Чао мами!!! Ви благодарам на честитките, да ви се врати се што си сакате и повеќе од тоа. Јас дури се стабилизирам, поминаа неколку дена без да пишам. Во вторникот царски, среда на нозе, четврток тргнаа катетар, петок дома. Бебчо е супер, шеќерите му се супер, малце сме жолти ама си цицаме, мочкаме, какаме така да би требало да спадне жолтото. Не е за сончање во инкубатор зошто билирубинот не му е толку висок. Уште млеко немам, ептен бавно ми доаѓа, колострум давав ама сега изгледа и млеко почна ама ептен малце, па пијам јогурт, чаеви, вода со литри. Во меѓувреме го доранувам, прво на града, после адаптирано млекце. И така мами, се се среди, малце порано од планираното, ама за убаво излезе. Ве гушкам и галете мешиња!
Првнпат слушам за чај од камилица, ама не верувам дека е страшно. Пишев повеќе пати и шак ќе пишам јадам се ѓиво и диво и пијам се шо ми се сака, не гледам дали нешто има контракции или нема. И да предизбикува нешто треба страшни килограми или литри да се внесат па да добиеш кпнтракции и сигурно нема да се породиш од нив. Ананас, цимет, каранфилче како зачин, чаеви чуда пијам и јадам. иначе хамстерчето наше Лили ја однесовме кај ветеронар и таму ја оставивме они ги средуваат животните. И реков дека е многу болна и мора да остане во болница, и потоа ме праша дали е мртва. Не знаев шо да к кажам па и ја кажав вистината. На небото е кај шо се сите глувчиња и хрчаци и сега е мало ангелче кај дедо боже. Го Прифати Тоа, сепак малку се растажи и пушти некоја солзичка дека ќе и недостига, можеби ќе земеме некое друго понатака. Кафезот го извадив на балкон и кога виде пак се натажи ама се среди. И така. И мене ми е мака дури ми се плаче. 4 месеци беше ептен младо, а нормално живеат до 3 год или помалку.
Женски, вториот скрининг е само преку абдоминално ехо? Ќе одам во Плодност, на првиот со приската само абдоминално ме гледаа. Утре влегувам во 21 недела
Едвај успеав да ве исчитам, доста сте дискутирале. Јас имав слава и цела недела не одморив, денес веќе неможам се средив ама сама си знам како ми е, не сум спиела ни цели 2 саати, цело време се превртувам, ме болат половините, ниско стомакот ме здоболува доста јако а нозете што да кажам толку многу ми се отечени на едната едвај настапнувам..Што да им ставам, се мислев ацидиборици облоги да ставам, што мислите? Или нешто друго барем малку да ми спласне едната да можам нормално да движам, инаку 32+2 сум денес
Баш утрово те помислив Мило ми е што сте добри, со тек на време се ќе се среди. А зошто порано од планирано те породија, ти пукна водењак или имаше некои индикации? И јас полека полека се спремам па ме фаќа возбуда Уште еднаш мила со среќа и да си уживаш со најубав буци
Мене само абдоминално цела бременост ме гледале, дури и сега во 40 недела го немав се уште фамозниот преглед со рака. Ама на приватно мислам може цервикс да ти измерат, се мери тој период. Тоа е единствен вагинален преглед што може да ти го направат.
Ставај ациди борици, помага многу за отоци. Јас држам шише во фрижидер стално, па кога ќе ми притреба одма ставам на газа и на отокот (јас го користам против отоци од Фраксипарините). Ем ќе те лади, ем ќе спласне отокот. Можеш и ногата да ја обвиткаш во газа натопена со а.борици, само не ја стегај многу.
Кај кој доктор си во Плодност? Јас бев кај докторката Крстинка за вториот скрининг и ме гледаше абдоменално, ама бебчето се криеше и неможеше да го види полот со сигурност и ме прегледа и со вагинална сонда и одма покажа дека е женско Можно е и да не те прегледаат вагинално ако нема потреба
Не никакви индикации, на претпоследниот преглед докторот кажа накај 20-25 декември. Ама на последниот преглед 16 декември, вели ај имам убава екипа (мислеше на асистенти и доктори) за утре (17 декември) па може да направиме. И така бидна. Буци беше веќе 3500 ако чекавме уште една недела како што планиравме, се плашеше да не ми пукне водењак, па да го барам ако не е на работа.
Еве сега натопив гази и ги ставив на нозете, во животот не ми биле толку отечени посебно едната многу ми е дури прстите ми се како дебелки.. не мислев дека толку многу може да ми отечат од преумореност
Супер мила Јас почнав веќе да одам на контролни прегледи, но докторот рече ќе чекаме мин 38 недела,освен ако нема некои индикации. А кај се породи, извини може пиша но не помнам Гушки до двајцата
Што не те пратил до сега на цтг во болница кај што ќе раѓаш Аааа, е ова е сосем нешто друго Така веќе може Извини за напињањето Не е мал, зошто мал ? Таман си е. Ставај го по 15 мин на прозор, ништо не му е , за млекцето сакав да те прашам ..колку цица? Повраќа ли после цицање ? Плаче ли после цицање? Коа ќе се стиснеш тече ли млеко ? Кога цица осеќаш ли струење-пецкање на градите ? За некој ден ќе дојде во контрола се Многу е слатко цуце Ајде нека пркне малото малото, па ќе купите друго . Така е најчесто. Скрати на солено и благо, повеќе вода, и нозе во вис.
Досега не повратил, ниту плаче. Кога ќе стиснам града тече нешто ама не знам дали е млеко мајке ми. Не многу ама знае и да исприца напред како од шприц. И да си влече кога е на града, се осеќа. Работата е што ми се меки градите, нели треба да болат и да се тврди ако има млеко. Го ставам на гради, и после го доранувам со млекце. Правам по цела доза 60 мл, ама само по 30 пие на оброк, и после си спие од 2 и пол до 3 саати.
Ептен ми е тазе мене врприот скрининг , абдоменално ме гледаше и на крај вагинално за да измери цервикс те молам искуство со Обедникоски ? Сакам кај него да продолжам бидејки сакам во плодност да се пораѓам @Dikinzi фала мила ,секогаш знаеш да не смириш ***
Јас сум задоволна од него, а и многу други што знам дека имаат одено кај него се исто доста задоволни. Јас сепак првиот скрининг а и вториов сега кај Кристинка ги правам, и таа ми е ок. Инаку и во двајцата имам доверба. А жени да ве прашам, денес од попладнево како да осеќам некои вибрирања во стомаков. Ми се јавуваат на одредени периоди, не е ова болно туку само како да ми завибрирува нешто подолу од папуков. Не знам дали е тоа движење на бебуш, мускулатурата нешто или појма немам. Сте имале ли така?? ЕДИТ: сега си лежам малку на десна страна и ме задева ова малово на неколку минути само осеќам како да ме клоцнува нешто внатре (како бабуленце да пукнува)
Mamicki, cestitki na site koi si rodivte bebinja ;* najubavoto custvo koe i go posakyvam na sekoja zena Jas sum 5 ta nedela.. bev na klinika pred nekoj den i uste nemase embrion... mi dadoa pregnacare uste od pocetokot koga se vide zoltata cesicka.. i uste mi prepisa maticnata aspirin 100 po edno na den... posednoto merenje na beta hcg mi bese okolu 3800 .. sega me plasi toa sto veke nekolku dena imam po nekoja kapka kako kageav iscedok.. bev na doktor i mi dade maticnata utrogestan .. dosta citav po forumite i mislam deka dokolku nastanal abortus ke imase obilno krvarenje.. a jas nemam bolki.. ispalasena sum, edvaj cekam da dojde ponedelnik da vidam dali mojata mala tocka se naoga uste vo mene ova mi e prva bremenost i sum strasno zbuneta i isplasena.. imam pregolema podrska od soprugot ama kako da imam goltnato vrelo jajce.. samo na placenje me tera
Без паники штом ти дале утрогестан. И мене ми се појави кафеав исцедок во 7недела и исто ми дадоа утрогестан и сеуште го ставам навечер по едно. Сега сум 13+3