Женски кај можам да најдам пижами за доење? Полека полека почнувам да се спремам хехее Ове за дома ми требаат, спаваќи не ги можам а и зима е
Имаш во Стружанка а и во повеќето дуќани за трикотажа. Баш моите се зимски, со ластик на попуштање на долниот дел како за трудници, од Стружанка купени.
Има странични отвори. Одоздола си носев долна маица од растегливите, само ја тегнев надоле и ја тргав пижамата на страна.
Девојки уште водам инат за вагиналетите ама од друга страна па се плашам да не наштетам на бебето со исцедокот. Мислења?
Ako veke doktor ti gi prepisal zosto da ne gi koristis ? Jas neznam vo koj mesec od bremenosta koristev i go resiv problemot za brzo vreme .
Да не коментирам за туѓите коментари, пошто мене ми беа болни, кај тебе било по друго, ти не си сакала...кај мене не биваше да се фане, секој месец плачки, секој месец нова надеж.. накратко ..излечивме инфекцијата што само др. Билјана Давчева од Скопје ми ја кажа, а уназад 300 та доктори не им текна да ме видат доле дека сум затка !!! 2 и пол години мачење плачење, и од коа се излечив малата си се фана по природен пат за неполни 6 месеца, месеци кои што нормални и здрави парови забременуваат. Иначе да, чекаме второ година и пол ќе бидат разлика И второво ми е момиче Кај нас па обратно..второво одма се фана Почнавме во средина на Март да се обидуваме, ја веќе во средина на Мај сум останала трудна Душо мила, и јас си ја замиалувам нивната средба како сестрички, ама кај тебе е поголема..кај мене е мала и очекувам да ја шамари Па тоа е тоа бре, тоа се бара.. Мислење..јас си продолжив да ѓи ставам, денеска последното
А каде ќе ја сметаш таа недела измеѓу 35 и 36 ? Иначе не, не сметам според недели..според недели се водам околу развојот на бебето, која недела што како се развива..нов медец сметам до денот на терминот. Неделиве ѓи баталив од таа причина, вика до 31 -7 месеца, а од 32 - 8 ми месец..а неделата измеѓу ? Што да и правиме нејзе ? Според ова некој месец испаѓа дека е 5 недели. Со сопругот сме заедно од 2010 Март. Јас имав 19 (штотуку наполнети- крцкалче ) Он троа постар од мене 5 и пол години разлика. 2015 свадба 2018 Прво бебе 2020 Второ бебе Со господ напред само
3ти,6ти и 9ти месец траат по 5 недели,едноставно е. Јас имам 31,уште малку де,на 10 Јан ке полнам 32.Ако клапаше од почеток ке родев на 28,ама животот имал поинаков план за нас.Среќна сум и благодарна што сепак живеам во време на напредна медицина,па здравје боже ке си гушкам бебе за некој месец. Кому како,годините не се пресудни за успешно мајчинство,само нека добива рожба секој што посакува Убава вечер мешки @flower30 како сте? Извини,не знам по која тема да те барам,ве мислам
Јас имам 28 претходно воопшто не бев подготвена за деца, па не се ни обидувавме . Штом одлучивме дека е време фала му на Господ веднаш забременив и тоа во неплодни денови. И пак во првите месеци ме маваа хормоните дали е вистинското време бидејќи баш во тоа време бев во цутот на кариерата. Ама сепак нешто во мене беше посилно дека сакам да почувствувам бебешки мирис и животот да ми добие друга димензија. Сакав да им овозможам и на моите родители радосни моменти додека се помлади да поуживаат со внуци. Само да сме живи и здрави се полека доаѓа во животот.
Не е сменето јас во Октомври се породив исто од 36та до 38ма недела одев еднаш неделно на цтг потоа на два дена. Се породов 39+5 дена. До матичните е секој различно некако работи
кога те чеша увото и си го чешаш со прстот, на кој му е поубаво?? На увото или на прстот?? Хахахах Море последните два месеци траат по година дена, а не по пет недели. Ич не минуваат брзо. Туку се да биде во ред кога тогаш нитномздрави живи да се родат и со нас да биде се во ред. @Dikinzi можно е љубомора да се појави и кај поголеми и кај помали деца. Битно е да ја иклучуваш поголемата во акцииноколу бебето да се вети околу него, да ти помага бри облекување бањање, и што е најважно внимание посветено најмногу на поголемото. Кога ќе го доиш бебето ќњ ја бикаш и нејзе да седи покрај тебе да те гушка да не се осети отфрлена. Мојата братичедка има три царски реза, и трите и се ќерки и сите се со разлика од година и неколку месеци. Едвај излњгува на крај. Сите на иста возрас лудуваат, среќа има помош од баби и жаби. Тоа е мора да се снајдеме.
Гледам за години се зборело имам 36 аууу, со мм сме 5 години во брак , прва бременост , ептен тежок случај бевме и мн поминавме, но дедо Боже за сите има план , иначе со ивф сум, се молам да не дочува Бог до крај . Денес ни беше слава и се изморив сега лежам и не можам да заспијамммм.
Значи ние сме врснички. Јас и мм сме скоро 2 год. во брак. А, здравје Боже и бебушите ќе ни бидат генерација.
Јас сум 28 години кога ќе дојде бебето ќе бидам 29 години што паѓаат многу во несвест што сме чекале со години сме биле заедно,ама со проста маса не се замарам за дете треба да си спремен