Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.152
    Допаѓања:
    137.235
    Солено јади повеќе штом имаш низок притисок

@elenaklasik ни еден симптом не е поврзан ни со пол, ни со коса, ни со бутур, се зависи твојот организам како реагира на сите промени кои ги носи бременоста.

Не се јавува кај сите, а и нема одредена фаза кога се јавува, индивидуално е, кај мене на почеток на 9ти месец се појави ама ептен бледа, еве една недела по породување речиси и да ја нема.

За болење боли, да не се лажеме дека ќе уживаш ама не се сконцентрирај на болката туку на моментот дека ќе си го видиш бебето конечно. Шетај меѓу контракции колку можеш повеќе многу побрзо се отвара така. Со бебето ке се снајдеш секако, инстинкт е тоа, сам ти кажува шо да правиш.

Јас се рачунам во старите мајки, 29 имам :tmi: Ко шо глеам меѓу најмладите овде сум била. Не битно, кој кога е спремен, кој кога може тогаш нек си има детенце. Некогаш не оди се по план и да сакаме.

На Thallia, Ms allways right, green.eyes и 12 други им се допаѓа ова.
  2. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.944
    Допаѓања:
    12.148
    @kockichka и @оли, браво за духот и енергијата. Го велам ова дека читајќи ве, се присетувам на други личности кои само се жалат за децата, колку е тешко, родила на 25 години, непланирано забременила, вака или така станала мајка (ако не сакала, голема е, нека размислувала за потоа) и потоа само се жали, и тоа пред мене во моменти ко ми било психички потешко... За потоа од истата личност да слушнам дека требало на 16г. да родела и да имала време за кариера. Оф тугоо.
    А кога ве читам вака ем млади и мудри ем изнауживани во животот, и со позитива и импулс, ми давате утеха. И дека сѐ во свое време си се случува. (y)

На green.eyes, Milicka*, Girl-Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.
  3. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Јас ја немам а прво ми е :| дури и градите не ми се потемнети претпоставувам дека сум со светол тен па затоа :)

На Milicka*, Dikinzi и VDT2906 им се допаѓа ова.
  4. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.633
    одсекогаш сум сакала бебуш инаку ја сум 22 години се осеќам спремно но хормоните ми е*ат матер :D

На Milicka*, Girl-Rabbit, Starlič и 3 други им се допаѓа ова.
  5. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.633
    мене пак ми се раширија пупките или како и да се вика тоа кругчето малку ми е поголемо од што беше ваљда е нормално :wasntme:

На Milicka*, ddevojce, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Linea negra се вика. Инаку и јас ја немам сега во вторава бременост, а во првата имав, некаде од кај 6-ти месец ми се појави. Не мора да значи дека во секоја бременост ќе ја имаме, јас сум посреќна што ја немам сега :D
    @kockichka ти си мој role model. Црпам од тебе, што за децава, пошто на иста возраст ни се, што животни мудрости :D Ќе те замарам ко ќе се породам со второво и јас :*

На Thallia, Ms allways right, green.eyes и 8 други им се допаѓа ова.
  7. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.944
    Допаѓања:
    12.148
    Сасвим нормално ;) и кај мене е така. Хормонска работа, шта чеш :D

На Girl-Rabbit, Milicka* и FallenAngell им се допаѓа ова.
  8. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    7.638
    Линија имам ама бледа, скоро и да не се забележува. А ареолите ми се темни и огромни и градите ми се спуштени. Мене исто и нозете ми пораснаа еден број од почеток, не ми се отечени, едноставно ми се поголеми. Баш сабајле гледав видео дека не се враќаат во нормала најчесто, се сомневам дека ќе се вратат и моиве. Цели залихи чевли ќе ги наследи мајка ми, блазе нејзе :D. Вие што сте имале вакво искуство, ви се вратија ли стапалата на стар број?

На green.eyes, Milicka*, ddevojce и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Мене да, ми се вратија. И јас вака ко тебе разочарана бев, викав ќе треба сите кондури да си ги фрлам, ама не :D Има случаи кај што ногата си останува поголема, ама има и кај што се враќа на старо, ете како мене :)

На green.eyes, Milicka*, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  10. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    3.078
    Zarem I nozete rastat :o?

На Girl-Rabbit, Sexybaby86 и FallenAngell им се допаѓа ова.
  11. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Јас само имам читано за таа линија, линеа негра изгледа ја викаат...и во апликацијата ми пишува дека ќе почне да се гледа, а исто ништо немам. Секако не верувам дека е нешто за кое треба да се паничиме :)

На Milicka*, Dikinzi и VDT2906 им се допаѓа ова.
  12. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Во првата бременост ми се зголемија од 38 - сега 39 носам.... а сега тек до прва ќе видиме :)

На Milicka* и Cherry333 им се допаѓа ова.
  13. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Мене не носев 39-40 сега дури и 41 носам. Сега си викам уште за некој број да ми се зголемат и од маж ми патики ќе си носам. :D

На green.eyes, Girl-Rabbit, Milicka* и 4 други им се допаѓа ова.
  14. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Чувството е обострано. Секогаш уживам кога те читам и знам дека ќе имаме многу за споделување. Слободно обрати ми се во било која форма. Ти одговарам и си размислувам, сите форумџики што ми се драги ги замислувам на изглед како некој од моите пријатели со кои се слични. А ме замисли Оли, генерација сме, во исти години сме се журкале, а што ако таа што ја замислувам е таа позади никот :D. Ок, можда е тоа премалку веројатно, ама шансите да се знаеме од град, под услов да е од мојот град се огромни. :o

Не ми замерајте што избегав од темата, денес спиев екстра пола саат и пукам од енергија , ама и мисливе ми се насекаде.

На green.eyes, Girl-Rabbit, Milicka* и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.567
    Моите се вратија во нормала :rofl::rofl:

На Milicka* и Cherry333 им се допаѓа ова.
  16. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Со првото ми се појави сосем бледа, ама ја имаше, а сега немам ништо. Со првото и повлакнеста бев, сигурно и не е нешто поврзано ама многу различни бремености сакав да кажам

На Girl-Rabbit и Milicka* им се допаѓа ова.
  17. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Молете се да се зголемуваат, потемнуваат и да се менуваат до непрепознатливост. Јас со првото си се радував градите дека исти ми беа кога отидов на пораѓај, само малку потемнети и кога ќе ме видеа сестрите ми викаа ааа бебе нема да фати немаш брадавици, јас шок! Мамиче ми се расплака додека фати, месеци борби за доење;(, затоа сега брадавиците ми се огромни и темни, а градите малку виснати - да има што да фати а не како првиот пат да го пикам во мене и града не се гледаше :D

На VDT2906, green.eyes, Milicka* и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Индивидуално, со првото кај 6-7 се јави, сега со второво ептен бледа тадури не се забележува, баш неќна и @ddevojce прашуваше за ова :D

Исто и јас :hai: Со второво некако повеќе страв имам..

Да, треба да се рашират, и треба да потемнат, не е научно докажано, ама потемнувале за бебето да може да ги види, да научи како изгледаат, и да ѓи препознава.
    Со првото ми се проширија и потемнеа, дека доев сега ми се плус и виснати :D До душа сега набабрени, ама коа не доев беа суви ..суви виснати сливи:D

На VDT2906, green.eyes, Girl-Rabbit и 8 други им се допаѓа ова.
  19. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Јас 41 носам :) Срека не ми пораснаа иначе ке се шетав по папучи :D

На Girl-Rabbit, Milicka*, Dikinzi и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    Исто :)