Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

мешиња какви мачнини какви повраќања ко да не сум трудна :rofl: на почетокот само 3 пати имам повратено сега само кичмата знае да ме боли дека стојам на работа инаку можам да се пофалам дека оваа прва бременост изгледа најдобра ке ми е...вие да ми бидете подобри што ви е мачно :hug:
    чекам за во јануар да закажам кај мојава конечно да го видам пак бебушот на ехо нестрплива сум :lol:

strelkata, Lorins, eta and 10 others like this.
  2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

ќе биде се доброо, не се секирај, те гушкам! :hug::hug::hug:

Dikinzi, Milicka* and Kate Rina 93 like this.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Мешиња да ве прашам :) Дали има некоја маж што на спиење мрда премногу и нагло се врти и како се пазите? Не памтам кога последен пат сум спиела цврсто. Спијам ама потсвесно сум будна и цело време раката ми е на стомак зашто овој мојот спие како кошмари да има и нагло на вртење со колено директно накај стомак се врти. Му кажувам и се нервира, неколку пати спиеше во дневна ама не е тоа решение. Ненамерно знам ама страв ми е да не ме удри :)

Dikinzi and Milicka* like this.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Земи си трудничка перница, од двете страни ќе си заштитена, нема шанси да те удри :)

Autumn_, eta, Butterfly1107 and 4 others like this.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Размислував за тоа баш твоите мислења ги имав читано ама некаде прочитав дека биле многу големи, па ми беше жал да не му остане малку место на спалната. Ама ќе мора да си се снаоѓа изгледа :D Мислам и дека прочитав некоја имаше пишано дека се наоѓала после за доење.

eta, Dikinzi and Milicka* like this.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

@Kate Rina 93 како сте? Што се дешава, домче си или уште си во болница?

Kate Rina 93 and Milicka* like this.
  7. ddevojce

ddevojce Популарен член

@Jana06 maz ми спие прав како пушка, ама кога спијам со ќерками многу ми е страв. Насабајле знае да дојде во 4-5 кај нас у спална и мажот ми се сели у детска да несе бутаме триојца. Нозете и се кај шо треба да и е главата и како саат се врти. Удира прета. Заградена сум со перници и најчесто со грб сум накај неа завртена. На почетокот на годината така спиејќи у три саат сабајле ме удри со раката и ми го скапа носот :rofl:;( од памет ме извади, ми течеше крв. Не ми беше јасно шо ми се случи (facepalm)(facepalm):rofl::rofl:

Lorins, Vikk22, eta and 7 others like this.
  8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Ме изнасмеја :rofl: И јас одамна јадев бокс ама не потече крв. Криво му е многу ама тоа е, немаат мажите осет како нас. И јас вртам грб ама се укочувам и мора да се свртам накај него. Едвај чекам пак да си спијам на стомак.

ddevojce, Dikinzi and Milicka* like this.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Земи си ја, бариера ќе си имаш. Ако ви е креветот барем 160 во ширина, тамам ќе е, пола кревет ќе фаќа перницата. Доста му е пола кревет :D

Lorins, eta, FallenAngell and 6 others like this.
  10. Milicka*

Milicka* Популарен член

@Jana06 како што ти кажа @0ли земај трудничка перница стравот ке исчезне ,ич не му се плаши дали ке има место или не , ти и бебе сте најбитни , не знам што би правела без перницата :*

eta, Butterfly1107, Dikinzi and 2 others like this.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Сега му кажав што ме советувавте и рече дедо Мраз ќе ми ја донесе за Нова Година. Фала ви :hug:

Lorins, eta, Girl-Rabbit and 7 others like this.
  12. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Немам крварење денес, уште сум во болница . Ако е се во ред мислам утре ќе ме пуштат. Одмарам, не се нервирам и се молам само бебушот да е добар.

Толку се исплашив ,што мислам дека кога ќе си дојдам дома од кревет нема да мрднам.
    :hug::hug:

Lorins, elcezelce, eta and 16 others like this.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Душа :hug::hug::hug:
    Се’ ќе биде добро. Дома и треба да си одмараш, остави се’, испружи се и чувајте се со бебуш, вие сте сега приоритет. Се’ друго може да почека :hug:

Lorins, eta, FallenAngell and 8 others like this.
  14. Starlič

Starlič Популарен член

Мојот маж не се врти нагло во сон, спие како топ, ама луѓее како рчи не можам да ви опишам :lol:
    Мене па тоа страшно ме нервира, и кога ќе го слушнам дека рчи го будам да се сврти на друга страна:rofl:
    Незнам бебуш кога ќе пристигне како ќе биде, ни она око нема да сколпи:rofl:

15. Orfidea

Orfidea Истакнат член

Devojcinja.. mene kravarenjeto pocnuva da me plasi :( ne e sveza krv tuku temno kafeava.. ama se pocesto ja imam.. a smetav ne mi se denovi za ciklus, neli na nekoi zeni im se desava da dobivaat duri se trudni :( odmaram i stavam vaginalno utrogestan.. ama kako da go isfrlam nerastvoreno mekoto apce.. kako da e samo zgmeceno, dali ne go stavam dovolno vnatre neznam :( utre sum na doktor, maticnata mi rece ako zabalezam sveza krv odma da i se javam.. ama ova kako na kraj na ciklus koga e poslednite denovi po malku temno kafeno☹ dali ima samo aplikator da se prodava vo apteka.. deka so utrogestanot ne ide..?? Fala vi, uf.. dosadna sum ama sum ispanicena

16. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Јас не можев да најдам апликатор и си купив едни најевтини вагиналети со апликатор и тој многу ми заврши работа за цело ова време.А колку денови веќе имаш кафено, и по колку одприлика течи во денот?

17. Orfidea

Orfidea Истакнат член

Od ponedelnikot pocna.. bev na klinika i posle pregledot imav nekolku kapki.. 3-4 dena imav po malku, od vcera pocnuva poveke, i na sekoe odenje vo vc na hartijata ima :( izvinete sto vaka opisuvam vo detali :)

18. 0ли

0ли Форумски идол

Дали лежиш откако ќе го ставиш Утрогестанот?

19. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Перница за трудници
    Како во бункер си :)
    Да сака да те удри нема да може

eta and Jana06 like this.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Големи се ептен, кај ќе ја сместиме коГа нема да ја користам не знам :^) Преудобни се ама јас многу не ја искористив за спиење пошо ептен топлина ми ствараше. За одмарање во дневна и гледање ТВ е одлична само со неа можам да се наместам, а ако станам ете го маж ми легнат на неа:rofl: има и помали видов во Bebehome разгледај ​