Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Солено јади повеќе штом имаш низок притисок

@elenaklasik ни еден симптом не е поврзан ни со пол, ни со коса, ни со бутур, се зависи твојот организам како реагира на сите промени кои ги носи бременоста.

Не се јавува кај сите, а и нема одредена фаза кога се јавува, индивидуално е, кај мене на почеток на 9ти месец се појави ама ептен бледа, еве една недела по породување речиси и да ја нема.

За болење боли, да не се лажеме дека ќе уживаш ама не се сконцентрирај на болката туку на моментот дека ќе си го видиш бебето конечно. Шетај меѓу контракции колку можеш повеќе многу побрзо се отвара така. Со бебето ке се снајдеш секако, инстинкт е тоа, сам ти кажува шо да правиш.

Јас се рачунам во старите мајки, 29 имам :tmi: Ко шо глеам меѓу најмладите овде сум била. Не битно, кој кога е спремен, кој кога може тогаш нек си има детенце. Некогаш не оди се по план и да сакаме.

2. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

@kockichka и @оли, браво за духот и енергијата. Го велам ова дека читајќи ве, се присетувам на други личности кои само се жалат за децата, колку е тешко, родила на 25 години, непланирано забременила, вака или така станала мајка (ако не сакала, голема е, нека размислувала за потоа) и потоа само се жали, и тоа пред мене во моменти ко ми било психички потешко... За потоа од истата личност да слушнам дека требало на 16г. да родела и да имала време за кариера. Оф тугоо.
    А кога ве читам вака ем млади и мудри ем изнауживани во животот, и со позитива и импулс, ми давате утеха. И дека сѐ во свое време си се случува. (y)

3. maaitka

maaitka Популарен член

Јас ја немам а прво ми е :| дури и градите не ми се потемнети претпоставувам дека сум со светол тен па затоа :)

Milicka*, Dikinzi and VDT2906 like this.
  4. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

одсекогаш сум сакала бебуш инаку ја сум 22 години се осеќам спремно но хормоните ми е*ат матер :D

5. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

мене пак ми се раширија пупките или како и да се вика тоа кругчето малку ми е поголемо од што беше ваљда е нормално :wasntme:

6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Linea negra се вика. Инаку и јас ја немам сега во вторава бременост, а во првата имав, некаде од кај 6-ти месец ми се појави. Не мора да значи дека во секоја бременост ќе ја имаме, јас сум посреќна што ја немам сега :D
    @kockichka ти си мој role model. Црпам од тебе, што за децава, пошто на иста возраст ни се, што животни мудрости :D Ќе те замарам ко ќе се породам со второво и јас :*

7. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Сасвим нормално ;) и кај мене е така. Хормонска работа, шта чеш :D

8. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Линија имам ама бледа, скоро и да не се забележува. А ареолите ми се темни и огромни и градите ми се спуштени. Мене исто и нозете ми пораснаа еден број од почеток, не ми се отечени, едноставно ми се поголеми. Баш сабајле гледав видео дека не се враќаат во нормала најчесто, се сомневам дека ќе се вратат и моиве. Цели залихи чевли ќе ги наследи мајка ми, блазе нејзе :D. Вие што сте имале вакво искуство, ви се вратија ли стапалата на стар број?

9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Мене да, ми се вратија. И јас вака ко тебе разочарана бев, викав ќе треба сите кондури да си ги фрлам, ама не :D Има случаи кај што ногата си останува поголема, ама има и кај што се враќа на старо, ете како мене :)

green.eyes, Milicka*, dunika and 6 others like this.
  10. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Zarem I nozete rastat :o?

11. Enci200

Enci200 Истакнат член

Јас само имам читано за таа линија, линеа негра изгледа ја викаат...и во апликацијата ми пишува дека ќе почне да се гледа, а исто ништо немам. Секако не верувам дека е нешто за кое треба да се паничиме :)

Milicka*, Dikinzi and VDT2906 like this.
  12. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Во првата бременост ми се зголемија од 38 - сега 39 носам.... а сега тек до прва ќе видиме :)

Milicka* and Cherry333 like this.
  13. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Мене не носев 39-40 сега дури и 41 носам. Сега си викам уште за некој број да ми се зголемат и од маж ми патики ќе си носам. :D

14. kockichka

kockichka Популарен член

Чувството е обострано. Секогаш уживам кога те читам и знам дека ќе имаме многу за споделување. Слободно обрати ми се во било која форма. Ти одговарам и си размислувам, сите форумџики што ми се драги ги замислувам на изглед како некој од моите пријатели со кои се слични. А ме замисли Оли, генерација сме, во исти години сме се журкале, а што ако таа што ја замислувам е таа позади никот :D. Ок, можда е тоа премалку веројатно, ама шансите да се знаеме од град, под услов да е од мојот град се огромни. :o

Не ми замерајте што избегав од темата, денес спиев екстра пола саат и пукам од енергија , ама и мисливе ми се насекаде.

15. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Моите се вратија во нормала :rofl::rofl:

Milicka* and Cherry333 like this.
  16. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Со првото ми се појави сосем бледа, ама ја имаше, а сега немам ништо. Со првото и повлакнеста бев, сигурно и не е нешто поврзано ама многу различни бремености сакав да кажам

Girl-Rabbit and Milicka* like this.
  17. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Молете се да се зголемуваат, потемнуваат и да се менуваат до непрепознатливост. Јас со првото си се радував градите дека исти ми беа кога отидов на пораѓај, само малку потемнети и кога ќе ме видеа сестрите ми викаа ааа бебе нема да фати немаш брадавици, јас шок! Мамиче ми се расплака додека фати, месеци борби за доење;(, затоа сега брадавиците ми се огромни и темни, а градите малку виснати - да има што да фати а не како првиот пат да го пикам во мене и града не се гледаше :D

VDT2906, green.eyes, Milicka* and 5 others like this.
  18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Индивидуално, со првото кај 6-7 се јави, сега со второво ептен бледа тадури не се забележува, баш неќна и @ddevojce прашуваше за ова :D

Исто и јас :hai: Со второво некако повеќе страв имам..

Да, треба да се рашират, и треба да потемнат, не е научно докажано, ама потемнувале за бебето да може да ги види, да научи како изгледаат, и да ѓи препознава.
    Со првото ми се проширија и потемнеа, дека доев сега ми се плус и виснати :D До душа сега набабрени, ама коа не доев беа суви ..суви виснати сливи:D

19. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Јас 41 носам :) Срека не ми пораснаа иначе ке се шетав по папучи :D

20. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Исто :)