во движење па напрам некоја пауза. Баш прашав и јас тука на форумов пред да имам контрола дали е тоа нормално. И докторката потврди дека е.

crazylady and Milicka* like this.
  10. Vetruska

Vetruska Популарен член

мене понекогаш ме болат одредени места на стомакот и кога сум на преглед, кога ќе ме притиснат. Не секогаш и не секогаш истото место. Ваљда е до положбата на бебето?

11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Читам ќе си бидеш на страна од неа, не се замарај шом така, те разбирам потполно како ти е ...ако некогаш дојде ден кога веќе нема да можеш да издржиш кажи и дека во случајов вие двајца ќе сте родители на тоа дете, и дека како знаете така ќе се снаоѓате, а ако ви треба помош ќе ја викнете. До тогаш мажот ти нека разговара со неа, не ти..па да испаднеш уште по крива..

Имаме сличен, фантазија..пушти го да се лула со музиче и кулирај мама :*

12. Malataa@

Malataa@ Истакнат член

Kaj mene bliznaci se i kaj i da fatam ima nesto ili glavce ili gaze no koga ke mi se zdrvi stomakot celo bebe se gleda toa sto e pogore 32+2sme

Thallia, Nairobi88, Dikinzi and 5 others like this.
  13. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Чао мами. Јас останав на одмор и не ми текнува да пишам. Некако деновите се сум тргната на некаде, а кукот ме убива, ама не се предавам. Утре фешта ќе има моите се на ручек кај нас, па свеќи само нешто готви само нешто меси, а јас пуста лиги ќе ми течат. Ама планирам да си каснам по малце, па што после 4 месеци диета еден ден ако мамам нема ништо да му биде на буци и онака таман е со неделиве 37+ колку што и сум. Само ова седењето дома многу досадно, дури излезе сега, ама пак тешка сум веќе и со кукот вака ич не ми е и за шетање работава.

14. Starlič

Starlič Популарен член

Здраво мешиња. Како сте?
    Јас веќе од денес сум 39+, бебе активно, гајле нема. Викаат пред пораѓај се смирувало, не било толку активно, моево абер нема.
    Земав плата сакав високи чизми до колена да си купам, ама колата пустата сакала регистрација, па морав парите за неа да ги дадам, и без чизми останав. Маж ми деновиве ќе земе плата, па може ќе ме почасти некое иљадарче:lol:
    Него сакав да прашам, вие што сте пред крај, дали од самото меше што ви е спуштено, ве боли под градите? Мене ме боли многу, и имам кафеава линија под нив. Се мачкате ли нешто?
    Ме убија киселини:@
    Јас не сум јас ако не дрмнам 2,3 Гастрогард дневно.(facepalm)

15. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Девојки има ли некоја нарачувано од ДЕТСКИ ОБЛАЧИЊА што е на инста?
    Тие со фенси оградиците..... Или да не знаете негде да има такви убави а поефтини?

Attached Files:

16. FallenAngell

22

17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Немам нарачано ама планирам од Trifantino така се викаат на Инста.

kavadar4anka likes this.
  18. mici-22

mici-22 Истакнат член

Ако планираш да нарачаш од Трифантино, нарачај побрзо. Јас вчера нарачав и дури почеток на февруари ќе ми пристигне. Се надевам пред бебуш ќе биде хехех А многу им се убави. Јас нарачав иста постелнина и за нашиот кревет, зош креветчето ќе ни е до спалната, па да е комплет :)

19. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Здраво мешиња. Тмурен ден денес, маглава спуштена на најниско, да не ти се излегува од дома.. Како ми се ближи термин, почнувам да добивам некои глупави мисли. Бебето како што веќе имам пишувано е манекен на мајка, до крај можеби нема ни 3 кила да има. Почнувам да се сомневам дека јас сум виновна што остана толку мало. Откако го добив тој резултат за скриен шеќер, сите вклучувајќи го докторот ми викаа да не се секирам. Јас си се ставив на диета и цела бременост се измачував. Можеби требаше да отидам на ендокринолог за постручно некој да ме советува. Од тој период и бебето почна да уназадува, никогаш не ни било поголемо ниту пак сум имала некој од симптомите што ги предизвикува скриениот шеќер. Ама кога прочитав на интернет за можно најлошо сценарио, морав да се ставам на диета. Кога мерев вчера шеќер 2 часа после јадење, ми беше 4.7, што значи успешно сум го контролирала. Сега уште толку малку остана, едвај чекам да се породам затоа што имам чувство дека џабе седи бебо во мене кога не го хранам доволно. А не сакам да ја прекинам диетава, не сега кога толку издржав. Аххх ќе да е тешко да си мајка, никогаш не си на чисто дали си го направила правилното нешто за твоето најмило. Ова беше дневна доза бедирање од мене, на вас ви посакувам убав неделен ден :).

Milicka*, dunika, Sexybaby86 and 5 others like this.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Мене ми кажаа дека Бебе ми заостанува 2 недели во растот не само во кг. , дека мора да праам дополнителни прегледи, тие 5 дена бев жив мртовец, накрај испадна дека било грешка и се беше во ред иако според нив сме на граница во килажа ( 37 недела 2900 ) не знам што воопшто креваат паника, не знам колку е твоето ама ја сум била надносена и пак мало бебенце родена со 2700, еве ме сега 172 висока здрава жива права,така да не се секирај битно да е здраво бебето. Не читај по интернет, ако нешто те мачи направи дополнителни прегледи и разговарај со доктор.