Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Talesia

Talesia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2017
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    252
    Ова за mici-22 e одговор. Нешто утнав во пишувањево.Да пробаш од Гак да ти дадат упат. Јас така направив. Матичната само упат за амбуланта на трансфуз.ми даде, таму ме боцнаа и со резултатот кај Симеонова на втор скрининг бев и ми даде извештај со кој ќе можам да рефундирам за клексани. Сега пак така. И мене Петковиќ последен пат не ми закажа за следен пат, наводно разбрав и она не смее да препишува клексани ко порано, ги рибале изгледа. А матичната не може под шифра за трудници да даде упат. Човек да полуди:drunk:

2. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.959
    Допаѓања:
    12.242
    Мислам дека се во ред. Имам и јас толку и ми варира пулсот, секако, нешто ќе си поактивна и ќе се забрза или пак од самото од себе. Земи си магнезиум во прашок со вит. Б

3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.302
    Допаѓања:
    28.072
    Novorodence na ramno treba da spie bez pernica. Ovaa e za bebinja koi imaat reflux.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    Фала срцка, ќе видам утре што ќе направам и ќе споделам. Ако не завршам раб и јас така ќе направам.
    :*

На Talesia му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.302
    Допаѓања:
    28.072
    4400.

6. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.078
    Nekoi vikat moze nekoi nemozi neznam sto da pravam?

7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Бебе спие без перница, освен ако ортопед не ти каже поинаку. Постојат перничиња против рефлукс (како таа што си ја постирала), за корегирање на главчето и слично, но тоа на своја рака не. Бебе мора на рамно да спие. Ќерка ми за еден месец две години ќе прави и сеуште спие без перница. И ќе спие се додека сама не си побара. Сум читала ортопеди препорачуваат тек после 3 години перница.

На Dikinzi, green.eyes, ddevojce и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Orfidea

Orfidea Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    45
    Zdravo devojki... deneska bev na pregled kaj maticnata, se uste nema embrion :( bi treblo da sum 6 nedela veke.. mi dade uput za utte na klinika za revizija mi rece deka se plasi da ne mi napravi nekoi pogolemi komplikacii, mi rece da prekinam so utregestan deka moze od nego ne se isfrla zacetokot od organizmot.. zbuneta sum.. nz sto da pravam

9. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.078
    Zedov I drugo pernice obicno I eptem e nisko kako na ramno si vikam toa da go koristam a ovaa drugata ko e pogolemko

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас со малиот слушнав срце во 8ма недела. Побарај мислење од друг доктор ако има сакус.
    @LUCI 99 јас тоа накосено перниче го користев кога имаше шлајм на плуќа, сите доктори викаа дека не е убаво на рамно да спие оти лепи на плуќа. Јас само тогаш му го ставав ама кога беше поголем над годинка. Претходно само на рамно никакво перниче не ставав.

На Dikinzi, green.eyes, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.216
    Допаѓања:
    26.212
    Супер ти е, во бременост е нормално покачување на пулсот. Мене не ми е спуштен испод 110.. бие како лудо

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Јас правев домашен тест со доцнење 1ден и покажа убава втора линија. Следниот ден проверив бета и беше 800 и нешто. Така да мислам дека треба да почекаш барем до денот до кога треба да добиеш.

13. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    520
    Жал ми е што поминуваш низ ова, јас го поминав лани, мене ме чекаа до 9 недела со секој ден бета ХЦГ и ехо ама ништо, вредностите и покрај прекинатата терапија многу малку паѓаа не доволно за сама да прокрварам, дијагнозата беше blighted ovum, и на крај мораше киретажа. Психички не е лесно да се поднесе,јас бев преплашена ама ете после една година пак останав бремена и веќе сум 22 недела. Ти посакувам да ти биде се во ред

На Girl-Rabbit, Dikinzi и Orfidea им се допаѓа ова.
  14. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Беше докторката на смена, само цтг правев, гужва имаше многу. Ехо не сме правеле. Кажав дека ми се слошило, ми рече дека не знаела зошто ми било лошо. Си идеме накај дома, во четврток пак на контрола и цтг, и ќе барам упат за следно цтг во Чаир. И така, малку се изнервирав зш ми се испонаша што уште барам кај нив, веќе сум требала да идам таму кај што ќе раѓам. Мене Васо не ми кажа така.. Јас не сум крива што дете нејќе да излегува.:@

Последна измена: 23 декември 2019
    На Ms allways right, Girl-Rabbit, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Orfidea

Orfidea Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    45
    Fala ti.. mnogu mi e tesko.. go cekas so godini i na kraj namesto da se raduvas se soocuvas so uste edno golemo razocatuvanje :(

16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Не ти треба никакво перниче. Креветчето на бебе мора да е празно, да нема перници, играчки и чуда, заради ризик од СИДС. Прочитај повеќе на нет за ова, пред се’ е превентивно, ама треба да се применува.
    Душекот на креветчето сум го подигала со перниче под него само кога бебка ми била настината, за да не и’ се слева секрет од носето на плуќа, ама и тоа било според совет од педијатар :)

На LadyC, dunika, Thallia и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    @Starlič ич не му ја мисли , блиску си до гушки со бебе , само смирено , подобра ли си сега ? Ке пројде се и батали се е забегано хихи ,само не пуштаат ваму таму, зашто си овде не таму и слично , битно ти и бебе да сте добро , јас на пример се тешам само со муабетот : штурче на мама само ти расти и биди добар за друго ми е гајле , те гушкамм @Orfidea побарај второ мислење обавезно и направи бета пак , држиме среќа @Kate Rina 93 тука сме за да се тешиме и да се најдеме кога е најпотребно , спуштај комедии и ке помине се :hug:

На Girl-Rabbit, dunika, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Исто ми е. Не ми се тресе снагата како прееска, јадев пак сега пред малку, и благо каснав. Некако како кај градите да ми игра нешто, како срцето да ми лупа побрзо, како да малаксувам...како вознемиреност осеќам неможам да опишам точно како се чувствувам.. Лежам, одмарам.. ќе се напијам парацетамол после ... И јас тоа викам,да си расте како што треба..:hug:

На Ms allways right, Girl-Rabbit, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. MPR

MPR Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    118
    Здраво на сите,
    Можеби прашањево не е точно за тука но на други теми нема активност.
    Со позитивен тест денес за бременост, се активиравме одма што треба да подобриме воопшто во секојдневниот живот.
    Сакаме прочистувач за воздух, па некој да сподели искуства да препорача од кој имате искуство итн?

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    3.995
    Јас го направив по 5 дена од задоцнет мензис и ми покажа позитивен, т.е. дека сум бремена.