Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Sto se sluci mila ? Gledam terminot i tebe ti se blizi nemas uste mnogu :) jas nemozam da veruvam kolku brzo mi pominaa 9 meseci i meseto mnogu mi fali :) ama pa zato si go imam zlatoto pokraj mene :inlove: ....
    inace da ve prasam dane znaj nekoja nesto za devojce poslednive 2 nedeli se mi je vo misli :( daj boze da e se ok so neze :|
    izvinete za lat.od mobilen pisuvam

2. Jeny

Jeny Истакнат член

Zalosna и јас сакав да прашам за струмичкото девојче, кај се изгуби, што се случува со неа? И јас ја мислам.

zalosna likes this.
  3. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Да бе, и јас го мислам ДЕВОЈЧЕВО, секогаш беше активна :?: А и би требало да се породи до сега. Ајде нека пише веќе, да не' израдува, ни недостига.

Инаку, мене ми поминаа 6 месеци од инекциите, ама јас сакам да почекам уште два месеца барем. Сум се ставила на детоксикација и претежно само на овошје и зеленчук сум. Сум сонувала како дојам бебенце, колку беше вистинито чувството, како да не беше само сон. Ме гледаше со кафеавките очиња и си цицаше, а јас се топев. Уф кога ќе дочекам да забременам пак, па да ми мрдка во стомак и да си го родам, уффф... |-)

4. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Мами и јас ја мислев Девојче никаде ја нема краен термин и беше некаде околу крај на февруари,само се да е добро белки ќе се појави ќе не израдува ....

SimonaTino likes this.
  5. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Здраво мамички :) и мојот термин се ближи веќе бебенцето е се понемирно и почесто добивам болки во пределот на стомакот и кичмата но не се толку интензивни сеуште :) ме фаќа паника за породувањето ми рекоа дека било мн болно ама свекрвата ќе биде со мене внатре па ако случајно не ја послушам во инструкциите ќе добијам две по 500 :D мм вели собери си го умот инаку тешко и тебе и на персоналот таму ќе ве фати Нате на шамари сите по ред хД :lol:

6. wtff

wtff Популарен член

Здраво мешиња, како сте? Кога сме кај соновите и јас пред некој ден сонував како сум се породила. Еве да ви се пожалам, вчера шетавме во град со мм и кога се вративме дома одам во вц и гледам една капка кафеавко |( Веднаш отидов во кревет и не станав до сабајле :D Сабајле отидов до маркет и малку низ дома средување и одам во вц и пак некој смеѓ секрет (една капка) :^) Во неделата ги потрошив Утрогестан (докторката во Мк ми рече да искористам барем ушете 2-3 паковња од 200 мг, и ги порачав во аптека, па чекам да ми стигнат. Гинекологот кај што ќе ме води овде е на одмор, па ќе закажам термина за другата недела од прилика. :doh:

7. Chupe

Chupe Популарен член

Само без паника, повеќе одмарај овие неколку денови, лежи, станувај само за во ВЦ. Ќе ти стигне утрогестанот и се ќе биде во ред, не се секирај.
    Поздрав и убав ден!

8. wtff

wtff Популарен член

Ти благодарам за одговорот, убав ден и на тебе!

9. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Мила немај гајле јас прашав за тој исцедок го имав накај 6 7 недела,докторката ми кажа да ги земам првентивно утрогестан 200 мг вагинално инаку не е бил страшен кафеавиот исцедок се појавувал тој период кога треба да добиеш и бидејќи не добиваш се појавувал како секрет ама секако користи си ги апчињата јас користев 2 дози уживај :D

wtff likes this.
  10. wtff

wtff Популарен член

Да, ќе продолжам со Утрогестан. Тебе како ти оди бременоста? До која недела стаса? :)

11. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

:)Мила па еве 13 недела сум почеток на четврт месец,наредна недела среда сум за микробиолошки брисеви и приска за даунов синдром е тоа знам,дека се ќе биде во ред ама некако шубе ми е додека да пројде,ти како ми си како го минуваш најубавиот период која недела си сега те поздравувам и те гушкам... ;)

12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Како сте мешиња?
    Ние трпеливо си чекаме, не ни се брза. :)
    Бебушко си мрда, си претка, си ужива, не му се излегува, рано му е. Мама па едвај чека да се породи и да го донесе на свет, да му се изнарадува како што треба. :)
    Брисот за стрептокока е негативен, јас имам уште 6 инекции и со нив завршувам. Едвај чекам да ги завршам зошто рацете ми се грутка до грутка. :worried:
    Ми се смачи веќе!
    За помалку од недела сме на ЦТГ па да видиме таму што ќе ни кажат.
    Имајте убав ден и уште поубав викенд! :hai:

LaDyDoLl likes this.
  13. wtff

wtff Популарен член

Јас сум 7 недела, втори месец. Сеуште немам правено никакви испитувања, но мислам дека е и рано нели? Наредна недела ќе одам на гинеколог, па ќе видам што ќе каже. Секако ќе биде се во ред. Само relax 8) Почна ли да ти се познава мешко? :D Гушки и цунки ;)

Јагода ти се наближува времето, уште малку е. А што да кажеме ние што сме тек на почеток :D

Ве поздравувам сите

14. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Дали препорачувате односи во 10та недела од бременоста,мажот ми може ли да свршува во мене многу ми е страв

15. artemidis

artemidis Популарен член

Денес си го видовме бебушко :inlove: сонцето мое, СИН на мајка :l: , имав некое предчувство уште од почеток на бременоста и ете денес докторката ми потврди. Пресреќна сум што е се во ред со него, вчера правев крвна слика и се ми е во ред. Никогаш не ми било толку битно здравјето како сега. Ама ќе биде инат на мајка му (тешко на тато со нас двајца :lol: ) кога го гледавме за скринингот не можеше докторката да го измери убаво за тоа што мрдаше постојано, денес не сакаше да се помести за да го видиме полот, лошко на мама :inlove: .

irenna, bruno.com and Jagoda123 like this.
  16. bruno.com

bruno.com Истакнат член

10та недела сум од бремноста во долниот дел чувствувам некакво боцкање, малку болка нормално ли е тоа :(

17. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Уште малку во 10та недела ќе влезам,за неполни 2 дена.Здебелена сум 1.5 килограми и мешето малце,многу малце почнува да ми се познава. :D Сакам да ве прашам на колку недели одите на гинеколог?
    На 4-5 недели или еднаш месечно,секако ова без тие потребни испитувања,мислев на ехо.

18. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Кога ти ја потврдија бременоста,не ти рекоа кога треба да одиш пак? :) Јас одев секој месец секогаш одев кај истата докторка и таа ми кажуваше која дата пак да дојдам :)

19. Mravce

Mravce Популарен член

Јас на секој месец одам, освен нели ако треба брисеви или нешто друго, ама обично гледам да се поклопат за да не одам на две недели :D

20. mila25ve

mila25ve Истакнат член

и јас одам на секој месец на ехо мислам дека доволно е