Немам јас вреќичка,ова од искуство од другарки Иначе исто како што спие облечено бебе,само место ќебе,вреќичка
Moze li da mi kazes dali e normalno da e bledo zolta tecnosta sto rece od gradite ? Sega vlagam vo 5 ti i primetiv na gradnikot deka imam damki zoltenikavi od gradite a pri stiskanje ne mi iskaca nisto . Dali e ok da e so takva boja ili ne ?
Нормално е. Сè додека е издржливо, сè е нормално Таквото чувство ќе се појавува, па ќе исчезнува, па пак ќе се појавува...
Ti blagodaram.Da izdrzlivo e ama mi e cudno,mislam uste e rano za vaka ili pa se siri matkata.Mi se cini site zili mi se otegnati ke se skinam hehe
@Dikinzi не знам. Од минатата недела навака секое мерење е 2900.. Правев споредба на сите мерки горе доле се тие од минатата недела, не се сменети. Не знам дали бебо веќе не расте и толку му е тежината, или овие не знаат да мерат. Протоци постелка се ок, ништо ми нема логика. Бебе стои во 37 недела. Во понеделник на контрола ќе прашам баш за ова, и споредбата на мерките ќе им ја покажам, коа мораме ние доктори да изиграваме...
Јас купив вреќичка 68 ца бројче без ракави и ќе спие бебо во пижамки , боди , чорапки и ставено во вреќичката. Ми рекоа дома да одржувам температура до 22 степени само кога го пресоблакам да уклучувам едно како топла лампа, за капење ми рекоа 2 до 3 пати неделено, без многу козметики користење. Почетните месеци само масло во водата, онаа кремата со цинк кога ќе има потреба и да не се мачка бебо со разни креми. Па ќе видиме како тоа ќе се спроведува во пракса и за бришење на газето ми рекоа со крпички мали натопени во вода па потоа да сум ги перела ама јас со тоа не се согласувам , па ќе користам од тие пуферите од дм натопени со вода.
Еве оваа врекичка ја купив, одоздола се подвива за почеток, и внатре има како гаштички да го држи бебето додека е помало да не се лизга надолу. Дебелко е па така мислам ќе заврши работа.
Слична е и мојата не ти доаѓа дома бабицата ? Кај мене досега 4 пати беше па се има прегледано од алишта и такви ствари што имам купено.
И кај мене ништо нема.. Може 1-2 пати сум забележала како засирено, ама во принцип нема. Се плашам дали ќе имам млеко, на 2 дена од термин.
Хеу само да ви кажам дека официјално се придружувам на темава труднички муабети ❤ денеска правев крвна слика и ми потврдија
На 8 ми Јануари ќе дојде, имаме тогаш термин. До сега еднаш ме има посетено. За течење колострум баш така треба да изгледа жолто зелено и останува како лушпи н брдавиците.
Мешиња како сте? Правев крвна слика, железото ниско 7 ми е. Ми препиша матичнава Сидерал ,ко прашок се и витамин Ц. Ама ми се гади многу од како ќе ги испијам.Нормално е? Плус мака имам деновиве со желудников, навечер посебно страшно ме боли,синојка се виткав од болки, а не јадев тешка храна. Страв ми е да не се вратила хелико бактеријата во желудникот. Уште тоа ми треба