Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Малиот мој така се тегнеше 2-3 дена пред да излезе, мислев од грло ќе ми излезат прстињата на нозете :D Блиску си ти, кај да е ќе излезе конечно :) Само биди спокојна и мирна, колку повеќе се плашиш, толку повеќе губиш присебност и се’ станува потешко.

@lejlla колешке, нека се живи и здрави :l: Тебе што побрзо закрепнување :hug: Природно породување со близнаци, секоја чест :bow: Која недела беше?

Ме фаќа склет, се нешто ми се чини нема долго да издржам и многу порано ќе дојдат :worried:

2. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Мене :hai: Докторката баш ми кажуваше види колку коса има :D Така шо, ова го чекам со повеќе косичка :D

Трае на интервали или постојано ? Ти се стега па ти се опушта стомак ?

Lorins, crazylady, Milicka* and 2 others like this.
  3. Starlič

Starlič Популарен член

Па на моменти прекинува и пак почнува. И бебе како што мрда боли. За вистинските знам дека боли половината и на 2,3 минути се повторуваат. Не се плашам.. ставив перница на грб и седам така.. Го гледам Таљат и се пукам од смеење. Не знам дали да се движам сега, или да правам некои вежби.. Ајде советувајте. Не ми е страв.

4. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Мереше ли контракции ? Од прилика да знаеш на колку мин ти се ? Ако ти се на 5 мин више болница треба да тргаш.. ако ти се на 10 мин земи движи се..не лежи, бебето треба да се спушта надоле а ти да се отвориш по брзо .

Lorins, crazylady, Milicka* and 3 others like this.
  5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

@Dikinzi , во која недела се виде косичката? Можда ако е потемна се гледа подобро. Јас сум 28ма недела, нема се уште коса кај моево. :*

Meckicja, Milicka* and LadyC like this.
  6. green.eyes

green.eyes Форумски идол

@Starlič Движи се, шетај по дома, низ собите :) Ако имаш енергија качи се по скали до некој спрат погоре.
    Ајде со лесно (fingers):l:

7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Мери го времето на колку фаќаат и пуштаат. Ако се намалува постепено (пр.прво е на 20 мин, па на 15 итн), фаќај патот во болница кога ќе дојдат на 5 мин негде. Истуширај си се и среди се претходно, споро оди процесот.

Ако останеш на истово, тогаш седи си дома :)

8. Starlič

Starlič Популарен член

Ама само на стомак имам контракции, грбот не ме боли..

FallenAngell, Milicka* and Dikinzi like this.
  9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Па кај 30та тука некаде, вика види колку коса има воа..гледам гледам ништо не гледам :D еве вика ова..види како пливка :D и тогаш забележав, коа ми покажа убаво, леле викам овоа со повише коса ќе биде :D

Lorins, Milicka*, LadyC and 1 other person like this.
  10. beba@meba

beba@meba Популарен член

Да, се гледа косичката.. барем мене матичниот ми покажа... рече дека тоа му е косичката.. имам дури и сликичка ;):)

11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Душо..не си стасала до тие болки :D Ако се вистинските ќе те боли..почекај ќе видиш :D на почетокот не се толку интензивни, и се издржливи..после иде малце потешко :*

Од прилика една контракција трае од 40 до 90 секунди, те држи ли толку долго ?

Last edited by a moderator: Dec 25, 2019
  12. mariz

mariz Форумски идол

И јас имав само на стомак. Почетните ми беа како скаменување на стомакот и некои морници ме лазеа во тој момент. Траеше 30 40секунди и пушташе. Земи ливче, пенкалце и запишувај на колку време те фаќа. Ако е константна болка која стега и трае долго, не пушта (саат два пример), не се контракции.

Lorins, Milicka*, LadyC and 2 others like this.
  13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Во 36та недела ми се појавија на спојлери :)
    На стомак не сум сигурна дали се појавиле од претходно,по породување ги видов,во пределот под папокот. Исто тогаш ги видов и на градите,на долната страна,откако се породив,жар црвени беа и ме чешаа.

14. LadyC

LadyC Форумски идол

Milicka* likes this.
  15. Starlič

Starlič Популарен член

Па добро сум.. Се средив, доспремав што требаше и легнав. Контракциите престанаа, сега како што легнав половината почна да ме боли, ама не се контракции тоа.. Ваљда лажна тревога беше прееска..

16. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Јас си мешам павловичева ( розовата од галафарм), ад капки и бадемово масло. Засега немам ништо, сметам ми е рано, ама сестра ми имаше, мајка ми имала така да психички се спремам дека можеби и јас ќе имам. Некако и не се замарам баш....

17. lejlla

lejlla Популарен член

Принцезите подрнија, 31 недела се породив, но испдна две недели дека се понапредни, 2155 и 1970 се родија. Од срце ви посакувм на сите пораѓај како мојот, дури се свестив што се случува ги родив :lol:
    А ти мамичке ако се сомневаш за тоа дали ќе истуркаш до крај или не брај флостерон за здреење обавезно, нас тоа не спаси многу.... со лес и секако до крај :):l::muscle:

18. minneymouse82

minneymouse82 Популарен член

За керќа ми не се гледаше ништо на 4Д и стварно без коса се роди. А на една пријателка се познаваше вртени линии на глава на 4Д-то и машала бебето со полна глава коса искочи :)

dunika, elenaklasik, Milicka* and 4 others like this.
  19. Larahappy

Larahappy Популарен член

Честиткиии да сте здрави и живи :hug:

Zrnce@baby@by, Milicka* and LadyC like this.
  20. лукајана

лукајана Истакнат член

Сум те читала во други теми знам низ што си поминала и за односите дома и во таа ситуација мора да побараш помош од стручно лице. Да одиш на терапии за да го победиш стравот. Ама неопходно ти е да имаш некој да те подржи. Пробај кога ке осетиш дека ке те фати паника да правиш нешто што те опушта шетај, цртај, читај било што за да не мислиш. Ако мора апчиња подобри да пиеш отколку да не пиеш. И стави си во главчето дека овој пат се ке биде во ред и за некој месец ке држиш живо и здраво бебенце. @lejlla живи и здрави да ти се бебушките, супер си се со килажа

lejlla, Lorins, dunika and 5 others like this.