не ,утрогестанот ти помага да ја задржиш бременоста јас пак ке ти речам второ мислење и друг доктор да те виде не е лошо
Се јавив и кај матичнава исто вели. Не е опасно, стара крв е, дека сум имала крварење претходно... Не знам веќе што да мислам. Да не може човек да се опушти.. За 1 нед сум на контрола и на боцкање со прогестерон. Ќе видиме што ќе кажат.
Не не ни јас на Трајковски, и вистина Димчев не е зборлив дури и надмен ми се виде, ама за конкретно скрининг секогаш би отишла кај некој од овие што секојдневно ги прават. Претераа со цените особено за втор скрининг, стварно не може секој да си дозволи
Fala ti ;* mi olesna malku barem se iznaplakav... posilno e od mene, iako znam deka ne e kraj na svet ama ete se osekam prazno.. Nz dali da stavam utregestan.. maticnata mi rece ne, ama vo mene ima uste malku nadez ama se plasam od toa sto moze da se sluci utre... vo 6 ta nedela prasav poveke zeni mi rekoa rano e za cistenje..
Тромбоцитите ти се 247, и мене ми се толку, денес проверив к.слика. Еритроцитите ти се пониски, ама тоа е нормално, добри се леукоцитите. Ама хемоглобинот ти е снижен, а серумско железо нема во анализата. Покрај витаминските додатоци, патем какви земаш? подобри го хемоглобинот (бидејќи е мн важен елемен на крвта) со исхрана. Од исхрана задолжително варено јајце секој втор ден ( добро е и за протеинскиот статус), мед со семе од коприва, цвекло еднаш до двапати неделно, месо почесто (телешко, пилешко), црвено овошје-калинката е одлична и портокал исто, јаткасто овошје умерено секој ден (ореви јас јадам, лешници), суви смокви исто се богати со железо по една до две на ден и темно чоколадо или какао. И сето ова со вода повеќе и одмор. Кафеавото ќе се исчисти, ќе помине. Од се` срце ти посакувам да помине стресов и да си биде во ред понатака.
Железото ми 7. Ми рече матичната дека е ниско. Пијам Сидерал, ко прашок е тоа. Еднаш дневно. Освен магнезиум,фолна, витамин ц и сидералот други витамини не земам. Се трудам да јадам повеќе овошје. Ќе те послушам и за јајцево. Ич не јадев тоа од кога останав бремена. Ама сега ќе почнам со се што ми пиша. Направив скриншот Ти благодарам најмногуу
Можно е. Секој ден по 10 души ми се јавуваат, како си, има ли нешто, беше ли на преглед, ти ќутиш нејќеш да кажеш... Ова малово ко да знае се, и од инат не излегува.. Може ме напнуваат од страна и телово не знаеше како поинаку да изреагира.
@Kate Rina 93 и уште ова: не седи на топла печка или било какво грејно тело во близина ептен, немој мн да се затоплуваш во предел на стомакот и капи се со топла умерена вода, не со жешка.
Тоа страшно ме нервира!!! Се питува ли жена која е пред раѓање ајде бидна ли криеш??! Па мајка му стара шо треба да ви се јавам на вас кога ќе ме фатат болки или бодењакќе пушти ауу свашта. И мене кога некој ќе ме пита особено некои комшии или радознали веднаш им кажувам ќе ме видите со бебето, има бреме или ќе се научите кога ќе биде, одма пресечувам нема шо да ме питувате. Ај те молам не се замарај за такви глупости и уживај си. Уште малку ќе бидеш трудна, после ќе ти недостига тој период, бебе да мрда ј стомак. @Orfidea не се сеќирај, се ќе биде во ред. Не се напнувај од мисли и нервози. Ќе видиш на нареден преглед како ќе биде. Ти посакувам среќа.
Слушај си ја интуицијата, бар до следен преглед, ако мислиш да ставаш утрогестан. Обично сум за тоа да се слушаат доктори ама ми текна на уште еден близок пример: во 7ма недела на преглед докторот вика бременоста не се развива, нема срцева акција, ембрионот е мал, за следниот ден деуг доктор да види ембрионче со нормална големина и срцева акција, кое сега е бебе од неколку месеци. Сите различно ќе те советуваме, ама пробај да не се измачуваш со што о да е зашто не можеш на влијаеш. Кога си пак на преглед?
Dr trajkovski raboti vo new born ? Sega bas gledav ceni na nivnata strana i pisuva 2 skrining 3500 de a vie vikate deka e 1500 den? Mn vreme unapred trreba da se zakaze za kaj nego ili? Ako bila nekoja od vas me interesira cenata koja e
Да, во New born работи. Јас сум закажувала трудничко ехо и прегледот ништо не се разликувал од скрининзите што ги имав во Систина и Ремедика. Е сега ако се закаже скрининг незнам колку би била цената и каков би бил прегледот.
Дали ја фарбавте вашата коса во бременоста?Се работи за бременост во 34 тата недела. Некои велат дека е сосема ОК фарба без амонијак,некои подобро да не се става ништо . Кои се вашите искуства?
Не знам зошто имам чувство дека мислиш дека лажам.. Божидар ме има прегледувано кога васо не бил тука, и последните брисеви он ми ги земаше, а да и боледување ми имаше затворено еднаш.. Ваљда по цтг се водеше Васо, демек во ред е,нема потреба во Чаир да одиш уште сега... и само ехо ми правеше. Иако го очекував и тој преглед со рака, мислеше дека нема потреба, дека се е во ред..
Јас сум скроз на почеток, фарбав во 6та недела и ќе фарбам до крај. Матичниот ми рече смееш да се маникираш, депилираш и фарбаш. А имам ѕвер од матичен така да него си го слушам. Само купувам фарба без амонијак. @Kate Rina 93 мила јас од хематом во првата бременост крварев кафено обилно со прокиснување 2 недели. Бев буквално вц кревет и ме боцкаа 2 пати неделно. Среќа Господ златен помина и тоа, бебе кога му чув пак срце од возбуда кренав 180 притисок. Не се секирај, ама да не ти текнало егзибиции да правиш, само вц / кревет и ќе држиш во раце бебушка за неколку месеци. Мојот е веќе три години, еве го се тегне до мене. Само умна и се ќе поминеш. П.с. има ли некоја тука пуна гасови што е или што била, кај повраќам, кај ми се гади , уште па и гасови имам и само подригнувам. Маж, МАЖ! Вака со Константин не ми беше...