Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.700
    Допаѓања:
    7.629
    Лично на мајка ми и има пукнато водењак со мене и нема никакви болки добиено, па царски е породена, back in the day. Една познаничка 6 дена има седено со пукнат водењак, ама под надзор да има доволно плодова вода. Инаку треба провокација во тој случај брзо да пуштат, по некоја логика.. Све има. А ваљда ќе знаеш, треба да тече вода ако пукне :?:

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    На гладно се пијат, наутро?

3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.700
    Допаѓања:
    7.629
    Јас ги пиев 2 пати, наутро и приквечер. Во меѓувреме каснував нормално зошто тешко станува од нив. Читав само 2 саати околу ампулата да се избегнуваат млечни производи зошто се намалува апсорбцијата на железо така. Инаку со сок од боровница или како што кажа членката, лимон ги пиев. Само со цевка, исто финта од тука зошто заби оцрнуваат не можеш да се насмееш (facepalm).

Последна измена: 18 декември 2019
    На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    И јас од тоа се плашам. Вчера додека седев у када ми дојде таква помисла. Викам сега ако ми пукне нема да приметам во водата дека тоа е водењакот. Ме фати паника. Затоа и пишав дали е лошо ако не се примети дека пукнал. Бебе вчера активно, од сабајле никакво го нема. Пак ме боли половината и чувствувам оптегање на стомак. :whew:

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Здраво живо мамаситас...
    Во понеделникот ја видов бебушка, тогаш бев 29+4 а таа одговараше за 31+4 тешка 1733 гр ... машала како бато и таа е напредна... Се е во ред, рачиња, ножиња пред лице-се крие, поактивна од бато, наместена со главата доле. 99% пак ќе бидам со царски рез и ме фаќа паника. Не знам што ми е влезено во глава предмвремено породување и уште повеќе ми е страв, дали дека има болки од време на време...
    Важно со беба се е во ред, фала му на Господ.
    Инаку @Bebac исто и мене ми беше железото 7 пред две недели, тотхемата не можев да ги поднесувам во првата бременост, пиев сируп Флорадикс не ми помогна и тогаш пиев капсули Фероглобин и имав подобрување, а сега земав Хемовит на Health Aid, па ќе го видиме резултатот...
    Поздрав мешиња :f: имајте убав ден :hug:

На LadyC, dunika, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Па мајка затоа постојат прегледите на секој втор ден штом влезеш во 38-39 недела.. не за џабе докторите од болница викаат да се оди на преглед секој втор ден а и задолжително да се следат движењата на бебето во текот на денот, треба да се најмалку барем 10 движења, ако има болки веднаш на клиника да се оди да не се чека до денот на прегледот... кога одиш на клиника на преглед што ти викаат докторите.. во чаир сакаше да се пораѓаш, така ?!
    Зарем докторот не ти кажал после прегледот за 2 дена пак да одиш кај него?!

7. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Јас уште одам на цтг кај мојот матичен гинеколог, и не не одам секој втор ден, бев во понеделник, сега сум во петок. Да во Чаир ќе се пораѓам. Бебе мрда, ама покрети не му бројам, а сигурно има повеќе од 10. Болките што ги имам не се неистрпливи, туку благи болки.

8. Ms allways right

Ms allways right Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2018
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    242
    @*malenavolena*87 јас сум 36 + 3 денес па си сметам како 36 недела незнам со рачунањето и јас овде видов различно но јас си рачунам со полни недели а и кога одам на преглед секогаш и докторите така ми сметале . Не се секирај имаш таман време да испиеш антибиотик и се да се среди до породување мада како и да е штом ја тераш 35 недела немаш гајле со предвремено породување одиш накај безбедна зона бебето си е више убаво оформено и пораснато

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.700
    Допаѓања:
    7.629
    Сега во клиника воопшто почнуваат цтг да ти прават во 38+. Јас бев во петокот, ми закажаа следно за 1 недела, а термин ми е на 22. Веќе и докториве како им чини прават, никаков протокол. Само Господ да не чува.

На Lorins, kavadar4anka, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    https://acibademsistinababy.mk/index.php/bremenost/skrininzi/8-zadolzitelni-pregledi-vo-bremenosta

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Да се пријавам прв скрининг помина супер ,докторот рече се е супер .Рече дека за две недели би требало да завршат мачнините ,одвај чекам да ви кажам искрено тоа ми е најтешко оваа бременост .За полот ќе дознаам следната контрола или евентуално планирам кај матичната една контрола после божиќ здравје :)

На Girl-Rabbit, kavadar4anka, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Јас цело време се мислам шо ако ти пукне при туширање, мислам истече малку плодова бода а ти не знаеш? Ваљда не е како на филмовите сета вода наеднаш да тече?

Мене ми зеде некаде кај 6 месец брис само за пап тест, други брисеви ми нема зимамо. Баш гледав треба сега некаде да ми зема брисеви, утре сум на контрола и цтг ќе го прашам ако каже нема потреба од брисеви ќе излажам дека имам чешање и мора да ми зема.
    инску преги одејќи по патот ме стегна левата страна кај бубрегот некаде многу тапа болка некој како со игли да ме мушкаше. Потраја минута време и се смири. Ваљда се лажните контракции ]:)

На dunika, Lorins, Starlič и 2 други им се допаѓа ова.
  13. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Не, не е како на филмовите.. кога ти пукне ти истекува многу вода ама не е цела наеднаш туку си тече и си тече и си тече. Мене од кога ми пукна водењак прво дома еден туш па уште си течеше па во болница кога стигнав бев со пешкир меѓу нозете и кога ми дадоа спаваќа пешкирот беше цел утоп.. така да мислам не можеш да утнеш :D

На dunika, ddevojce, Lorins и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.700
    Допаѓања:
    7.629
    Ти срцка веќе немаш ризици од кратење на цервикс и пукање на водењак.. Не дај Боже тие работи во 2 тромесечие доаѓаат од бактерииве и тогаш се најлоши. Инаку и јас не сум имала односи па ми излезе бактерија, не барај логика зошто ја нема. Може на пад на имунитет се активира, а за симптоми никакви нема. А имунитет паѓа од стрес, затоа уживај. Најкритичниот период е поминат :D.

На dunika, ddevojce, Lorins и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Mene na prviot skrining mi rekoa sto nosam.mene macninite mi zavrsija vo 13ta nedela i sega sum extraa taka da ke pomine vremeneto brzo

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    E тоа ме интересираше
    Дал можам да утнам ако е без болки

На ddevojce и NNK19 им се допаѓа ова.
  17. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    И ја од тоа се плашев, ама тој кога ќе пукнел..си течело и си течело :D:D:D немало шанси да го утнеш :D Мене 15 мин пред пораѓај ми пукна, ау ау ауу вика докторот, не ни знаеше дека не е пукнат :^) :D Каша вика каша :D па ајде бришеа после, хахаххаа..се сеќавам и се искакав малце, а ми ставија клизма..ама ете останало нешто..плус јак напон :D

На Girl-Rabbit, Ms allways right, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  18. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Иако мене само што ми пукна водењакот одма ми почнаа болките ама и да немаш одма болки нема да утнеш. Кај секоја различно. Со лесно да ви е на сите што сте при крај :f:

На *malenavolena*87, ddevojce, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.
  19. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Хаха леле јас па од тоа највише се плашев пусти срам ќе ме изеде си викав. Јас не направив беља ама не добив ни клизма зошто немаше време :rofl: ма да знам дека на многу жени им се случува ама ете ја сум тоа:tmi:

На Ms allways right, dunika, ddevojce и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Ах пусти маки на нас прворотките, дилеми, прашања... :rofl:
    Ама мора да бидеме благодарни на постариве мамички, што се тука да ни одговорат, да не утешат и да ни дадат совет. Јас навистина го мислам тоа. Ви благодарам.:hug::hug::hug:

На LadyC, Autumn_, Girl-Rabbit и 15 други им се допаѓа ова.