Devojki sto mislite dali e rano sto go napraviv skriningot? Bepceto e napredno odgovarase za 12 nedela.Isto i priskata. Mi e strav da ne pogresiv se toa mi sr mota vo glava,bidejki imav prethodno bremenost koja za zal zavrsi loso. Sto mislite?
Прв скрининг се прави од 12та до 14та,ако докторот не ти рекол дека е рано значи не е. Јас бев во 12та и ме врати за 2 недели зашто бебе ги немаше уште задоволителните мерки за прв скрининг. Се помина како што треба?
Ако не ти објасни никој во меѓувреме можеш на google maps да си пишеш 'имунологија' и точно ќе ти ја даде зградата. Јас за се' така правам кога одам во државна.
Ако е рано самите доктори ти кажуваат, ако бебче одговара за таа недела не е воопшто рано, јас бев на обична контрола во 20 недела па прашав случајно дали можам да направам скрининг не ми рекоја ќе си дојдеш во 22 недела. Не се секирај ако е се во ред со лесно понатаму
Doktorkata rece deka moze da se pravi skrining bidejki bepceto e napredno.Fala mu na boga se e vo red.
И мојот рчи и премногу ми сметаше во второ тромесечие и често знаев во сред ноќ да го пратам во друга соба..арно ама во трето,како повеќе тежеше бебе така ми притискаше на дијафрагмата и почнав јас да рчам..е тогаш он ме буцкаше мене хахах од прво не му верував,па ме снимал да ми докаже. Сега откако се роди бебе,жива ненаспана ни рчење ми смета ни ништо,само кревет барам
Маж ми работи тешка и напорна работа. И е преморен. Еве сега се разбудив не можам од него да заспијам, па дури и мртва гладна. И седнав да јадам. Некој ќе се пресели во салонот, само кој не знам. Ако и утре рчи вака се селам јас. А денес ќе одам во аптека да му барам нешто против рчење.. не се издржува. Сега око нема да склопам.
И јас сум во друштвото на гладните, зошто? Зашто правам утринава крвна анализа, и секако 12 часа без ништо . Сонував тост и се разбудив за да мислам на него дур да се сретнеме . Па ја чувам мочката за анализа, со сите салтанати, чунки. И сега ми текна, мене во бременоства ми се намали потењето и мирисот на потта (претходно мн повеќе мирисаше), ми се намали првутот, побавно ми растат влакната на цело тело, освен на стомакот ми се поруси, повидливи... Како вака? Да не му пренесам сѐ од ова на бебево, па затоа кај мене немам, можно е? Ај добро утро
Добро утро и од мене Од 6 саат се разбудив мислиш петел сум ке кукурикам Мене влакнатоста по тело ми се намали сегде сем на меше, таму до сега немав сега во бременост се појавија влскненца. Се депилирав секој месец ама последниот пат ми беше мачно (дигни спушти нога, сврти се ово оно) па нозете дома со машинка ги средив и онака немам мн. а и теткава денес утре треба да ја подберам со бричот Полека но сигурно си доага време за средба мешко, пошто цело време ми е подолу немав мн. мачнини од типот да повракам и сл. Само гадење ама не сум за да се жалам. Затоа пак сега веке крај на 8ми се осекам дека повеке од 5 минути стоење и меше тежи, само се заморувам и тешко се движам. Ете тоа од мене, денес ке ја видам цуцата па едвај чекам и молам Бога да е се во ред бацки за сите
Предмалку ја видов мојата ќеркичка Се исплаши од ладниот гел и цело време преткаше. 26+4 сум денеска Докторот рече е сега веќе се види меше Според мерките тежината е 1050 гр, направив и крвна слика и гликемија па ги чекаме резултатите
Мешиња фала ви многу на убавите зборови, навистина ми бевте поддршка. Си дојдов дома денес, ми рекоа строго мирување, станување само до вц. Ми препишаа утрогестан од 100мг ,цефалексин, витамин ц, фолна киселина ( пошто докторот од систина ми ја прекина), еднаш неделно боцкање со прогeстерон мислам. И стандард магнезиумот и тие за железо што ги пиев. Штом си дојдов дома, најверојатно дека малку се движев, имав кафенко на гаќите. Сега лежам, се надевам ќе е подобро
Се дозна ли од што така се деси ? Ти посакувам овој период побрзо да ти помине, и после да можеш пак нормално да вршиш обврски. Само со лесно мила, гушкај го цуцево
лежи одмарај гледај серии филмови читај книга плети вези по сакаш прави само од кревет не станувај еднино станување нека ти биде до вц и толку ситуацијата ич не ти е за потценувае затоа мирување