во првата бременост немав воопшто киселени а синко испадна со косичка... сега имав и сеуште имам па ќе видиме на првиот дејт со ќере
Devojki ve molam da spodelite iskustvo dokolku imate ili znaete nekoj slucaj.Premnogu imam panicni napadi pa vo konsultacija so poveke doktori od mojot grad i klinika vo skopje odlucija da mi uklucat elicea antidepresiv.Premnogu se plasam da ne se sluci nesto da plodot.
@maremaca29 немам лично искуство,мислам дека @Meckicja има со антидепресиви во бременост.Се надевам нема да и пречи што ја означив. Штом повеќе д-ри одобриле,сметам дека нема да штети на плодот.Стресот,односно хормоните што ги ослободува истиот може повеќе да штетат. Ти посакувам што помалце грижи и напади,и здраво бебче
Drugo e da si pod stres drugo e da imas panicni napadi ne e sekoja sostojba ista, ete nekoj nemozi bez lekovi ednostavno ne se izdrzva imam pocistvuvano na svoja koza
Не знам колку стварно влијае, ама го пиев чајот и јадев по 6 урми, се породив за 10-15 минути, без сечење и пукање.
Fala ti devojce.Se druzevme so vas vo druga tema ako se sekavete. Ja molam oznacenata neka pomaga,se nadevam ke mi pise
Го поминавме и вториот скрининг мамичкии! Се е супер! И многу сум среќна и поспокојна, мислам додека чекав за да влезам ќе ми испаднеше срцето! Грлото е супер! На бебуш сите органи топ! Одлично си напредува! Жабче мало на мама сега само нека расте Постелка и таа добра на преден рече дека е, за хепатитот рече да не се секирам нема да му наштети на бебето, тоа ме успокои, Гордана е мн добра докторка, се смее за мене вика ти си чудо на природата се чудеше како сум останала природно бремена со моја јајце клетка покрај кариотипот, и такаа денеска денот ми се разубави и на сите убав да ви биде ви посакувам
Jas se bev ok,no vo juni predvremen poragaj mnogu loso iskustvo ne sakam so mojava situacija da ve optovaruvam mislam deka ne e ni mesto,ima zeni pred poragaj.Pa nekolku negativni zbora od doticni luge i eto... Veke sum 4 mesec bepceto e vo red ama eto...Posle se sto se sluci jas malku otidov vo pogresna nasoka...
Дали ми е таман скриен шеќер да направам на 23+2 ? Не е рано ? Нешто посебни припреми ? На матичен ми рекоа после 19 ч да не јадам и не пијам ништо , и ми рекоа меѓу боцкањата да седам во ординација каде ке ме боцкаат да не дум се движела ич , искуства ?
Не ти е рано,ја тераш 24та недела. Јас вечерта кај 9 јадев јогурт,движење нормално.Утрото се напив само вода,па во 7 бев во ординација кај матичниот.Ми дадоа 500мл течност,и време за пиење 10 мин.Откако го испив ми беше гадно некои си 20тина мин,плус бебе се расклоца ептен од шеќерот,лудница Ништо страшно,се издржува,земи си нешто за читање или имај полна батерија на тел,дур се расониш ке ти пројде време.
Ти благодарам , сакав да ги озбегнам гужвиве после нова година затоа сега се одлучив , битно вредностите да се ок ,
До телото е, до матката и нејзината конструкција, до грлото на матката итн.. Само гледај да се опуштиш, бебе нема кај да бега, мора да излезе.. А денови се во прашање. Стави си во глава дека за неколку дена ке го запознаеш тоа бебче Јас првото освен што го родив над термин, го родив 4400г машко.. Па си реков чим толкаво бебе излезе од мене, второто има да летне и тоа уште во 38 Арно ама и второто го надносив, женско и со неа завршив царски. Битно да сте здрави, живи, а кога ке бидне и како зависи од твоето тело. Земи шетни си деновиве, што е убаво надвор накитено, купи си нешто, опушти се
И да не е до урмите, може да имаат placebo ефект така да можеш да пробаш. Мада слушај си го телото, кога ќе сака ќе си искочи.
Супер Векичка, одлични вести Гордана е врв од докторка, не ја менувам додека сум жива Поминав толку спокојно цела прва бременост кај неа и пораѓај, иако бев царски. Сега во вторава бременост, иако ми почна турбулентно, она ме смири и пак ме успокои и се’ си е во ред. Прекрасна е навистина, и верувај и’ на секој збор, зошто знае што зборува, не тресе ништо од ракав Јас сум на преглед тек после Божиќ, тогаш веќе ќе сум влезена во 8-ми. Се надевам ќе почнеме со прегледи на 2-3 недели веќе од тогаш, така беше со првото Искрено, едвај чекам да поминат јануари и фебруари и да си ја запознаам мојата втора најголема љубов
Mamicki da ja spodelam i so vas mojata radost, se porodiv, prirodno, na svet donesov dve princezi Najprvo mu blagodaram na Gospod sto se ispadna vo najdobar red, pa i na prekrasnoit tim sto me porodi, skoro mesec dena pominati na pataloska i pin i iskreno prijatno iznenadena od grizata na doktorite i sestrite