Kako treba da bide taka. Ne se grizi za carskiot i ako treba da se poragas so carski ne baraj celosna anestezija. oporavuvanjeto so spinalna e mnogu pobrzo, nozete se custvuvaat posle 2-3 saata od stavanje na anestezijata. Posle carski na 4 den mi dojde mleko i eve uspesno go dojam, taka sto ne se sekiraj za nisto. Samo so lesno da pomine.
Jas gi pijev i seuste gi pijam 3 pati na den.Probaj i bedoksin 3 pati na den.Mene i toa mi pomogna.Bidi trpeliva i gledaj ponacesto eto i 3 solenki neka bidat,podietalno za da ne go aktiviras nagonot za povrakanje.Ona sto e vazno da pijas tecnosti,da ne dehidriras.Od 12 ta nedela ke pocnes poveke da jades.Obicno toj period se namluvaat nagonite za povrakanje.
Фала многу, подруго е кога ќе слушнеш мислење од некој друг. Како ќе биде така, мора да излева тоа бебе на некој начин. Само со бога напред.
@LadyC леле мила и јас бев иста ко тебе.. јас ништо не пиев.. кока кола многу малку ми помагаше.. еве сега веќе 13та недела може да кажам дека скоро и ми пројдоа мачнините а повраќањето си го имам само кога ме фаќа мигрената.. а за линијата јас со првото ја имав и тоа многу темна а девојче е сега маже и сеуште ја немам
Аааа душааа какво е Јас од мојата инспирација прикачив во темата Интересни слики од деца или бебиња како о да се викаше Да се живи и здрави Како си ти ? Абре каков царски има време да се заврти се уште. Имаат они уште простор за маневри, не се секирај. А за водењакот што ти кажа ? Нели викаше ако пукнел порано нешто.. Јас сум утре на контрола, неќна како да ја сетив да се измести, на друго место ми маваше, па сеа едвај чекам да видам утре што ќе каже, како е наместена. И да ја прашам за тие белите точки што ѓи имам. После толку време и сопругот ќе иде со мене, оваа бременост само во 7- ма недела ја виде и толку. За првото беше жустар стално идеше Сеа му викам ќе идеш ли да ја видиш..ќе идам вика
Фала ви девојчиња. Срциња сте. Инаку сум 6+6 . Ајде ќе издржиме мушки, ама некогаш толку ми е лошо ко прееска кога пишав, мислам цел свет ќе ми се сруши .
Па кога лежам подобро ми е. Маж ми го занимава синко јас со едно око дремам. Повратив прееска и се олеснав. Киселини имам ама не ми е така страшно ко прееска. Овие 2-3 дена ми е многу полошо од претходно.
Знам како ти е Нека ти помине побрзо Од 6та до 8ма недела мене страшно ми беше. Среќа имаше денови кога помалку имав мачнини. После тоа полесно ми беше. И сега повраќам, ама после тоа и енергија имам и полесно ми е. Што не беше случај на почеток каде што бев омалаксана. Внимавај на притисокот,можно е да е низок па затоа да ти се повраќа
Ако не можеш да додржиш, најдобро би било да си земеш денови и од работа. Додека помине периодов. Фолна пиеш ли ?
Се досега што ме болеше беше мачкина кашлица од вчера навака незнам кај се наоѓам значи болки во половината, па болки во колковите . Па при лежење неможе да се најде позиција спијам со 4 перници и плус таа за доење еден саат спијам па по 2-3 саати шетам како вампир. Па почнувам да се потам страшно мислам дека буквално преживувам , од тоа што е премногу активен неможам ни да седам да јадам оти буквално танцува низ целиот стомак. Мислам дека на големо ми се спрема организмот за пораѓање , до пред некој ден бев убедена дека ќе се пораѓам без епидурална анестезија ама веќе почнав да се предомислувам.
Пробај со јаболко мене единствено тоа и малку кока кола ми помагаше инаку секоја вечер во тоалет по 2-3 часа над шоља поминував.
Женски, дали ви се случило да имате повремено пецкање во еден јајник или околу јајникот? Баш како пецкање осеќам, не постојано, ама ќе ме сецне и прекинува. 27ма недела сум, нормален исцедок има. Ми е страв да не е знак за некаква инфекција? Или пак преладена да сум...
Јас сум 26н. и да, баш како што кажуваш, како пецкање и дури како бодење имам. Некогаш си мислам дали бебето таму удира. Изгледа е нормално. Мислам и дека во апликацијата на тел.такво нешто пишуваше. А кажи ми си имала нешто како колострум, тоа прво млеко? Јас не сум приметила такво нешто.
Се` уште немам такво, имам само како сирест исцедок од брадавиците. А тоа како потечно е? како да го познам?