Добра сум, се е ок, само се извадив од памет во моментот. Не можам никако да ги избегнам скалите, секогаш многу внимавам и на качување и на симнување, ама некако лошо згазив сега со папучата и отидов, толку треба
Мразам скали !!! Претпоставував дека е поради влечалка. Знам кој стрес е, и јас се имам така потспрепнато, ич не е убаво чувството.. Само нека биде се во ред
Женски, кои амбуланти на ГАК беа за втор скрининг? Јас заборавив да се јавам да ми закажат кога ги отвориле термините и сега демек немало веќе термини за во јануари. Стварно нема? И онака планирав вториот скрининг да одам на приватно, кај Трајковски ама да не е задолжителен и на ГАК?
Не е задолжително на ГАК.Јас вториот во Систина кај Димчев го правев но ќе се повторам по незнам кој пат како што ме прегледувал Трајковски никој до сега. И секој преглед кај него ми бил како скрининг и подобро,а за цената да не правиме муабет, 1500ден
Не се сомневам во Трајковски, го знам одамна, првата и успешна инсеменација ја имав кај него, после се префрли во Њуборн, затоа и пак би одела кај него. Ама мислев да не прават после некој проблем на ГАК, ако се пораѓаш таму па да ти бараат скрининг од кај нив. Инаку скринингот во Њуборн е 3.500 а обично ехо во бременост е 1.500. Во Ремедика скринингот е 4.400 а за во Систина не знам.
Во Систина мислам дека 4400ден платив, знам дека некој денар поефтино беше од Ремедика за првиот скриниг кога бев хехех што се изненадив.
Јас искрено до сега не видов никаква разлика од обично ехо кај Трајковски и скрининг ви Систина/Ремедика. Можеби подобро е да си закажеш и обично ехо кај Трајковски
Систина само ги покачуваат цените. За прв скрининг платив 4550. Сигурно е сега и уште покачено. За точна сума во моментов, најдобро е да се јавите и да прашате.
едно прашање надвор од темата а сепак поврзано немам појма кај да го поставам па ако е грешка модератор нека го премести За да се потврде дали има или нема бременост преку крв со вадење бета колку дена треба да поминат одтој последен ризичен однос ?Да испадене негативен/позитивен и да знаеш дека е ок резултат да нема доза сумња
Систина само покачуваат. Јас 2 скрининг го правев таму платив 4300 ден ова во септември правев. Секоја контрола наплаќаа по 2500 (секој месец одев) последениот пат платив 2650 ден. За скрининг Димчев и Гордана се најдобри јас бев кај Гордана бидејќи имав милион прашања на кои добив одговор, а за Димчев ми кажаа дека не збори многу и затоа се одлучив кај Гордана
Леле луѓее.. Ми се слоши, цела снага ми се тресе, легнав не можам од кревет да станам.. Како на гадење, повраќање ме тера.. Треба да одам на преглед немам сила од кревет да станам... Јадев и благо.. Не поминува.. Ќе пукнам..
Mene mi se slosi taka sinoka kako nekoe gadenje vo spienjeto neznam od sto mozi jas sum 35 nedela da ne znae nekoj mozebi e nekoj simtom za vo ovaj period od bremenosta?
@Starlič na doktor da otides obavezno losenjeto,gadenjeto i povrakanjeto moze da se znaci deka ke pocne procesot za poroduvanje
Јас прва бременост правев тест преку крв околу 10 тина дена порано бидејќи требаше операција на заб или да го сликувам не се сеќавам точно а ние поработевме на случајот и испадна дека нема ништо. Значи било е рано. После од ко ми задоцни со тедт за бременост се потврди. Како си, таман ќе кажеш и таму на прегледот како ти се слоши. И пиши како си. Некој пиша за потење, јас воопшто не се потевме под пазуви и не ми мирисаше потта, ама од осми месец приметив дека многу често се потам дури мокра сум и како миризба дамиѓа, мм кажува ништо не мириса а мене ми смета. Така да по двапати можам у еден ден да се истуширам. Со првата бременост у девети секоја вечер по двапати се пресоблекував дека бев жива вода испотена. Многу навечер се потев. Секоја бременост е различна.
@Kate Rina 93 , како си? Сега сигурно си одмораш, нејќам да те вознемирувам и ти се извинувам, само сакав да те прашам дали провери крвна слика? Нејќам да се правам доктор, само се сетив на еден елемент од крвната слика - тромбоцити. Ако се пониски, мислам дека се случува крварење. Важно сега си добро, имаш одмор и лекови. Гушки и позитивни мисли за вас двајцата или двете
Колку треба да бидат нормални отчукувањата на срцето во бременост? Сега мерев притисок срцето 96 отчукувањата ми се . А притисокот 113 со 73.