Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    7.643
    Ниско ти е а многу рано си уште во бременоста. Пиј немој да избегнуваш, зошто не знам суплемент со железо што е пријатен. Од тотхема па ќе ти се гади во моментот додека го пиеш, а и после нормално. Немав јас апетит ич кога ги пиев, ама подобро е кога ќе каснеш нешто. Сега сакам овие твоиве да ги земам, зошто сигурно ми паднало железото и мене, а немам проверено, немам упат земено. За хеликобактерија не знам што да ти кажам, не мора да значи дека ти е вратена ама провери си..

На Dikinzi и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас земав коприва да варам чај и какао во зрно. Наредна недела ќе испитувам крв, па ќе ти кажам ако имам подобрување.

На Ms allways right и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  3. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.609
    Допаѓања:
    53.065
    Прочитав дека семе од коприва, чај од коприва не се препорачувало во бременост, предизвикувало контракции во матката,колку е точно не знам:?:
    Јас јадам,машала, имам апетит ама ете железото катастрофа.
    Може и случајно ми се погоди гадењето со времето кога го испив прашокот, ќе видам утре пак ај:D
    Инаку уште едно прашање. Можам да ги пијам во исто време магнезиумот, сидералот и вит Ц? Не ми кажа матичнава дали треба на размак или може и заедно:wasntme:

4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.950
    Допаѓања:
    12.174
    Оф мешка, нит водење љубов, нит секс :D едино гушкање, најбезбедно е :angel:. Јас неколкупати сум ги чепкала пупките, ама не сум забележала дека предизвикуваат контракции. Макар шо има логика, ерогена зона се. А бре не можам поради тоа да имам секс, не ми дава нешто однатре, плус и ми е страв дека мн контракции ќе ме стегнат. Фала ти за советите :*.
    Инаку @Enci200 , не е ова моево колострум, зашто како шо рече @Dikinzi течност е, а кај мене е како сиресто.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Има чаеви кои е безбедо да се пиијат во бременост, на пример од коприва може, една чаша дневно, исто и од ѓумбир колку што памтам од кога бев бремена. Но да, повеќето чаеви, меѓу кои и познатата камилица не се препорачуваат во бременост и предизвикуваат контракции.

На Dikinzi и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  6. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Дали сите во 35та недела сте правеле испитување за стрептокока? Матичната ми нема ништо кажано, ама на интернет прочитав дека е пожелно...

Последна измена: 20 декември 2019
    На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Од брусница можеш, мајчина душица...

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Значи, една шоља од коприва е дозволено?

9. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Кој ти е матичен?
    Ако не е тајна :)

10. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    И кај мене нема :/
    Само се стискам и уште ништо

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Тајна е :rofl:
    Васо Коруноски ми е матичен.

На Dikinzi и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  12. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Пиев едно време кај 6-7ми месец и плус Тотхема, добро памтам. Јас и не трудна си имам дефицит на железо |(, кога и да проверам, така што и пред да бидам трудна и за време на бременост (баш читав дека е безбеден од коприва), а еве и сега, дали семе, дали чај, од време на време си конзумирам. Слободно по една чаша. Можеш ако ти е толку страв да си се консултираш со докторот, ќе видиш дека ќе ти дозволи.

Ама од Тотхема нема поефикасно нешто, мене во брменоста само тоа ми помогна брзо и ефикасно, го пиев се сеќавам со сок од боровница, не се осеќа така, ич нема да ти биде грозно:).

На Dikinzi, Kate Rina 93 и Jana06 им се допаѓа ова.
  13. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Иста школа со мојот :) Парталоски Помислив кај него да не си :)
    Во секој случај одлични во струката

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    7.643
    Во брисевите контролни на крај проверуваат и стрептокока. Сигурно ќе ги правиш..

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас не пијам тотема, некоја друга членка беше. Јас си почнав со коприва и какао превентивно. Инаку, тотема имам пиено многу одамна и ги пиев со многу малку сок од портокал или боровница на екс со затнат нос :) И знам дека треба да се внесува и ц витамин за железото да се сврзе со нешто (не ми текнува како беше)

На RedRevolution и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    7.643
    Па поубаво така кај матичниот да си одиш барем знае и те прати, не како мене ме мрднаа на клиника и онака сеа 1 доктор нема што ме има гледано 2 пати и само различно ми кажуваат ме испоизвадија од памет :worried:.

На Dikinzi и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  17. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Ти како си? Има ли нешто на видику? Изгледа нашиве инати ќе бидат. Дали го чекаат вториот снег или први бебиња во новата да бидат. Денес бев толку разочарана и изнервирана, помислив на многу глупости... после криво ми падна што мислев така... Не отидов ни на преглед, оставив за во понеделник.

На Ms allways right и Dikinzi им се допаѓа ова.
  18. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    7.643
    Ништо нема.. И јас се испоплакав прееска без врска, ми попуштаат нервите на моменти. Сега бебе нешто лудува и малце имам болки дека бев да шетам. Ќе го терам мм секоја вечер да ме ака негде, може ќе помогне. Ајде ќе се тркаме ние гледам :D

На Ms allways right, Dikinzi, Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ee женички да ви се пожалам, малку сум тажна, умре хрчакот пред малку ;( грехче. Додека примаше терапија добар беше, заврши терапијата и толку, му се влоши состојбата ослабе ни јадеше ни пиеше и си умре ;(
    Како ќе кажам сега на детето не знам. Ќе го однесеме кај ветеринарот утре и таму ќе го оставиме, ќе и речам дека треба таму да биде во болница и да оздравее.

20. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Абе се е тоа супер, ама малце ми е чудно :D

Да, на поглед е проѕирна, а ваљда кога остава дамка е жолтеникава, јас носам темни елечиња и затоа не сум забележала. Стискање на градите сега не е пожелно.

Спомни си обавезно, иначе прееска баш бев на преглед, и коа зимаше мерки ко да ѓи земаше од кутура, прави кругче гледам повеќе од тоа што е бебе, ама не се замарам јас со тоа. Си намалувам или си додавам оти одприлика е толку. Може и кај тебе така прават, се набрзина за да завршат работа побрзо. Ако ти викаат дека се е во ред, верувам дека е така :*

Тууу, ептен ме бендисува, многу е убава :inlove: Со здравје да се користи :*

Тоа не е причина за плашење, ниту пак поврзано со немање млеко, далеку од тоа..такви претпоставки баталете.:hug:

Честитки мила, добре дојде..со лесно и добра мисла :*

Хахахахааа ме изнасмеа :D сите се плашиме а безбедно е :D Да појаснам околу контракциите, како што кажав не се болни, ниту опасни, само се незгодни. Инаку кога се допираат или стискаат градите, а тоа ќе го забележите после од кога ќе се породите и бебе кога ќе цица, ќе имате интензивни грди контракции, мене ми беше тадури тешко од нив, и најчесто се за да се ичисти матката целосно по пораѓај, бебе цица, контракции се јавуваат, меѓутоа е мајка природа и така треба да биде, тоа си е нормален процес на чистење. :D
    А за тоа што е сирест и кај мене е така, пупките ми се полни со такви белки, прво е течно па после си се суши.

Не мора да има, не е обавезателно. Треба да го има од кога ќе се породите..сега е ствар на хормони, и секое женско тело е раслично.

Жено, ај кулирај и одмарај уште малце дур можеш :D Иначе мене кога ми пукна филмот, рипав дома како на јаже, имавме голема љубов :D јадев луто ..и така реши излеа да испаѓа:D
    Кога ќе те фатат болки, измеѓу контракции ќе правиш клекни стани, или па само ќе.клекнеш и ќе дишиш длабоко, ќе шеташ цело време кревет избегнуј, за да се отвориш побрзо. Истово важи и за @Starlič :*

Ох леле душа мила...;( баш ми е жал. Убава ти е идејата така да и кажеш на малата, подобро за неа:*

На Starlič и ddevojce им се допаѓа ова.