Фино би било кога пишуваме или прашуваме нешто, да пишуваме и која недела сме за да се одговори соодветно.
Не е ништо страшно еднаш си ја наполнила твојата када дома што си ја одржуваш ти чиста. Тоа што го знам е дека не треба да се бањаме со претопла вода, а во врска со лежење во вода дека не треба, не треба. Меѓутоа, ова особено важи за јавни базени, џакузи, заеднички простори итн. Ајде на средина сме од бременост таман со бебиња наредно лето на одмор, па ќе се бањаме колку сакаме
https://panacea.mk/dots-d-r-stavrik...ni-bradavki-neophodna-e-konsultatsija-doktor/ Да не ве буни цуцлата, кај мене цуцаше цуцла, и нормално цицаше. Иначе супер совети @flower30 Ве пуштија ли ? @Adams Како сте? Црвеното окце му се смири ли ?
@lavinija28 I jas mislam deka nema da e kasno i jas utre sum na vtor skrining 22+3 sum isto i jas sum vo Remedika, koga se javiv za da zakazam mi rekoa do 24 nedela mozelo.
Јас вториот скрининг го правев некаде 24 недела,ми беше помало 4 дена,па го фанав последниот воз за скрининг. Не бевме во државава, затоа тогаш го правев.
Добри сме да ни се смири се повлече за неколку дена. А сега друга мака си имаме Грчеви Ти како си до каде стигна?
Zdravo Moze li da mi kazete mislenje dali ima nesto vrska bremenosta so tahikardija bidejki do sega nikogas ne sum imala problem so toa eve 3 dena kako vlegov vo 17 ned .2 veceri po ref osekam pojako srcebienje od voobicaenoto ,skoro i nikogas da ne sum si go osekala srcevo kako mi cuka a sega imam tahikardii. Fala mn
Веројатно е од бременоста, еве поискусните членки нека кажат. И јас имав неколкупати срцебиење појако, не знам точно во која недела.Сега сум 26та недела, се нема повторено. Диши полека и напиј се магнезиум во прашок со Б витамин.
32 недела сум ама докторот ми го смени терминот и ме води како 34. Си повраќам уште ако не секој ден преку ден, ќе издржам докрај ајде не е уште многу
Што е во последно со тахикардиите? Многу често ве читам низ темите во различни недели имате тахикардии. Некоја да била на доктор да каже причина и решение? Јас имав лупање на срце пред 3 дена, си го слушнав буквално ама не обрнав внимание пошто само што се вратив од шетање.
Jas go osetiv sinoka na lezenje pogotovo koga ke se svrtev na strana mislam u zeludnik deka mi se premestilo sto go osekav tolki silno .osekam tahikardija koga miruvam a ne koga sum zamorna. Utre sum na pregled pa ke se iskolsultiram so dok. Inace pijam sekoj den po 1 mag.od 250 . No ne e prasok. Ima nekoja razlika dali se zima kako prasok ili apce ?
Една познаничка пиеше бедоксин за такихардии, гинекологот и даде. Консултирај се со лекарот твој, кажи му дека имаш такихардии.
@Dikinzi уште сме во болница, денес 13ти ден. Фала што не помисли За тахикардии може Бедоксин, но доколку се повторуваат почесто направете си консултација со интернист или кардиолог
Вежби со ножињата, термофор на меше, ќе поминат не се секирај. Мачни се ама сите бебиња ги имаат 33 недела Ајде мила, не се секирај, се молам што побрзо да ве пуштат
Девојки со стомачиња, Оф леле, само тоа ми е дамка од бременоста. И јас си повраќам уште, 23та недела сум. Ќе издржиме
Нормална појава во бременост се тахикардии, што поради состојбата, што поради анемија бидејќи трудниците многу често се слабокрвни.
А, и ова ме интересира, шо љубопитна ќе бев , вие што имате мачнини и повраќања, дали носите женски бебиња? Да разбијам уште еден мит.
Сум испуштила нешто? Зошто сте во болница сеуште? инаку ние сме добри, по дома се шуткам натаму наваму, скоро сум готова со чистење и така. У четврток сум пак на контрола цтг. Ne mi се veruva koлку брзо лета времето, 34 недела ја почнав 33+2 еуфорија возбуда ме фајка по малку, како ќе биде што ќе биде. Ајде со господ напред уште малку. Ве гушкам и убав ден на сите
Isto nedeli sme so mene ddevojce I jas sum 34 jas zapocnav I nekako si mislam kako ke bide sto ke bide kao se blizi vremeto kako malce strav da me fajka