Луѓе ве молам за помош. Претешко ми е, буквално цел ден ми се повраќа и повраќам, ништо асално не можам да ставам во уста, се исцрпувам многу, ни на работа не можам да функционирам од се ми е тешко, се ми смета, мислам дека волку мачно во живот не ми било. Ни ми се јаде,ни ми се пие, а мртва гладна сум. Дајте лек ве молам, ова не се трпи. П.с. @VDT2906 линеа негра мислам само со машко се појавува. Така ми кажале.Со девојче не наводно, не знам што носиш, дај да ги разбиеме овие муабети ако се само шпекулации.
Проба да јадеш нешто полесно? Кисело млеко, солен крекер многу помага, кисела вода? Земи си електролити и се што пиеш е многу важно да биде голтка по голтка. Ако повраќаш многу оди нека ти пуштат инфузија. И не се секирај ако не можеш да јадеш битно е да не дехидрираш. Едит: Оди во аптека и пробиотик земи си, не знам медицински јаглен дали е дозволено. Ако е, мене ми помагал многу пати.
Бутам се што треба и не треба кога можам. Може затоа ми е така.ќе пробам со полесна храна, катастрофа значи.
Те разбрав. Ти се гади од храна и конечно ќе најдеш нешто што можеш да јадеш и прегладнета се прејадуваш. Знам како е и јади си ама мали оброци и почесто.
@LadyC Пробај со посува храна, по малку, полека. Можеби испечено лепче така суво да пробаш? И течности полека, не наеднаш да пиеш голема количина, голтка по голтка. Чај од ѓумбир пробај полека да пиеш. Б6 пиеш? Помага за мачнини.
Леле срце и тоа пробав, и од тоа исто ми е. Абе еден залак и одма нагон, не можам да се исповратам, а во грло ми стои,ме мачи цел ден. А станам ако седам бетер ми станува. Не знам што е ова, ама одвратно е.
Имам б6 ми дадоа во аптека рекоа 3*1 да пијам, јас мислев да не штетам на плодот и не сум пиела. Може треба да почнам.
Не, јас носев девојче, ми се појави,кај сите треба да се појави,кај кого помалце -повише, порано -покасно. Провери притисок шом ти е толку лошо, задржи се на јогурт,павлака, инфузија купи си од аптека, и голтка по голтка пиј, активен јаглен смееш, пробај и пробиотик да го смири малце желудникот. Друго..можеш бадем, тиква да јадеш
На секого неговото му е најтешко. Нели на муживе и настинка им е тешка ко планина Ама ако низ животот човек не научи да си ги спинува работите на позитива, џабе живее. Не може секогаш и во секоја прилика да ни успее, ама си должиме на себеси секогаш да се обидуваме. Ајде мешки, тешко е да се донесе нов живот, ама нема поубаво. Еве ви една инспирација (една од моите 2)
Може е така како што кажуваш.. дека е до матичните.. јас во јуни се породив и пишав како одев.. сепак мислам и до бременоста зависи.. мене дека ми беше ризична па одев често и на цтг и на ехо.. но како и да е сите нека си издржат до крај и со лесно нека си се породат.. тој момен е најубавиот момент кој може да и се случи на една жена..
Јас носев машко и ја немав таа линија што ја имаат речиси сите трудници.. само аеролата (кругот) околу пупките ми беше зголемена и потемнета од вообичаеното .. откако се породив аеролата постепено се намалуваше и веќе после четвртиот месец од пораѓајот ми се вратиа во нормала.. си ја имаат таа боја која беше пред да останам бремена.. сега веќе 6 месеци минаа и се се врати во нормала.. и стомакот и градите ...
Devojce i jas bev taka do pred nekoj den.Macninite mi pominaa. Od sto bev tolku gadliva i povrakav,2 dena lezev na bolnica. Za sreka mi dadoa instrukcii kako da kasnuvam po malku i kako da ja zadrzuvam hranata. Piev antimetil apcinja na baza na gumbir.Odlicni se protiv povrakanje. I mora po malku ne obilni obroci,poveke pati na den da kasnuvas i toa taa hrana sto najmalku ti smeta.
Девојки здраво Мене ми е прва бременост и носам близнаци. Сакав да прашам оние со близнаци на колку време одат на преглед, пијат ли нешто повеќе од витаминска терапија, прават ли почести крвни слики и слично? Ме интересираат некои такви детали за близначка бременост, се плашам нешто да не грешам или згрешам, нешто што докторот не ми го кажал. До сега сум била само на прво ехо 6+5 сум и двете имаат акција. Исто така ме интересира како правите со матичните гинеколози? Одите и кај нив или? Некако несакам натичната да си ја занемарам, а и доста и верувам. Али сепак одам на прегледи кај докторот што ми го водеше ивф. Ве поздравувам сите
Завршив со комтрола, цтг у ред, ми зема крв за хиб, арно ама мајмунката моја се завртела карлично главичката и е горе кај левиот бубрег. Вика докторот ако и на нареден преглед е у таа позиција и не се сврти ќе те пратам у клиника на разговор за царски рез , а мене многу ми фуфка од царски рез ми е страв многу. Си сакам природно. Ќе ме фати паника од таа спиналната кога нема да можам да мрдам со нозете поарно целосна. И потешко ќе оди доењето после дур надојде млеко. Ајде има уште време до тогаш белким ќе се сврти како шо треба за природно да си ја родам. ми се избришале сите цитати вака ќе пишам: Линијата линеа негра ето како се викаше ја имав у првата бременост и беше доста изразена со женско. Сега второ исто женско многу слабо, скоро ич ја нема. Значи нема врска дали кај машко или кај ѓенско се појавува. Градите ми се малку пораснати ареолите зголемени и потемнети што ми се допаѓа многу а и брадавици имам малку. Нормално мали гради имам и мали брадавици. кој имаше низок притисок нека јаде солено. Јогурт со лажица сол и телности вода, поѓалку а почесто. Кој повраќаше нека си ѓери притисок, можно е пак да е низок обично кај мене беше низок со повраќање и инфузија примав и главоболка имав. Ако не можеш да јадеш не јади, касни некоја грицка или парче леб да има шо да повраќаш и течности обавезно. Ама ско ти е лошо оди на доктор.
Вчера почнав со антиметил две испив, ама со мачнини бев цел ден , прашањето ми е дали треба да се пие подолг временски период за да смират, оти јас и онака јадам малце а често кога можам. Денес последно ми е бисквити 3-4 пред 3 саати, сега ги исповратив. А антиметилот не ми помогна вчера. Може ја сум крива чекам одма резултати.
Koja nedela si? Posle 12 nedela pominva gadenjeto, jas istite maki gi imav se prepoloviv od sto nemozev da jadam nisto ne mi pomogna ni antimetil nisto Ima edni lizalcinja vo apteka zemi takvi za protiv gadenje