Здраво мешковци. Синоќе не можев да заспијам докај 2 саат. Многу ме фаќа страв за породувањето. Размислувам како и што ќе биде. Сабајле се разбудив во 6 малаксана, уморна, немав сила за ништо. Па некое време сум заспала, едвај се освестив. Ми се скрши заб, па бев сега на заболекар, и мора со операција да се вади, критично било, а мислев дека денес ќе ја завршам таа работа. Ми дадоа упат за на клиника, ама да чекам прво да се породам, немој на сред операција да ме фатат болки Ми даде антибиотик, ако ме боли што да пијам. Вечер одам на цтг. Сега ќе средам по дома, и ручек да направам. Ајде некој друштво да ми прави за кафе, сама не ми се пие
Денеска завршувам 20та недела и исто вака се осеќам. Си ќутам зашто почнав многу да јадам и тоа компулсивно како во пмс (благо, солено, кисело.. Во еден саат можам се да изедам). Многу ме фаќа нервоза ако не јадам и нонстоп сум гладна. Затоа навечер кога ми е тешко премногу се каам и така во круг
Jas eve 30 +2 sum so macnini,kiselini i povrakanje tek tuk imam ,nosam masko.So prvoto dete istata sostojba I Toa e masko
Opustise i nemisli jas odvaj cekam da pominat nedelite i barem da isteram do 35/36nedela oti devojkive moi se mnogu aktivni denovive rebra mi krshat duri bolno e stomakot kako na centrifuga mi e
Јас до денес не сум повратила ниту еднаш и немам воопшто мачнини. Цела бременост ја поминав без тие генерални симптоми. Веќе 26та недела сум со 2 принцези
Хелоу мешиња. Денес конечно го видов бебе правев приска и искрено какви очекувања имав за во државна болница се изненадив многу пријатно. Докторката што ме гледаше многу убав впечаток ми остави многу внимателна и може 10минути ме гледаше на ехо. Завршив работа она вика се е добро сега чекаме резултати. Аа и да и се оствари желбата на мама.. син на мајка ќе биде убава вечер мешиња
ja sum dokaz deka se sto e kazano vo vrska so zensko deka poveke se jadr blago , imate poveke utrinski macnini i uste sto ne ,a za masko deka poveke soleno kiselo i dr rab. Povrzani za plodot deka ne se vistiniti i deka se e individualno . Jas po tie prepostavki treba da imam masko bidejki blago ne poglednuvav nemav macnini sabajlecki nemav niso sto me terase da mislam deka e zensko ,a iskoci zensko deka e taka da ,ne se oprovaruvaj so tie veruvanja bidejki nemora da znaci deka e taka , najubavo exoto ke si pokaze so lesno
A kako na drug nacin moze da dobies clamidia osven preku odnos ? Bidejko kaza deka nemavte odnosi cela bremenost a si imala prob so inf.
Фала ви девојки ме смирибте немате поим колку ми значат вашите зборови.... Јас од што се вознемирив беба е како на батерии само ме мава душиче мајкино.... Почнав со Сумамед па се надевам ке ми помогне да ги снема штетниците..... Во понеделник ке одам пак кај матичниот на ехо па здравје петок веке во Чаир ке одам валда.... И ке видам и тој доктор таѓу што ке ми рече....
Не се секирај не му прави ништо бактеријата сега на бебето, заштитено си е. Ете гледаш ако на пораѓај кажеш ќе ти дадат антибиотик и нема беба гајле
Последен пат односи имавме кога останав бремена. Буквално. Имав пред неколку години кламидија, чисти брисеви пред бременост и во 12та недела. Најверојатно си била во мирување и се активирала при пад на имунитетот во бременоста.
Девојки,што давате на докторот што ве породил и на сестрите? Дали воопшто давате нешто тие што се пораѓате во приватна клиника?
Jas imav pred 2 god moze i poveke znaci mozno e da si ja ocekuvam i jas nedaj boze. Imase nekakvi znaci deka imas ili voopsto nikakvi ?
Малку само офф топик бидејќи сум доста загрижена. Како функционирате со загадувањето? Носите маски? Ако да, каква и од каде ја купувате? Јас конкретно не работам ама знам дека ве има што идете на работа и цел ден размислувам како стигате на работа, како се враќате, дали имате тешкотии со дишење. Планирам да купам прочистувач ама не можам да не искочам од дома. Не знам дали е ова толку сериозно или сум во заблуда.