Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Ауу тука се млади мајки. Браво браво... Јас сум 28 :D Прво бебе ми е:D

На LadyC, kavadar4anka, Dikinzi и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Девојки искуства 13та недела кафеав исцедок после напорен ден. Примив прогестерон депо, се надевам се ќе биде во ред.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    3.078
    Jas imam 33 I prv pat sum bremena se custvuvam kako 24, godinite se samo brojka, a mozebi I deka izgledam mladoliko taka se custvuvam :)nikoj ne mi dava tolku godini ama toa e tolku si se :D

На Girl-Rabbit, *malenavolena*87, lavinija28 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Јас сум немала, ама колешка моја имаше баш 13/14 недела. Денот кога прокрварела ептен се напнала од работа и шетање. На неа ништо не и дадоа. И рекоа да мирува и да се одмори и ако сеуште има крв да оди на лекар. Не зема ни боледување, следниот ден си дојде пак на работа најнормално и немаше проблем. Само си одмарала дома не фаќала да готви да чисти....

На Dikinzi и Isabel им се допаѓа ова.
  5. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Бравоо сите млади мајкички да сте живи и здрави :f:
    Јас имав еднаш во 7ма недела и од тогаш ставам утрогестан навечер само од 200 и од тогаш (не дај боже) се нема повторено. Можно е ко што викаш напорен ден да си се измалтретирала ептен.. легни си и одмарај си сега повеќе и без многу оптеретување :)

На Dikinzi, ddevojce и Isabel им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Елај си кај мене бабе, јас те шијам, 33 имам :D

Шала на страна, возраста е најмалку битна, не секој е спремен за дете на иста возраст. Јас додека не наполнив 30 не ни размислував за деца. Првото на 31 го родив, второво ќе биде на 33 и мене ми е таман. Кој како си се осеќа и си сака, така нека си прави, нема правилно и погрешно :)

На Girl-Rabbit, Martka, Pocahontas9 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Јас со првото доручкував сабајле со болките у болница и попладне родив ни клизма ни бутур. Којзнае колку сум испосерала хахахаха да ми простите. Баш синоќа го прашав мм дали е возбуден вика да, стално си мислам колку многу ќе се опијам кога ќе славам :hai:(facepalm) викам секој со своите касавети.

Јас првото го родив со 24, сега полна 30, роденден пред едн ѓесњц имав нели ви се пофалив??? Ааа на одмор бевме :)
    Јас одкај 13/14 ндела докај 6 ти имаб повремњн кафен исцедок ама ништо не миндаде. Кај мене беше стара крв од матката. Само инекција примов порано за крвната група дека негатив сум.

ајј ги изгледав сите клипови таму на инстаграм како со царски се раѓа бебето како изглегува со се водењак ваууу чудо еј

На Girl-Rabbit, *malenavolena*87, Isabel и 5 други им се допаѓа ова.
  8. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Мешиња јас утре сум на прво цтг а сум 35+2 можно ли е да не ми прават? А вчера и денес осеќам како бебе ме стиска надоле, дури сабајле кога бев во тоалет мислев ќе ми испадне нешто од што имав таков притисок

На Ms allways right му/ѝ се допаѓа ова.
  9. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Леле и со 33 и 34 се осеќале стари, тугооооо (facepalm) :D Да не кажам тука колку имам, на клоци ќе ме истерате :rofl:

Крварење во првата бременост имав 13-14 недела отприлика :| Беше доста обилно и одма отидов на клиника, на ГАК. Ме боцнаа со Прогестерон, после 2 или 3 недели вагиналети ставав и строго мирував, ова по налог на докторите. Не мора да значи дека кај сите причините за крварењето се исти, меѓутоа во секој случај консултација со лекар е повеќе од добредојдена :)

Кај мене почнаа проблемите со спиење :envy: Не можам позиција да фатам, веќе и перницата за трудници не помага многу :sweat: Тежи стомакот прилично многу, на секое вртење од лева на десна страна и обратно осеќам како да се клацкаат бебињата внатре, како коцки мраз во Кола кола, сѐ ми се чини којзнае што им правам 8-| Знам дека ништо не е, ама кога ќе те спопаднат глупи мисли, тоа е :) Последните 2 дена бебето што е на лево многу малку го осеќав, почна од синоќа да се јавува скроз доле накај препоните :^) Се надевам сѐ е ок :|

И јас на првото породување не стигнав клизма да примам :tmi: Појма немам дали се десило нешто, мм ништо не ми кажа, ама па може незгодно му било :rofl: Водењакот на бокс ми го пукнаа, тоа го осетив :angel:

На Sesil, 0ли, Lorins и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Хаххахахаха..само телевизор ли? Па не е тоа Македонија, ваљда фазла пуштаат нешто :D

Фала за утехата :D

Се ќе биде во ред, некои и Утрогестан примаат по 2 пати на ден. Само одмарање лежење, и без многу напор. На многу им се има десено така :*

Да, обично после 36 почнуваат со цтт.

На Lorins, maaitka, Isabel и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Ние почнавме со работа кога имав 24, ама се помачивме 2 и пол години за бебка. На 26 се фати на 27 ја родив :D

На crazylady, Lorins, Girl-Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Не бре каква баба, јас само се шалам. Немојте стварно ниедна од вас да се навреди за овие шали овде, се додека се раѓаат живи ,здрави и прави бебенца, се додека фамилијата се шири..години се најмалку битни. :* :hug:

На Girl-Rabbit, elenaklasik, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.702
    Допаѓања:
    7.631
    Зависи кај си закажала. Во Чаир може ќе ти направат, на ГАК после 38 прават. А може вие ако имате знаци некои ќе ви направат и порано. Не се сите беби инаети како моето. Инаку јас имам 25, мислев најмлада сум во темава. Во околинава моја дефинитивно сум една од ретките трудни на оваа возраст. Ама кој кога си се чувствува спремен, тогаш. Битно сите да сме живи и здрави, мајки и бебенца :hug::hug:

На Girl-Rabbit, maaitka, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    И јас некако порано не размислував за деца ,првото на 29 ,второво здравје на 32 таман е ,мене искрено некако ми беше битно да е пред 35 бар :)Нема правило кој како се осеќа спремен си е тоа .

На Girl-Rabbit, Sexybaby86, Starlič и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.567
    Јас немав воопшто киселини, цела бременост. Син ми се роди со коса. На 1 месец можеше кикиња да му правам. :rofl::rofl:

На Girl-Rabbit, elenaklasik, Dikinzi и 2 други им се допаѓа ова.
  16. MimiG

MimiG Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    199
    @Sofi.ja не се нервирам, не се секирај, само навистина е глупаво да чекаш одговор, а прашањето да ти биде игнорирано. Можеби немам одговорено на никој, но тоа е бидејќи немам искуство и не можам да кажувам ништо нели. Фала

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    3.078
    Da tocno taka, nekoj ne e spremen nekoj kako mene na primer jas imav problem so ankzionista od 2012 se boram, I eve sobrav sili da ostavam terapija I da si imam edno bebence, a I se mi se sluci ovaa godina se maziv posle 11 godini vrska pa svadba bremenost ke bide za pametenje 2019 :)

На Girl-Rabbit, dunika, Jana06 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    18.655
    После ручек ги пиев по препорака на гинеколог,растворени во малку сок од боровница. После нив одма пиев витамин Ц од 1000мг
    Болките за пораѓај постепено се зголемуваат

На crazylady и Starlič им се допаѓа ова.
  19. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.941
    Допаѓања:
    12.144
    Ех да си ми здрава и жива! :* Да не им се придава значење на годините, важно е да се раѓаат бебиња, да се усреќуваат сите. Останало од постарото време - што порано, подобро, дека поплодна е тогаш жената. А каде е емоцоналниот дел, психичкиот? Што ако не сум спремна за порано да се обидам, моите младешки години еднаш се... Ете јас имав на 26 г. вонматерична, воопшто не бев спремна и така се поврза да не се случи тогаш. Па ми требаше време да се обидам, зашто не е ова плукни-залепи. Некои добиваат дете од одма, некои по повеќе обиди, а трети на непланирање.
    И по некое време следуваа коментари, ајде времето врви, на ваши години ние имавме едно дете, блабла, и мене уште толку нервоза, кај се борам да се обидам, уште годиниве да ги калкулирам. Ете сега на 28 чекам прво бебе :sun:.
    И да го вратам пак назад времето, пак не би можела порано да планирам.

А кај тебе по една година, повторно бебе? Второ?:)

На Lorins, Girl-Rabbit, Dikinzi и 5 други им се допаѓа ова.
  20. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Охоооо, и јас 32, со прво.Паники понекогаш ме фаќаат, ама јас не се осеќам толку стара :D:wasntme: Во јуни здравје Боже 33 заедно со бебче во рацете :inlove::inlove::inlove:

На crazylady, Lorins, Girl-Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.