Ова за mici-22 e одговор. Нешто утнав во пишувањево.Да пробаш од Гак да ти дадат упат. Јас така направив. Матичната само упат за амбуланта на трансфуз.ми даде, таму ме боцнаа и со резултатот кај Симеонова на втор скрининг бев и ми даде извештај со кој ќе можам да рефундирам за клексани. Сега пак така. И мене Петковиќ последен пат не ми закажа за следен пат, наводно разбрав и она не смее да препишува клексани ко порано, ги рибале изгледа. А матичната не може под шифра за трудници да даде упат. Човек да полуди
Мислам дека се во ред. Имам и јас толку и ми варира пулсот, секако, нешто ќе си поактивна и ќе се забрза или пак од самото од себе. Земи си магнезиум во прашок со вит. Б
Бебе спие без перница, освен ако ортопед не ти каже поинаку. Постојат перничиња против рефлукс (како таа што си ја постирала), за корегирање на главчето и слично, но тоа на своја рака не. Бебе мора на рамно да спие. Ќерка ми за еден месец две години ќе прави и сеуште спие без перница. И ќе спие се додека сама не си побара. Сум читала ортопеди препорачуваат тек после 3 години перница.
Zdravo devojki... deneska bev na pregled kaj maticnata, se uste nema embrion bi treblo da sum 6 nedela veke.. mi dade uput za utte na klinika za revizija mi rece deka se plasi da ne mi napravi nekoi pogolemi komplikacii, mi rece da prekinam so utregestan deka moze od nego ne se isfrla zacetokot od organizmot.. zbuneta sum.. nz sto da pravam
Zedov I drugo pernice obicno I eptem e nisko kako na ramno si vikam toa da go koristam a ovaa drugata ko e pogolemko
Јас со малиот слушнав срце во 8ма недела. Побарај мислење од друг доктор ако има сакус. @LUCI 99 јас тоа накосено перниче го користев кога имаше шлајм на плуќа, сите доктори викаа дека не е убаво на рамно да спие оти лепи на плуќа. Јас само тогаш му го ставав ама кога беше поголем над годинка. Претходно само на рамно никакво перниче не ставав.
Супер ти е, во бременост е нормално покачување на пулсот. Мене не ми е спуштен испод 110.. бие како лудо
Јас правев домашен тест со доцнење 1ден и покажа убава втора линија. Следниот ден проверив бета и беше 800 и нешто. Така да мислам дека треба да почекаш барем до денот до кога треба да добиеш.
Жал ми е што поминуваш низ ова, јас го поминав лани, мене ме чекаа до 9 недела со секој ден бета ХЦГ и ехо ама ништо, вредностите и покрај прекинатата терапија многу малку паѓаа не доволно за сама да прокрварам, дијагнозата беше blighted ovum, и на крај мораше киретажа. Психички не е лесно да се поднесе,јас бев преплашена ама ете после една година пак останав бремена и веќе сум 22 недела. Ти посакувам да ти биде се во ред
Беше докторката на смена, само цтг правев, гужва имаше многу. Ехо не сме правеле. Кажав дека ми се слошило, ми рече дека не знаела зошто ми било лошо. Си идеме накај дома, во четврток пак на контрола и цтг, и ќе барам упат за следно цтг во Чаир. И така, малку се изнервирав зш ми се испонаша што уште барам кај нив, веќе сум требала да идам таму кај што ќе раѓам. Мене Васо не ми кажа така.. Јас не сум крива што дете нејќе да излегува.
Fala ti.. mnogu mi e tesko.. go cekas so godini i na kraj namesto da se raduvas se soocuvas so uste edno golemo razocatuvanje
Не ти треба никакво перниче. Креветчето на бебе мора да е празно, да нема перници, играчки и чуда, заради ризик од СИДС. Прочитај повеќе на нет за ова, пред се’ е превентивно, ама треба да се применува. Душекот на креветчето сум го подигала со перниче под него само кога бебка ми била настината, за да не и’ се слева секрет од носето на плуќа, ама и тоа било според совет од педијатар
@Starlič ич не му ја мисли , блиску си до гушки со бебе , само смирено , подобра ли си сега ? Ке пројде се и батали се е забегано хихи ,само не пуштаат ваму таму, зашто си овде не таму и слично , битно ти и бебе да сте добро , јас на пример се тешам само со муабетот : штурче на мама само ти расти и биди добар за друго ми е гајле , те гушкамм @Orfidea побарај второ мислење обавезно и направи бета пак , држиме среќа @Kate Rina 93 тука сме за да се тешиме и да се најдеме кога е најпотребно , спуштај комедии и ке помине се
Исто ми е. Не ми се тресе снагата како прееска, јадев пак сега пред малку, и благо каснав. Некако како кај градите да ми игра нешто, како срцето да ми лупа побрзо, како да малаксувам...како вознемиреност осеќам неможам да опишам точно како се чувствувам.. Лежам, одмарам.. ќе се напијам парацетамол после ... И јас тоа викам,да си расте како што треба..
Здраво на сите, Можеби прашањево не е точно за тука но на други теми нема активност. Со позитивен тест денес за бременост, се активиравме одма што треба да подобриме воопшто во секојдневниот живот. Сакаме прочистувач за воздух, па некој да сподели искуства да препорача од кој имате искуство итн?