Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Do koja nedela moze maticniot genekolog da dade boleduvanje od 15 dena?

2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

За тој скриен шеќер што ми излезе покачен се испоизвадив од памет. А матичниот ме советуваше да го повторам тестирањето ама многу ми беше грдо и сама си правев рестрикции со храна. Не дека паничам што е помало, и сите доктори ми рекоа дека е супер бебето, нема врска килажата, не може сите бебиња да се 4 кила. Од утре почнувам 39+, веќе готово е при крај работава, ама ете си набив грижа на совест дека не сум го хранела бебето јас како што треба па затоа е помало. Затоа едвај чекам да излезе и самостојно да си ручка тоа што треба. А и јас да здрвам еден мрсен бурек на раат :D.

3. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Болки во кичма во бременост се нормални ( од кога ќе се породиш ќе бидат дупло поболни ;) :D) не се секирај за нив. Се јавуваат поради тежина на бебе, зависи кај бутка, колку си активна, и нормално не правилно седење. Ќе се смират за некои 3-4 години, кога ќе пораснат децата..до тогај тоа е :D

Стомакот боли кога ќе се притисеш на место каде што е бебето, затоа и на преглед те боли, оти они притискаат посилно. Еве земи сама буцни се по стомак кај што е бебето и ќе видиш дека ќе те здоболи, ништо страшно, ама пошто постојано менува положба тоа..затоа и на преглед на разни места те боли :*

Немора да значи дека ќе се смири, тоа и за време на пораѓај може да биде доста активно. Ајде нека си седи у меше на мама,за да си достаса ко шо треба :D а ти да си доодмориш. Знам со душа го чекаш, ама ќе дојде моментот секако..до тогаш нозе у виа и кулирање. Ако е спуштено душо не треба под гради да те боли..него да ти олесни. Кога ќе се спушти бебе треба полесно да дишеш :D Не се секирај, може и покасно да се спушти, кај мене после 40та недела се спушти подоле :D

Ти мислиш дека ти си крива оти е мало на килажа ? Не си ти воопшти крива, тоа не зависи од тебе , бебето си зема од папочната врвца што му треба, не го раниш ти :D Плус јас во 41 недела родив 3330 гр бебе, а другарка ден пред мене се породи во 41 +4 со 2700 гр бебе..килажата не е битна воопшто :* Не се секирај :hug:

Vetruska, Milicka* and Cherry333 like this.
  4. lia22

lia22 Популарен член

@Dikinzi Ok ama barem nekoj sovet za kolku tolku nekoe ublazyvanje na bolkite.A i mislam rano e da e od tezina na bebe 6+4 sum

Milicka* and Dikinzi like this.
  5. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Јас сум родена еден ден пред термин 2050гр. После одма сум напредувала и многу брзо сум качила килажа :D 1991 година немале опрема за мерење па никој ништо не и кажал на мајка ми. Таа вика дека не била воопшто загрижена за мојата килажа.

Milicka*, Dikinzi and Cherry333 like this.
  6. Starlič

Starlič Популарен член

@Dikinzi мене стомакот не ме боли. Ме боли местото под градите, а таму не е бебето, тоа е празно место да кажам, одвреме навреме ќе мрдне со ноџињата таму. Ме боли кога носам прслук. И на допир, од тежината на бебето е. Еве слика, каде што е кафеавата линија тоа ме боли. А не ми е од прслукот.

Attached Files:

Milicka* likes this.
  7. SanelaS

SanelaS Популарен член

Mene edinstveno za toa malku magneziumot mi pomaga, a stom si 6+4 toa e samo pocetok na bolkite, vo bremenost nema sto ne boli jas vikam samo maliot prst na nozete me nema zaboleno.Nekoi bolki se kratkotrajni nekoi podolgo traat nekoi moze da gi ublazis nekoi samo mozes da se pomolis pobrzo da ti pominat.Toa e bremenosta

8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Јас немав ниту еднаш киселини, не повратив ниту еднаш, а бебе се роди спремно за шишање :))))

Milicka*, Thallia, dunika and 4 others like this.
  9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Свекрва ми истото ми го направи кога и кажав дека машко ќе биди :smirk: |( една фаца што направи, таа има 2 машки и за второто многу сакала женско и сега и беше мерак за женско :) мене искрено не ме повреди ич, бидејќи мене не ми беше битно што ќе биди, само да биди ок, бидејќи пред таа бременост, пред само 4 месеци имав миссед абортус и бев скршена :u: и тогаш ми беше битно само бебето. Не се замарај со никој, не вреди верувај ;)

Chuchanov, Milicka*, MinnieM and 6 others like this.
  10. strelkata

strelkata Истакнат член

А која недела си и дали често ти се повраќа?

Milicka* likes this.
  11. strelkata

strelkata Истакнат член

Душа, си се мести внатре. Јас сум 23та недела и веќе се гледа кога се мести внатре хахаха се подига стомакот малку :D:inlove:

Milicka* and Ana-sk like this.
  12. bella.gk

bella.gk Истакнат член

јас имам нарачав од машнички за деца и преубави се,

Milicka* likes this.
  13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Лелеле сега читам на темава дека не смее да се бања трудница со полна када , јас пак после толку време ја наполнив (facepalm)се се туширам и бањам стоенка викам да се релаксирам да се опуштам, не седев многу дали 15 мин, ама сега ми е страв :worried:

14. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Знам го има 100 пати прашањето ама вака можам најбрзо да добијам помош.Нешто против настинка (течење на нос и кивање):envy:што смее да се пие :( Фала вии:inlove::inlove:

Milicka* likes this.
  15. Starlič

Starlič Популарен член

Не се замарај. Ништо нема да биде. Неси седела многу време. Која недела си?

Milicka* and Veki4kaa like this.
  16. Starlič

Starlič Популарен член

Парацетамол.
    И оди во аптека има едни таблети што се цицаат, има само за трудници, заборавив како се викаат. Јади овошје повеќе.

Milicka* and Chuchanov like this.
  17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

20 во среда полна, се надевам нема ништо лошо да биде :worried:

Milicka* likes this.
  18. Starlič

Starlič Популарен член

Нема уживај. Не си прави сама стресови без врска.

Milicka*, RAK91 and Veki4kaa like this.
  19. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Ох леле тогаш не е од него. Тоа е мало уште, за болки немам што да ти кажам, оти и јас си ѓи имам и си ги трпам со ништо не се мачкам, масажа, одмор и тоа е тоа. :*

Епа се превиткуваш, стомак голем, и затоа се појавува таа линија, ништо страшно не е . :hug:

Milicka* and Starlič like this.
  20. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Фала ти :l: