Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Дали некоја од вас живее Виена, бремена е при крај или се има породено?
    Последна контрола ми беше почеток 37 недела, за 2 дена влегувам 39 и уште не сум бидена на ЦТГ ниту вагинално прегледана. Ми беше кажано само спремај торбицата и чекај болки.. само на тоа мислам, тешко веќе се движам мислам секој момент од мене ќе излезе бебуш ама ме имтересира дали доколку живеете тука истото го имате поминато или сепак сте биле на контроли?

2. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

И јас не знаев.како и многу други, ама тоа е нека си седи бе :D

Одлично, уживај :hug:

Нема на што :*

Ох душо што ти е маката,јас па мислев да не ти е страв сеа да се породиш, а баш видов 37 ма си, баш си во термин. Ако дојде добредојде, знам не ти се остава малото, ама и воа другово е мало..а тоа нема да бира, само нека ти се живи и здрави и двете, опушти се не мисли на тоа. А за омекнато грло нека пишат поискусните :*

Мила, оти не со отидеш во болницата ? Вака и вака, сакам преглед ..или не одат работите таму туку така ?

Kate Rina 93 likes this.
  3. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Некаде од кај 9-10та недела се боцкав два пати и тогаш ми го прекинаа аспиринот (пиев од 50). На почеток на второ тромесечие се вратив на по еден клексан и без аспирин и понатаму. Ако добро се сеќавам во прво тромесечие бев и со утрогестан и дабростон.

eta likes this.
  4. mici-22

mici-22 Истакнат член

Женски нешто ефикасно за железо? Денес крвна слика, серумско 9 а хемоглобин 7 :( матичната ми рече било што да земам но немам поима што. Имам малтофер таблети од Бг па незнам дали нив да ги пијам. Зедов и сок од аронија, па да видиме :*

5. beba@meba

beba@meba Популарен член

Цервиксот беше скратен, грлото омекнато спремно се беше за пораѓај но јас тешко се отварав.. кога ме оставиа на патолошко се отворив уште 1 прст, значи се на се 3 прста отворена и со паднат чеп .. сабајлето по прегледот со рака ме ставиа на индукации зошто не сум се отворила уште.. индукациите ми помохнаа да се отворам до 8 ипол прсти и кога ме качиа на бокс ми ставиа провикации и на преглед со рака воочиле дека грлото се свиткало наназад и брбе се беше качило скроз горе, беше стуткано ( а претходниот ден беше во родилен канал, спремно за раѓање) па со инјекции и со маки ме породиа..

6. Bebac

Bebac Популарен член

И мене ми е ниско железото. Земам Фероглобин, а пред тоа 10 мин. витамин Ц. Исто така си цедам сокови и за еден месец пак ќе проверам дали се кренало!?

7. mici-22

mici-22 Истакнат член

Јас веќе 33 недела сум, се надевам дека ќе го кренам малку до пораѓај. Не се сетив витамин Ц да земам.
    Фала ти срцка :*

Dikinzi and Bebac like this.
  8. Starlič

Starlič Популарен член

Многу сум безобразнааа :devil:
    Цел ден ми ѕвони мобилниот, на никој не се јавив:devil:

9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Тек сега ќе мислат дека си се породила :lol:

10. Starlič

Starlič Популарен член

Хахаха само со маж ми се слушав. На никој друг не кренав. Он се нервира вика де јави им се, ме напнаа, викам денес со никој не разговарам, утре ќе се јавам на сите. И убаво се чувствувам да ви кажам :lol:

11. beba@meba

beba@meba Популарен член

Феротон земи си . Кесички се тоа.. се пие по 1 насабајле... мене за 15 дена од 9 ми го има качено на 20... а и не им е лош вкусот доколку се испие на екс

Dikinzi and LUCI 99 like this.
  12. mici-22

mici-22 Истакнат член

Баш нив ги земав :) само незнам дали по една кесичка или две?!

beba@meba likes this.
  13. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Nekoj da ne znae kako da ja ublazam kaslicava? Znaci neznam sto da pravam bebenceto oseka koga kaslam I se voznemiruva

14. RAK91

RAK91 Популарен член

Пробај со Сидерал или сидерал форте. И мене ми беше железото под граница, ужасно ниско, ми се подобри со сидералот.

Потоа ги потрошив и зедов исто малтофер, правам вчера крвна слика и гледам пак ми е паднато железото. Не ми одговара малтоферот.

а пробај и ампули тотхема и многу цвекло.

Dikinzi likes this.
  15. Zrnce@baby@by

Zrnce@baby@by Нов член

Zdravo zenicki! Iskustvo ili mislenje za dr. Ana Daneva Markova na Gak. Vi blagodaram

16. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Земи си и какао во зрна, и по едно на ден ропкај си, само горчи, сигурно знаеш.

Само напред мами :D :clap: :muscle: Нека се помислат малце :fubar: и не си ти безобразна, они се.
    Јас затоа сега кога ќе ме прашаат кога е терминот викам Февруари, не кажувам точно дато па они нека се мислат дали на почеток или на крај . Од тоа досаѓање со првата бремност, живците ми ѓи скинаа, дека и јас ја надносев.

Јас ич не се секирам дали се вознемирува на кашлање, кивање, коа одам по брзо или било како. Тоа е само добар знак..дека реаѓира на некој си влијанија. Утре коа ќе се роди ќе се штрека на се..зарем у тишина и темница ќе живееш :D За да не те нервира тебе кашлицата земи си Алпенкрафт сируп :*

Jana06, mici-22 and LUCI 99 like this.
  17. mici-22

mici-22 Истакнат член

Пиев Сидерал форте и не ми помогна многу. А имав дома малтофер но таблети и се мислев дали да ги почнам, но сепак зедов од кесичките, па ќе видам за 2 недели ќе повторам.
    А случајно да не сте соочиле со ниски албумини?
    Матичната ми рече повеќе протеинска храна а пак Трајковски можност и за плазма и малку се вознемирив.
    Фала :*

18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Денеска слабо ја осеќам бебка - многу мрзеливо некако,нормално ли е ? загрижена сум :(

19. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Dobra e.Mene mi ima ostaveno dobar vpecatok

Zrnce@baby@by likes this.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Колку смешно и да звучи јас мислам дека бебињата си имаат веќе рутина на спиење (барем кај мене, влезена сум во 22ра недела). Значи јас по цел ден не го осеќам, само 20 мин мрда околу 18h и после накај 01h и толку. Некогаш повеќе некогаш помалку. Затоа пробај да се сетиш во кој период е најмногу активно и ако поминал тој период може се успало :) Или да не си била активна денеска, па не си го осетила :)

Во врска со какаото во зрно не знам за која членка беше, во Виталиа ми кажаа дека за анемичност може до 5 зрна на ден.