WTF душо рано ти е за прегледи сега уживај одмарај,да помине 3 месец ќе правиш не ти бега тоа секако да ти кажам планирав уште малку да не кажувам на работа ама веќе се приметува мешко си кажува,сам се познава веќе и облеката веќе не ми чини мислам на фармерки,панталони сега еве купувам нова вчера нешто кошулки хеланки и уште нешто деновиве те поздравувам што и да ти требам тука сум
Здраво Мешиња, Ме немаше оваа недела не можев да напишам ама редовно ве следев.Јас поминав пеколна недела од грипот, нон стоп со покачена температура што после 3 дена мора да ми дадат и антибиотици пиев една недела амоксиклав и парацетамол све а ништо не помагаше.Еве сеуште кашлам никако да престане ама барем болката во грлото и температурата од вчера немам.Ваков грип никогаш не сум имал не знам веќе ни како да го наречам.Пробав со све лимон овошје прогорен шекер чај нон стоп абе ништо не помагаше. Сега синусите ме болат многу и све затнат ми е носот, употребувам капки оперил еднаш дневно само а за кашлицата не употребувам ништо ама не ми престана сеуште. Многу се плашам да не му наштетим на бебето од кашлицата што го стегам стомакот после. Имајте убав викенд Поздрав
jas od ponedlnik vleguvam vo 16 nedela.I mene mi se cini deka vrvi vremeto brgu iako ne mislev deka taka ke bide.Bevme kaj Adamovska vo sisitina ok sme sega za sega 10 cm i 130 grama .Mal del od hematomot stoi ama se nadevam nema da pravi problemi za ponataka.I da ,se somnevame na zensko kolku sto mozese da vidi doktorkata
Кога бев на последната контрола докторот ми рече да напијам 2 пати на ден Биоелектра Магнезиум форте 240.И реков дека имам многу грчеви последно време и ми рече наместо еднаш два пати на ден пијам сега. Дали може да е штетоно нешто тоа,гледам овде не пијат сите магнезиум а камоли два пати дневно. Многу сум загрижена, исто така кога го пијам вит ц бебето многу мрда не знам од што е ама приметив еве сега од настинката 2 пати пиев вит ц а приметив откако ќе го напијам апчето многу мрда. Ви се случи и на вас тоа нека некоја од вас сподели искуство? поздрав
vitamin c i jas pijam i toa po dva pati na den po preporaka na ginekolog od sistina i ne primetuvam nekoja razlika vo odnos na toa,no kaj mene e bebeto malo taka da uste ne go osekjam deka mrda ,sto se odnesuva do magneziumot ako ti e strav pij po edno namesto dve i gotovo.I jas pijam od toj na bioelectra i primetuvam deka mi pomaga osobeno pri grcevi vo stomakot nekogas
Јас го пијам магнезиумот од 250мг од 4ти месец, веднаш откако завршив со фолната, и по препорака на докторот, треба да ги пијам до крај на бременост, по една дневно. Нема штета ни од две дневно посебно за тие што имаат грчеви, но сепак зависи и од концентрацијата на Мг во една таблетка. Ако е на пример од 350мг мислам дека многу ќе биде два пати на ден.
Ова што го пијам јас е од 240мг и да затоа што имам многу грчеви во нозете не можам никако да спијам навечер ми рече да пијам 2 пати на ден.
Slimy и јас пијам два пати на ден од по 250 мг почнувајќи од 5ти месец, и мене др ми рече да користам по две кесички дневно така да уживај не е штетно, доколку имаш проблеми со грчеви ќе те релаксира
Здраво мешиња *Среќен 8ми март* , како сте денес? Јас денеска си го искористив денот максимално Една подолга прошетка (САМА ) во град, низ бутици, па на кафе кај другарка и дури сега се прибрав дома. Сега еден туш, спремање и мажето со неговите другари ќе не носат на вечера Денеска почнаа по малку фармерките да ме стегаат, па ќе треба хеланки да почнам постално да си носам. И така... и
Среќен 8-ми март до сите труднички феминки. Убава бременост слатка и исполнета со љубов од нашите мажиња и најбитно лесен пораѓај со едно прекрасно бебенце кое ќе ни ги исполнува срцата.
Мамички убави мои и девојки Среќен 8 ми Март на сите многу бебиња оваа година,здравје и љубов,малку сум загрижена овие неколку дена имам како мокро на гаќите и мал секрет правев муабет со една другарка она беше бремена пред 3 години и вика се е нормално тоа што викате вие??? оваа среда сум на преглед ама некако место не ме држи до тогаш фала ви поздрав до сите
Се напрегнав денес да чистам по дома, живееме сами со сопругот и ако не фатам јас да си исчистам нема кој ама изгледа се шинав бајаги повеќе, ме боли половината, ме парализира, ќе застанам и не можам после некое време да се исправам. Така имав маки на почеток на бременоста, ама денес појаки и поболни. Се чувствувам ко бабичката на видеово, што убаво си кажува дека од половината си страда http://www.youtube.com/watch?v=fqObOUYzaBM
Zdravo feminki nova sum na forumot ama ve citam odamna,ve molam za sovet ,koga da zakazam na ginekolog za utvrduvanje bremenost?sto,kako nakratko.Bidejki mi docni 10 dena napraviv test i || crti pozitiven,pominaa 21 den od rizicniot odnos,a 35 dena od poslednata mensturacija . Vi blagodaram ,pisuvam lat od mob
да нормално е и јас имав така, кога проверив брисеви матичниот ми кажа дека имам зголемено лачење на бел секрет и дека можеби е некоја инфекција но и немора да значи. Кај мене се испадна добро и резултати од брисеви и од урина така да немај гајле не би требало да е нешто страшно
Мешиња ве молам да ми одговорите ако знаете! Ноќеска си легнав да спијам, почнаа киселини и морав да седнам, да се исправам за да поминат. Кога седнав забележав дека стомакот многу повеќе го чувствувам натежнат на нозете. Денеска мајка ми и свекрва ми ми рекоа дека стомакот ми се спуштил, и јас приметувам, не кој знае колку ама спуштен е. Дали тоа е знак дека наскоро ќе се породам? Денеска имам и зголемено бело прање (пообилно од вообичаено), водесто е, без променета боја и мирис. Болки немам, бебушко веќе неколку дена повеќе како да притиска на мочен меур, па повремено чувствувам како малку да фали да направам беља, многу непријатно чувство. Малку сум вознемирена, прва бременост ми е, ова со стомакот ептен ме буни. Мора ли стомакот прво да се спушти? Дали тоа е знак дека породувањето ќе биде скоро? Паничарка сум, колку и да се силам дека нема да паничам, дека ќе бидам смирена и сталожена, нема да биде така - по утрото се познава денот - ова со стомакот малку повеќе ме возбуди! Напната сум, ве молам за одговор?!
Мислам дека тоа е тоа, па време ти е, само без паника. И мене пред да се породам со ќерка ми мајка ми прва ме примети дека ми е спуштен стомакот
јагода мислам дека тоа се знаци за породување, полека без паники мисли на бебето и се ке помине брзо.. со лесно чекаме да се пофалиш..