1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Здраво мешковци.
    Синоќе не можев да заспијам докај 2 саат. Многу ме фаќа страв за породувањето. Размислувам како и што ќе биде. Сабајле се разбудив во 6 малаксана, уморна, немав сила за ништо. Па некое време сум заспала, едвај се освестив. Ми се скрши заб, па бев сега на заболекар, и мора со операција да се вади, критично било, а мислев дека денес ќе ја завршам таа работа. Ми дадоа упат за на клиника, ама да чекам прво да се породам, немој на сред операција да ме фатат болки :rofl: Ми даде антибиотик, ако ме боли што да пијам. Вечер одам на цтг. Сега ќе средам по дома, и ручек да направам.
    Ајде некој друштво да ми прави за кафе, сама не ми се пие :coffee::coffee::coffee:

На Ms allways right, Lorins, Kate Rina 93 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Денеска завршувам 20та недела и исто вака се осеќам. Си ќутам зашто почнав многу да јадам и тоа компулсивно како во пмс (благо, солено, кисело.. Во еден саат можам се да изедам). Многу ме фаќа нервоза ако не јадам и нонстоп сум гладна. Затоа навечер кога ми е тешко премногу се каам и така во круг :(

На Butterfly1107, Lorins, Dikinzi и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Jas eve 30 +2 sum so macnini,kiselini i povrakanje tek tuk imam ,nosam masko.So prvoto dete istata sostojba I Toa e masko :)

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Malataa@

Malataa@ Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    198
    Dve princezi nosam macnine voopsto nemav 2/3 pati ako povrativ prvite 3 meseci sega vejke sme 32+4

На elenaklasik, Girl-Rabbit, *malenavolena*87 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    @Dikinzi Да, 12 дена треба да се користат..

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Malataa@

Malataa@ Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    198
    Opustise i nemisli jas odvaj cekam da pominat nedelite i barem da isteram do 35/36nedela oti devojkive moi se mnogu aktivni denovive rebra mi krshat duri bolno e stomakot kako na centrifuga mi e

На Ms allways right, Lorins, Dikinzi и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Јас немав никакви мачнини,чат пат киселина што брзо ми поминуваше и моето е момче.Ако има нешто....

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nairobi88

Nairobi88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    310
    Јас до денес не сум повратила ниту еднаш и немам воопшто мачнини. Цела бременост ја поминав без тие генерални симптоми. Веќе 26та недела сум со 2 принцези :inlove:

На elenaklasik, Ms allways right, Dikinzi и 2 други им се допаѓа ова.
  9. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.076
    Eve nesto sto moze da ni pomogni da go prebrodime sravot od poragaj Screenshot_20191216_171831.jpg

На Филотеа, Dikinzi, Starlič и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Хелоу мешиња. Денес конечно го видов бебе правев приска и искрено какви очекувања имав за во државна болница се изненадив многу пријатно. Докторката што ме гледаше многу убав впечаток ми остави многу внимателна и може 10минути ме гледаше на ехо. Завршив работа она вика се е добро сега чекаме резултати.
    Аа и да и се оствари желбата на мама.. син на мајка ќе биде :inlove: убава вечер мешиња

На Thallia, Girl-Rabbit, Ms allways right и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    362
    Суперр,која недела си иначе што ти го кажаа полот? Јас сум утре на контрола :inlove:

На NNK19 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    ja sum dokaz deka se sto e kazano vo vrska so zensko deka poveke se jadr blago , imate poveke utrinski macnini i uste sto ne ,a za masko deka poveke soleno kiselo i dr rab. Povrzani za plodot deka ne se vistiniti i deka se e individualno . Jas po tie prepostavki treba da imam masko bidejki blago ne poglednuvav nemav macnini sabajlecki nemav niso sto me terase da mislam deka e zensko ,a iskoci zensko deka e :) taka da ,ne se oprovaruvaj so tie veruvanja bidejki nemora da znaci deka e taka , najubavo exoto ke si pokaze ;) so lesno

Последна измена: 16 декември 2019
    На elenaklasik, Butterfly1107 и Milicka* им се допаѓа ова.
  13. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    A kako na drug nacin moze da dobies clamidia osven preku odnos ? Bidejko kaza deka nemavte odnosi cela bremenost a si imala prob so inf.

14. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Фала ви девојки ме смирибте немате поим колку ми значат вашите зборови.... Јас од што се вознемирив беба е како на батерии само ме мава душиче мајкино.... Почнав со Сумамед па се надевам ке ми помогне да ги снема штетниците..... Во понеделник ке одам пак кај матичниот на ехо па здравје петок веке во Чаир ке одам валда.... И ке видам и тој доктор таѓу што ке ми рече....

15. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    7.608
    Не се секирај не му прави ништо бактеријата сега на бебето, заштитено си е. Ете гледаш ако на пораѓај кажеш ќе ти дадат антибиотик и нема беба гајле :D

На Dikinzi и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  16. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Последен пат односи имавме кога останав бремена. Буквално. Имав пред неколку години кламидија, чисти брисеви пред бременост и во 12та недела. Најверојатно си била во мирување и се активирала при пад на имунитетот во бременоста.

17. skorpija20

skorpija20 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Девојки,што давате на докторот што ве породил и на сестрите? Дали воопшто давате нешто тие што се пораѓате во приватна клиника?

18. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Jas imav pred 2 god moze i poveke znaci mozno e da si ja ocekuvam i jas nedaj boze. Imase nekakvi znaci deka imas ili voopsto nikakvi ?

19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Малку само офф топик бидејќи сум доста загрижена. Како функционирате со загадувањето? Носите маски? Ако да, каква и од каде ја купувате?
    Јас конкретно не работам ама знам дека ве има што идете на работа и цел ден размислувам како стигате на работа, како се враќате, дали имате тешкотии со дишење. Планирам да купам прочистувач ама не можам да не искочам од дома. Не знам дали е ова толку сериозно или сум во заблуда.

На Филотеа и Nairobi88 им се допаѓа ова.
  20. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    12+5 по се изгледа ако е машко ептен рано кажуваат :D