Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

во првата бременост немав воопшто киселени а синко испадна со косичка... сега имав и сеуште имам па ќе видиме на првиот дејт :) со ќере :l:

2. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Devojki ve molam da spodelite iskustvo dokolku imate ili znaete nekoj slucaj.Premnogu imam panicni napadi pa vo konsultacija so poveke doktori od mojot grad i klinika vo skopje odlucija da mi uklucat elicea antidepresiv.Premnogu se plasam da ne se sluci nesto da plodot.

3. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Абе се е птиродно нема што не користам ама ете не сака да мине :(

4. dunika

dunika Форумски идол

@maremaca29 немам лично искуство,мислам дека @Meckicja има со антидепресиви во бременост.Се надевам нема да и пречи што ја означив.
    Штом повеќе д-ри одобриле,сметам дека нема да штети на плодот.Стресот,односно хормоните што ги ослободува истиот може повеќе да штетат.
    Ти посакувам што помалце грижи и напади,и здраво бебче:hug:

5. crazylady

crazylady Форумски идол

И јас сум под стрес, се ме нервира и пак не пијам антидепресиви..

6. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Drugo e da si pod stres drugo e da imas panicni napadi ne e sekoja sostojba ista, ete nekoj nemozi bez lekovi ednostavno ne se izdrzva imam pocistvuvano na svoja koza

FallenAngell, Isabel, Dikinzi and 7 others like this.
  7. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Не знам колку стварно влијае, ама го пиев чајот и јадев по 6 урми, се породив за 10-15 минути, без сечење и пукање.

Thallia, Dikinzi and Enci200 like this.
  8. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Fala ti devojce.Se druzevme so vas vo druga tema ako se sekavete.
    Ja molam oznacenata neka pomaga,se nadevam ke mi pise

dunika likes this.
  9. malecko5

malecko5 Популарен член

јас од што и да каснам одма киселини кујзнае шо коса ќе има моево :D:D

FallenAngell, eta and Milicka* like this.
  10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Го поминавме и вториот скрининг мамичкии! Се е супер! И многу сум среќна и поспокојна, мислам додека чекав за да влезам ќе ми испаднеше срцето!
    Грлото е супер! На бебуш сите органи топ! Одлично си напредува!
    Жабче мало на мама сега само нека расте :inlove:
    Постелка и таа добра на преден рече дека е, за хепатитот рече да не се секирам нема да му наштети на бебето, тоа ме успокои, Гордана е мн добра докторка, се смее за мене вика ти си чудо на природата :D се чудеше како сум останала природно бремена со моја јајце клетка покрај кариотипот,
    и такаа денеска денот ми се разубави :angel: и на сите убав да ви биде ви посакувам (fingers)

11. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Jas se bev ok,no vo juni predvremen poragaj mnogu loso iskustvo ne sakam so mojava situacija da ve optovaruvam mislam deka ne e ni mesto,ima zeni pred poragaj.Pa nekolku negativni zbora od doticni luge i eto...
    Veke sum 4 mesec bepceto e vo red ama eto...Posle se sto se sluci jas malku otidov vo pogresna nasoka...

12. Milicka*

Milicka* Популарен член

Дали ми е таман скриен шеќер да направам на 23+2 ? Не е рано ? Нешто посебни припреми ? На матичен ми рекоа после 19 ч да не јадам и не пијам ништо , и ми рекоа меѓу боцкањата да седам во ординација каде ке ме боцкаат :) да не дум се движела ич , искуства ?

Ms allways right likes this.
  13. Starlič

Starlič Популарен член

Мислам дека е до самото тело, дека немаат врска урмите.

14. dunika

dunika Форумски идол

Не ти е рано,ја тераш 24та недела.
    Јас вечерта кај 9 јадев јогурт,движење нормално.Утрото се напив само вода,па во 7 бев во ординација кај матичниот.Ми дадоа 500мл течност,и време за пиење 10 мин.Откако го испив ми беше гадно некои си 20тина мин,плус бебе се расклоца ептен од шеќерот,лудница:D
    Ништо страшно,се издржува,земи си нешто за читање или имај полна батерија на тел,дур се расониш ке ти пројде време.

15. Milicka*

Milicka* Популарен член

Ти благодарам , сакав да ги озбегнам гужвиве после нова година затоа сега се одлучив , битно вредностите да се ок ,:hug:

Kate Rina 93 and dunika like this.
  16. mariz

mariz Форумски идол

До телото е, до матката и нејзината конструкција, до грлото на матката итн.. :) Само гледај да се опуштиш, бебе нема кај да бега, мора да излезе.. А денови се во прашање. Стави си во глава дека за неколку дена ке го запознаеш тоа бебче :inlove: Јас првото освен што го родив над термин, го родив 4400г машко.. Па си реков чим толкаво бебе излезе од мене, второто има да летне и тоа уште во 38 :D Арно ама и второто го надносив, женско и со неа завршив царски. Битно да сте здрави, живи, а кога ке бидне и како зависи од твоето тело. Земи шетни си деновиве, што е убаво надвор накитено, купи си нешто, опушти се :)

17. Jana06

Jana06 Форумски идол

И да не е до урмите, може да имаат placebo ефект така да можеш да пробаш. Мада слушај си го телото, кога ќе сака ќе си искочи.

FallenAngell, Milicka* and Starlič like this.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Супер Векичка, одлични вести :inlove:
    Гордана е врв од докторка, не ја менувам додека сум жива :) Поминав толку спокојно цела прва бременост кај неа и пораѓај, иако бев царски. Сега во вторава бременост, иако ми почна турбулентно, она ме смири и пак ме успокои и се’ си е во ред. Прекрасна е навистина, и верувај и’ на секој збор, зошто знае што зборува, не тресе ништо од ракав :)

Јас сум на преглед тек после Божиќ, тогаш веќе ќе сум влезена во 8-ми. Се надевам ќе почнеме со прегледи на 2-3 недели веќе од тогаш, така беше со првото :) Искрено, едвај чекам да поминат јануари и фебруари и да си ја запознаам мојата втора најголема љубов :l:

19. lejlla

lejlla Популарен член

Mamicki da ja spodelam i so vas mojata radost, se porodiv, prirodno, na svet donesov dve princezi :l::l:
    Najprvo mu blagodaram na Gospod sto se ispadna vo najdobar red, pa i na prekrasnoit tim sto me porodi, skoro mesec dena pominati na pataloska i pin i iskreno prijatno iznenadena od grizata na doktorite i sestrite :)

Freyja, MimiG, VanillaSky1 and 47 others like this.
  20. Starlič

Starlič Популарен член

Честитки нека се живи и здрави. Големи да растат куклите. Ти да се опоравиш брзо. :inlove::hug::hug::hug:

Milicka* and lejlla like this.