Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Точно така. Проста маса. Кој кога ќе роди е ствар на избор. Кога се запознав со мм имав 34год. И што да правиме сега? Годините барем по мене не се толку битни. Студирав, работев и пак не е се спремно за бебе. Значи фалат финансии. И после некој ќе ми суди за годините. Па, никој друг освен јас и мм нема да го гледа бебчо.

На eta, green.eyes, ddevojce и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Taka e da ne slucajno nekoj ni gi izgleda bebinjataa,porano ako ragale ushte na 18 godini pa i pomalku ne znaci deka i sega ke bide taka,godinite voopsto ne se bitni za bebce treba da si spremen so se nie posto prvo kukata ja sreduvavme kuka se pravelo cel zivot a deca ne koga ke mi kazaa mi idese da gi uteram vo pm.Bitna e ljubovta a dali sega ili na 35 ili na 40 ke se ima bebe ne e bitno racete da ni se polni e bitno

На eta, green.eyes, ddevojce и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    За љубомора може нема да е толку, ама е во тој период каде што учи да мава без никаква причина. Секако дека ќе ја уклучам во се, не смее да се осеќа запоставена никако.
    Во план сум и бабите коа ќе и викаат ела кај баба остави ја таа мочла, да и викам да си дојде кај нас, оти од тоа викање плус поддршка се дава на детето да си бега од сестричето..се молам само се да бидр во ред, и да имам сила да ги одгледам и двете на правиот пат :*

За тие таквите што паѓаат сами во несвест, не им подавам рака да станат..ако можат да берат туѓо гајле, значи се способни да берат и своето...ако ме сфати :D

На green.eyes, ddevojce, FallenAngell и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Многу сакам кога слушам вакви прикаски за бебиња..душава ми се полни. :inlove:

На eta, green.eyes, ddevojce и 6 други им се допаѓа ова.
  5. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Кога веќе се збори за години :) јас имам 28 со сопругот сум од 2006 година а во брак сме од 2010. Јас бебе сакав уште одма ама као ај рано е млади сме. И 2012 почнавме за бебе останав бремена која за жал заврши во 6 недела. И така после 6 месеци пак пробувавме ама никако да биде и 2017 решив да одам по доктори и за тие 2 години навистина се измачивме, таман ќе завршиш една работа излегува друга па трчи ваму трчи таму. Првото инвитро неуспешно и среќа бев подготвена психички беше тешко ама одма се одлучив за 2 бидејќи имав замрзнато и несакав да чекам, после 2 циклуса правев инвитро и
    фала му на Господ еве уште малку ќе се запознаеме со нашето ангелче и во нашиот дом конечно ќе се чуе детски плач и смеа :inlove: :inlove: :inlove:

На Thallia, Isabel, green.eyes и 22 други им се допаѓа ова.
  6. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Кога сме кај годините, имам 29 години... Мојата историја :)...
    Со сопругот сме заедно од деца 2003 јули, како братче и сестриче сме. Само четири месеци сме разлика, тој е февруари, а јас јуни 1990 година... И нас нон стоп не подбуцнуваа, ајде, ајде... Ајде, ама каде? Гледавме прво школо, факултет, па работа и така... Кучињата си лаат, караванот си мине-така било така и ќе биде.
    Ме побара 22.11.2015, граѓански брак 16.12.2019 година, свадба и црква 04.06.2016 година.
    На 26 години на 08.02.2017 се роди син ми Кирил. а сега здравје ист термин имам 27.02.2020 (осеќам дека пак ќе биде порано, но да биде после 8ми :) да го истераме роденденот на синми) го очекуваме второто бебе, овој пат женско... Со лесно кај сите. Господ нека дава само убавини кај сите и да не чува!
    Оваа недела времево ме уби, само на спиење ме тера. На работа, градинка. дома.
    Денес полни 30 недели :l: Поздрав мешиња :hug:

На mal.ecka, Thallia, green.eyes и 18 други им се допаѓа ова.
  7. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Здраво идни мамички ️ послем 1година обиди и јас да се приклучам на оваа група.. Бремена сум 5 недела и сум преесреќнааа
    Е сега сакам да прашам кога најбрзо може да посетам гинколог за да се види на ехо? Денес ќе се слушнам и со гиникологот, ама добро би ми дошло некој да ми каже што знае. Убав ден да си имате сите

На Thallia, Isabel, green.eyes и 22 други им се допаѓа ова.
  8. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.454
    Допаѓања:
    6.987
    Jas neznam dali e najpravilno ama jas prv pat vo 7 nedela bev na pregled.

На ddevojce, FallenAngell, Dikinzi и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Штом го направив тестот и видов две цртички отидов на гинеколог! Бев 5 недела. Потоа гинекологот ти кажува кога да дојдеш повторно. Убава и лесна бременост ти посакувам!

На ddevojce, Martka, FallenAngell и 8 други им се допаѓа ова.
  10. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Јас отидов во 5та недела и неколку дена бев (не се сеќавам точно) и ме врати ми рече дојди за 10тина дена. Го послушав и после една недела отидов пак значи скоро 7ма полна недела и слушнавме срценце :)

11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    7.634
    Јас откако добив позитивен тест, бев после повеќе од 2 недели. Таман 7 недела за :l:.

12. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Јави се и закажи си кај него, ќе те прегледа ама се уште е рано да се види плод бидејќи е многу мало. Ќе те врати за 10 дена.
    Мене со првата бременост, кога отидов одма, рече нешто се гледа како сенка, дојди за една недела рече..си одам дома разочарана како уште не се гледало..знам дека сум трудна 4 теста направив :D и тоа не од сабајле :D Отидов наредна недела, рече има плод, ама ми рече да одам пак наредната за да види дали има срцева акција..и така секоја недела си одев на преглед :D За второво дека бевме надвор од Мк, и поучена дека нема ништо да се види ако отидам порано( а парите ќе ми отидат туку така 90€ , на лепе очи) си закажав за кога бев 7-ма недела и некој ден. Одма се виде плод, и срцева акција.Дознав кога бев 4-та недела и некој ден..едвај ја дочекав таа недела да одам на преглед :D Ова ти го кажав за да не паничиш, нормално е да те врати :*

На green.eyes, ddevojce, Autumn_ и 9 други им се допаѓа ова.
  13. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Првиот пат бев 5та недела, се виде точкичето кое сега ќе полни 3 години, а после една недела слушнавме срце. Овој пат бев после највероватно рано, тестот ми беше позитивен, а утрето не се виде ништо на ехо, па за една недела правев бета хцг 3822, сменив матичен и го видов второто точкиче кое денес полни 30 недели во мешето на мама :l:

На green.eyes, ddevojce, Martka и 9 други им се допаѓа ова.
  14. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    3.078
    Zdavo meskovci, od sinoka pritisokot mi e nizok duri ednoto uvo ne mi slusase, sto da se prevzeme vo vokov slucaj? Dosta tecnost vnesuvam no ete pak pritisokot nizok

На Ms allways right му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Години, а? Како што гледам, најстара сум ви овде, 38 имам :D

Кога бев во 20-тите, си велев ова се најубавите години, баш си ги изживеав максимум со журки, шетања, дружења, излегувања.
    Во 30-ти ми беше на свој начин поубаво, со мм си уживавме, шетавме, бркавме кариера.
    Сега, кога сум на прагот на 40-ти, си велам допрва ни следува најубавиот дел од животот. :inlove:

На Thallia, Kitten, flower30 и 33 други им се допаѓа ова.
  16. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Како сте мешиња?
    Многу му фалите, одвај најдов простор да ве дочитам, жива ненаспана сум. Бебуш уште не разликува ден од ноќ. Имавме проблеми со папочето, сега е ок. Почна многу да се заскрнува и задавува и малку сум фрикната, па будно ја пратам. Битно со цицање сме топ, баш заради тоа и сакав да ви пишам колку е важно да се едуцирате за доење. Еве едно видео, не знам дали до сега е постирано.

Уште да најдам и некое видео за проблемите кои можат да настанат и како да се решат и ќе бидете скроз спремни

Таман сакав да се пофалам дека сум најстара, ама не сум била единствена генерацијо ❤️

Потпишувам се' што кажа, и јас така си го терав животот и мислам дека тек сега ми започнува најубавиот дел. Со 36 години го родив првото, сега со 38 второ, и колку и да ми е тешко со тодлерка и бебе, морам да признаам дека размислувам и за трето после 40-тата година.

Поздрав мешки и слободно контактирајте ме за доење кога ќе дојде време.

#вечномладаводуша 8):inlove::l::hug:

На Thallia, Kitten, flower30 и 24 други им се допаѓа ова.
  17. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Не со првото од почеток до крј повраќав, машко е. Сега со второто исто и пак машко е. :)

На strelkata, Girl-Rabbit, Martka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.941
    Допаѓања:
    12.145

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Девојки таа линијата што се појавува на стомакот ( не ми текнува како се викаше ), Ја имате ли? Јас со првото ја имав сега со ова не. Или се појавува само во првата бременост?

На Girl-Rabbit, ddevojce, maaitka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.633
    леле мешиња како си поминува времето јас се повеке размислувам за пораѓајот уште сега ме фаќа страв а знам дека е рано ама сепак....ми се врти у глава дали ке боли дали ке е во ред, дали ке знам да се снајдам со бебушот...офф леле хормоните не ме оставаат на раат (facepalm)

На Ms allways right му/ѝ се допаѓа ова.