Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

2. Starlič

Starlič Популарен член

@elenaklasik , @Dikinzi
    Ви благодарам што ме мислите.
    Бев прееска на преглед. Докторот уморен од прославата не беше дојден на работа. Ме прегледа жена му.
    Додека бев на цтг бебе беше доста активно и имав лажни контракции, демек супер било.
    На ехо ме гледаше се е ок. Само што бебе покажува дека е 38+5, доцни две недели и можно е затоа да не сака да излезе. Може си го чека моментот.
    Имав преглед со рака, не болеше, само викав и се стрегав многу бидејќи бебе ме притискаше на бешика и став ми беше да не ја намочам докторката, иако пред да ме прегледа 3 пати бев во вц а не измочав ни 5 капки. Грлото ми било омекнато, ама не сум отворена воопшто. Утре ќе одам пак да ме види Васо, ако имам болки пак на цтг и повторно преглед со рака. Па може упат за во Чаир ќе ми дадат.
    Синоќе се средив и легнав. Ме болеше долго време половината, и како низ сон се будев и ме болеше, ама може сум сонувала. И така.. Се качував денес два пати до 4 спрат, ама надоле со лифт одев :!:
    Тоа е.. малку се разочарав за доцнењето на неделите,ама ваљда ќе биде се ок. На малото му беше полна бешиката, и докторката се смее утре пак на ехо да провериме дали се измочкала:rofl:
    Еве ја клоца како луда.

Инаку свекрвата ми е лута уште
    Вчера ја барав викам чекај да се јавам. И збориме и вика друго што ќе кажеш викам нема ништо, и вика епа добро штом неси измислила ништо, ќе се слушнеме и склопивме :rofl:
    Мисли ќе и се замарам. Таквото ме заболе:emo:

3. Kallias2

Kallias2 Популарен член

А од почеток се водиш како 2 недели поназад според ехо или сега само така ти испаднало? Јас со првото 1 недела назад според ехо бев од почеток до крај, а со второто 2 недели и така и се породив според мерките од ехото, а не од последна М. Ако е така и кај тебе, тогаш не брзај, чекај ќе дојде моментот, ќе излезе бебчето кога ќе е спремно, не грижи се. :)

4. Starlič

Starlič Популарен член

Па изгледа од сам почеток. Ќе проверам на сликичките како ми пишува. Тоа значи дека покасно се фатило, така?

Dikinzi likes this.
  5. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Да, покасна овулација и ништо страшно. Ќе си се водиш според мерките од ехо. Ете сега 3-4 дена назад сум според ехо и на секој преглед така си излегува, никогаш според последна М.

kavadar4anka and Starlič like this.
  6. Starlič

Starlič Популарен член

Сега ги разгледав сликите, не каснела толку, 2,3 дена од сам почеток. Сега последниов период касни волку многу. Ваљда не е страшно :?:.. Како да се водам, по овие мерки ли? Сега всушност сум 38+5 по мерки од ехо.

7. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

@elenaklasik Добра сум, лежам по цел ден, станувам само за во вц. Имам кафено од време на време. Ама ми рекоа дека не е страшно . Бидејќи сум крварела, затоа сега имам кафено. Стара крв било тоа.
    На преглед сум на 28ми ,ќе видиме како е бебушот и ќе ме боцнат со прогестерон.

Само нека е добро се, па се останато ќе се издржи:D
    Ти благодарам што помисли на мене:hug:

8. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Епа да, според мерките од ехо, ама до сега кога те гледаат на ехо ти рекле ли нешто за тоа што касни, ај 2-3 дена ништо не е, ама сега 2 недели ако е само сега, тогаш не ти рекол ништо докторот што те гледа? Кај истиот ли одиш секој пат, месец?
    Инаку за полесно да се породиш, јас со второто качував и симнував скали 2 дена по ред по не знам ни јас колку пати, како да вежбаш по 10 пати пример да се качиш и да се симнеш и после одев, пешачев ама брзо и подрипнував дури и наредниот ден ми падна чепот, а после 2 дена откако ми падна чепот ме фатија болките и се породив за 5-6 часа.

Dikinzi and Starlič like this.
  9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Јас мислам дека на крај не се толку битни мерките, зошто според нив сите бебиња би се раѓале со определена тежина ако се кај сите исто, а тоа не се случува. Има бебиња од 3 и од 5 кила што се раѓаат во термин. Не верувам дека некој ќе те чека уште месец дена. Се водат според последна менструација, затоа се даваат плус 2 тие недели.. Нема да бидеме трудни 12 месеци мајката, моето одговара на 37+4 :wasntme:.

10. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Мене па секогаш ме водат според ехото како кажува, според последна М една дата кажува, а според ехо друга и ми пишуваат краен термин според дата од ехото и така и јас си се водам....

Ms allways right likes this.
  11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Абе да, и јас се потресував дека ми е поминат терминот и читав баш за тоа. Најмеродавен е крајниот термин што е добиен на првиот преглед, затоа што после секое бебе различно напредува и датумот само се измрдува. Зошто мене на последно ехо ми излегува 11 јануари термин. Прво нема шанса да ме чекаат до 44 недела според циклус, второ знам точно кога ми е зачнато бебето, не е толку закаснето. Само во 9 месец зезаат со меркиве, не знам ни колку точно мерат. Најбитно е вода и протоци да се ок..

green.eyes, Dikinzi and Kallias2 like this.
  12. Kallias2

Kallias2 Популарен член

До 44 недела нема да стигнеш, до 42 да, може, како кај мене што беше, само што јас 40 си ја рачунав и така и се породив, на датата предвидена за да се породам според ехото

Dikinzi and Cherry333 like this.
  13. Starlič

Starlič Популарен член

@Cherry333 И тебе ли ти рекоа дека касни со неделите? Јас знам точно кога сум останала трудна, и на почеток на докторот неможев да му го објаснам тоа. Он беше упорен, не се смета така туку по последна менструација. А се фати точно 14 дена после менструацијата. Сега вака таман ми излегува. Незнам што да кажам и што да мислам. Битно има вода, си мрда, се храни. Па сега како ќе каже Господ така нека биде.

14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Така ти напредувале бебињата. Мене според циклус последен термин ми беше 22, а според првото ехо 30 декември. Тоа веќе има логика, а и бебето ми е зачнато на 30 март +- 1 ден нели, 2 дена живеат сперматозоидите :D

Milicka*, Dikinzi and Kallias2 like this.
  15. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Да да цел 9 мене ми касни според ехо и тоа 3 недели, затоа и се нервирав. Ама вчера прашав докторката вика по правило не ни треба да ве мериме сега, муабетот со водата и протоците. Инаку 1 недела каснеше секогаш, а у 9 ептен почна.

Milicka*, Dikinzi and Starlič like this.
  16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Ако имаш повеќе познавање за протоци пиши како и што. Оти јас на последниот скрининг кога бев од левата страна малку е послаб протокот, ама докторот рече дека е ок бидејќи на десната страна била плацентата и таму лежело бебето. Десната страна бил ок протокот.

Milicka* and Dikinzi like this.
  17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Е не знам стварно да ти кажам. Си прават они тие доплери и гледаат протоци до бебето. Не се разбирам ич :$.

Milicka* likes this.
  18. Baby1988

Baby1988 Активен член

Девојки,јас сум правена конизација пред скоро 10 години.Имав 3 бремености и во сите три ми пука водењакпт,првото се роди 32 недела и фала му на господ добро е,живо и здраво,втората бременост имав спонтан во 22 недела и во третата бременост се породив 28 недела но за жал бебчето почина после неколку дена од сепса.Ме интересира дали некоја има правено трансабдоменален серклаж пред бременост,ако може да ми објасни повеќе околу постапката и каде правела?

19. Starlič

Starlič Популарен член

@Cherry333 Јас и ти и нашите малишани сме живи циркуси. :rofl:
    Мора да се запознаеме надвор од форумов :D Сигурно ќе има уште многу да споделиме:D
    Триста чуда преживеавме во овој месец хахаха

20. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

@Cherry333 Јас мислам вашиве ќе чекаат нова година да дојде :D Со огномети и петарди им се испаѓа :D