Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Јас ја имам маската од Зегин Vogmask, и минатата година таква користев и сега си купив иста. Задоволна сум од неа. Дома имаме прочистувач, го земавме минатата година, сега само сменив нов филтер Xiaomi e.

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    И мене вчера ми ги препиша матичниот гинеколог. И јас прочитав дека не е за бремени, но сношти ставив. Докторот ми кажа безбедни биле за трудници.

3. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.104
    И јас сум загрижена заради загадувањево. Неколку дена ме мачи настинка, од синоќа почнав многу да кашлам, а одам на работа и тоа пешки, во Центар. Од вчера почнав да користам маска, ама колку може да се заштитиме само со маската? Воздухот во сите простории каде нема прочистувач е загаден. :worried: Се мислам ако ми продолжи кашлицава, можеби да земам боледување... Како функционирате вие кои одите на работа, дали одите пешки?

Јас купив маска од Карес, некако на изглед ми беше најубава :D

@Оли, во врска со маскава од Карес, мене филтерот уште од првото носење ми мириса како на некоја хемикалија, дали е тоа нормално или да го рекламирам?

На Butterfly1107 и Milicka* им се допаѓа ова.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Филотеа Сега баш зедов да ја мириснам, не ми мириса на ништо. Но можно е да има некој мирис на почетокот бидејќи била спакувана или да мириса од материјалот. Остави ја на отворено малку, види дали ќе го снема, а ако не, рекламирај ја. Колку време ја имаш?

На Milicka* и Филотеа им се допаѓа ова.
  5. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.104
    @Оли ја купив пред месец дена, ама вчера прв пат ја користев. Инаку, ја чував надвор од пакувањето.

6. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Да ти кажам, у право си, и полоши апчиња им давале на трудници па никому ништо.

Иначе, ве читам за загаден воздух во Скопје, и верувам дека е многу загаден. Само шо планиравме во Сабота да одиме натакај, да се прошетаме малце на украсено, дека тука нема ништо..и си викам кај да одиме таму на загаден воздух..после ми текна си викам ние од Велес одамна бевме загадени па навикнати сме :D Ништо нема да ни биде за 5 саати :D
    Шала на страна, Велес е доста чист сега..освен Маслодајна малце што претерува, ама далеку од загаден град е среќа (fingers)

На Jana06, Milicka* и Филотеа им се допаѓа ова.
  7. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    @Jana06 ,@Suzzicka пијам чаеви , лимонади , супи, прегорен шеќер секоја вечер, инхалирам и не попушта никако , ле пробам со зрно црн бибер да видиме , ви благодарам многу на советите *** Само бебе да е во ред , мама се ке издржи.

На Jana06, Butterfly1107, Suzzicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Пред малку пишав во друга тема, но оваа како што гледам е нај активна, па тука ќе го поставам прашањето. Ајде мешковци некој предлог за работа од дома, но да не е за странски компании. Кога дознав за бременоста, бидејќи работата ми беше тешка дадов отказ. Но, дома е досадно и фалат финансиски средства. Мешиња ако имате предлози за работа од дома пишете ми. Благодарам

На lovely12 и Maja92@ им се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Мислам дека и мојата на почеток така беше, но потоа како да се излуфтира и затоа сега не мириса на ништо. Ако ти е шубе, оди до Карес и види што ќе кажат.

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Butterfly1107

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Зависи какво образование имаш. Иначе има доста опции...

На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Високо образование.

12. Butterfly1107

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    На пример еве јас сум програмер. Сега работам за скопска фирма ама имам опција да си работам и од дома. И општо за програмерските работи има доста за од дома.
    Ако си со економски/правен, не знам какви опции има. Евентуално нешто општо преку freelenacer.com да си бараш. Или пробај на Linkedin пребарај фирми поврзани со твојата струка и праќај CV

На Vanessa9li, Bebac и Филотеа им се допаѓа ова.
  13. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Женски, појас после бременост ќе користи ли некоја од вас ? И од каде планира да го земе ?

14. Ms allways right

Ms allways right Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2018
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    242
    Мешиња како сте абе @lejlla некако ми ја нема последната недела ако не и повеќе?
    @Starlič и јас те читам и чекам секој ден хаха јас од вчера сум 36 и во исчекување сум секој ден и ти си ми блиску до термин па секој ден те следам будно
    Јас луѓе сум толку нестрплива неможам више едвај чекам да се запознаеме со мојата бубамара само денови бројам

На lejlla, Lorins, Milicka* и 5 други им се допаѓа ова.
  15. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Мене ми донесија подарок, бидејќи 99% пак ќе сум со царски и планирам да го носам. Првиот пат мислам дека цел стомак ми остана, се надевам дека колку толку ќе има ефикассност.

16. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.104
    @Bebac види на Upwork, може да се најде нешто иако можеби не е твоја струка, но ако знаеш англиски може да пробаш пишување, преводи, маркетинг...

На Butterfly1107 и Bebac им се допаѓа ова.
  17. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Јас сум економски. Ајде ќе видам. Давајте уште предлози.

18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Со првото не носев, задоволна како се врати во нормала,со второво планирам да носам,сепак 2 бременост е. Гледам на нет има, ама си викам ај да не нарачувам па да го чекам со недели, мислев кај нас некаде ако се продава.

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Не ти треба специјален појас, башка и незгодни се за носење и закопчување. Купи си поквалитетен мидер, јас од Лиска земав. Иста, ако не и подобра работа ќе ти заврши, од искуство :)

На ddevojce и Dikinzi им се допаѓа ова.
  20. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Не ми текна на тоа..баш ти фала :*

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.