Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.729
    Допаѓања:
    7.667
    @Dikinzi не знам еј. Ама каква безосетност можеш да добиеш од жена, и тоа што некогаш родила, од маж никогаш нема да добиеш. А тежок пораѓај имала со мм и од траума нема второ дете, не ни можела да дои, а мене ѕрцките ми ги вади со глупи муабети. Ама кога ќе дојде бебе здравје, мислам дека многу посесивна ќе бидам и нема да и дозволувам да се плетка кај што не и е место :@.

На Milicka*, dunika, Butterfly1107 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    @Kate Rina 93 Мила, еве доказ дека и други минат низ тоа и дека се ќе биде во ред :hug:

Нема што криво да ти биде , бебето секако ќе си седи внатре до кога сака тоа. Можеш да примениш некои митови за да испадне побрзо, ама сепак тоа се само митови. Всушност и зошто брзање ? Јас исто така кога надминав термин си викав, ајде бе малечка испаѓај да те видиме, не можев да ја дочекам, после си реков туу што брзав ја :D еве ја тука е :D нема више спиење, филмови и грицки натенане :D

На Milicka*, Lorins, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    3.995
    Да :)

4. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Па што ако имала тежок пораѓај ! Кој пораѓај е лесен ! ( До душа има жени што знаат да се породат за 2 саати ..блазе си им :D) И со доењето се намачила оти немало кој да и каже. Верувам по муабетов што го кажуваш ќе ти се меша, ама верувам дека и ти ќе и вратиш оти менталното твое здравје од кога ќе се породиш е многу по битно од неа ! Да знаеш само да те предупредам дека ќе бидеп лоша снаа ако зборуваш многу :rofl::rofl::rofl: ама ако..биди си, за твое дете и ѓавол ако треба ќе станеш :D
    И друго..ако имаш поддршка од сопругот, не му се мисли, со него муабет, и он прво нека ја реши :D :*

На Milicka*, LadyC, Lorins и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    @Starlič како си ? Тахикардијата помина ли ?

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.729
    Допаѓања:
    7.667
    Е ајде де, ама она си се истрауматизирала. Тоа за нејзе збори. Иначе до сега дека све по г*от и одев, еве мрза излегов и затоа бебето не се родило во термин хахах. Ма ќе ја баталам веќе, баба ми е понапредна со размислувањата од неа, млада жена такви глупости да тресе, имам пишувано во темава и претходно за нејзините митови зошто ми се лоши во бременоста и зошто не треба да пијам терапија доктор што ми дал. Ај да не бегам од темава, ќе живееме некако заедно, мораме уште некое време.

На Milicka*, *malenavolena*87, Bebac и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.960
    Допаѓања:
    12.247
    Само строго, Шери, не ја штеди! ]:)

На Milicka*, Cherry333 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  8. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Супер сум денес. Вчера се напив магнезиум, парацетамол, и еден диазепам испив. Спиев убаво. Не ми е јасно уште зошто така ми се случи. Откако останав бремена не ми се случило така никогаш.
    Цело сабајле се мислам како да се опуштам малку, се осеќам стегнато.. се мислам дали да дрмнам едно црвено винце :lol:
    Малце се уплашив, на нашиот кум татко му не е добар, во болница бил, и им рекле дека нема да го биде.. А јас треба да се пораѓам.. страв ми е да не биде ист ден.. ;(

На FallenAngell, Milicka* и Dikinzi им се допаѓа ова.
  9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Да живеат бабите , тие со понапредно размислување :D Имам една таква многу си ја сакам отк делиме исто мислење, а за свекрвите..тоа е ..нема крај :D

Не мисли на тоа, пу пу пу скраја да е , нема такво нешто да се деси. Само да ти кажам, ако пиеш магнезиум прекрати ги, и ја ѓи пиев во 9ти,коа и кажав на матичната ми вика како уште пиеш ? Па ние чекаме да се породиш, а тие ги прекратуваат болките :D

На crazylady, Kate Rina 93, Starlič и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.729
    Допаѓања:
    7.667
    Леле и јас магнезиум си пиев до пред некој ден. Па кога прочитав тука викам стварно тие се за опуштање мускулни контракции јас си ги делкам до 41 недела (facepalm). Ама готово денес и витамини престанувам, ќе протестирам :!:

На green.eyes, FallenAngell, Milicka* и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    53.081
    Само да бидеме добри, да си изгураме до крај и да се израдуваме:D
    Послушна сум, од кревет не станувам,маж ми многу ми помага,цело време е покрај мене,освен кога е на раб:D.
    Кога станувам за до вц, кога се движам осеќам тапа болка долу кај матката. Штом легнам се смирува. Затоа не мрдам од кревет. Сега секој симптом ме плаши, денес и малку болка осеќам во кичмата ама тоа е нормално нели:D
    Вие како сте? Се спремате за нова година?:D

На green.eyes, FallenAngell, eta и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Јас откако влегов во 9 месец ги прекинав и витамините и магнезиумот. Ама ми се кочеше многу левата нога и за да колку толку си олеснам пиев, ама се на се 3 магнезиума сум испила, а витамински 2. Маж ми ме караше зошто не ги пиеш, викам неможам више. Така да и јас веќе ги прекинувам. Фала што ми кажа.

На Milicka*, Dikinzi и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  13. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Абе чудесии се :)
    Мојава само слуша нешто и ми раскажува, селски муабети оваа на бебето од 4 месеци му давала печено јаболко
    Друга му давала тетрапак млеко, адаптираното млеко било отровно и секој ден нови простотилуци :)
    Само јас се и вракам ништо не кутам пошто обично глупостите ми ги кажува на само, а кога сум со мм не ја ни есапам он ја слуша и дебатира : D

На green.eyes, Milicka*, elenaklasik и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    А тоа што е омекнато и што сум веќе малку отворена? Др.вика најверојатно ќе се породам порано (ваљда мислеше порано од терминот)...а јас сакам барем н.год да помине, не ми се остава детето дома без мене за н.год.. плачка сум знам!

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    На преглед исто ти беше омекнат цервиксот? А породувањето после беше лесно?

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    7.034
    И јас сум тука некаде со неделиве , пред 4 недели на преглед кај докторот ми рече ќе се породиш порано бебето ти е многу спуштено долу така да се е можно мене ме фати една паника дека не сум спремна па ајде одма спремав торбиците со облека. Одев на секои 20 минути во веце и неможев да се движам оти мислев цело време ќе испадне хаа зашто го чувствував многу ниско . На контролата во 36 недела докторот ми вика можно е само неколку дена порано, бебето ти е качено погоре цервикс скратен ама уште не си спремна. Денес 38 недела бебето ми се качи до желудник горе, повеќе немам потреба за одење во вц и функционирам сосема нормално, така да ништо не се знае кога и како може и пред нова година , може и на термин може и ќе се преноси :D.Инаку за магнезиумот мене докторот ми рече по потреба може да го земам. Се опуштив и си очекувам сега да се запознаам со бебушот.

На Ms allways right, Milicka*, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Kukle1

Kukle1 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2019
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    66
    До кога примавте клексан пред пораѓај дали ви ги прекинаа неколку дена или не?

18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Ве молам не редете никакви перници на новороденче.

На Sexybaby86, Starlič и SanelaS им се допаѓа ова.
  19. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.078
    Zatoa prasav, prv pat ke bidam majka, Fala za odgovirite

20. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.078
    Nemoj za toa da se plasis da se sekiras ako bide bide vo ist den gledajsi ti za bebenceto sega I ne e nekoj od vaseto semejstvo pa do tolku da stvaras stresovi

На Butterfly1107 и Starlič им се допаѓа ова.