Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Јас имам правено и државно и приватно, приватно тогаш цената беше 10 000 денари и Многу посигурно се осеќав. На гак како на лента прават киретажа, што не значи дека лошо ми ја направија туку психолошкиот момент кај мене беше пресуден за да имам таков впечаток. На пример приватно пазеа како ќе ме боцнат, ми објаснуваа што ќе биде следно, на гак некои доаѓаа со денови за да ги задржат за киретажа (ама ако имаш крварење нема сигурно да ти го прават тоа) и полузаспани од анестезија од врата во ѕид ги маваа со креветите возејќи ги назад во соба. Пак ќе кажам психолошки ѓи делуваше пострашно на гак, не дека поминав лошо со самата процедура

Martka and Ann.loves.you like this.
  2. ddevojce

ddevojce Популарен член

Па на доплер, ама кажа дека не е страшно во ред е било, виде тама положба на бебе на плацента. Минатата недела кога бев заборавив да го прашам. Здравје и живо на 7 ми сум на комтрола ќе го прашам

Dikinzi and Cherry333 like this.
  3. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Не се согласивам со тебе во врска со ГАК, и мене ми правеа киретажа таму и не беше воопшто така, напротив беа сите многу љубезни и ми објаснија што ќе се случува, собата ми беше спроти таа кај што правеа киретажи па можев да гледам се, за нив е тоа нормална работа што ја прават дневно на 100 жени затоа може ти личело како на лента.

Dikinzi and Autumn_ like this.
  4. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Епа тоа е предвидено со лекарското сметање на терминот, се смета ид јајце клетка, оплодување и се натака. Ако знаеш со со кој однос си останала бремена тоа не значи дека истиот ден настанала бременоста. Значи точно си е со последна менструација ако имаш регуларни 28-30 дена циклуси. Мене на пример не ми беа регуларни и бебето каснеше со мерките, задоцнета овулација имав тие месеци. Ама еве сега скоро се изедначи. На крај и јас мислам дека не играат толкава улога мерките зашто не се раѓаат сите бебиња исти. Нормално протоците да ги проверуваат и слично. Колку го надмина терминот ти, јас имам уште две недели и ќе побудалам веќе на моменти мислам дека стомакот ќе ми се раскине

Dikinzi and Starlič like this.
  5. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Мене ми правеа на дежурство, а исто лежев спроти просторијата и скоро се гледав, имаше некои што зборат под анестезија, музика си оди во позадина и само ги носат. Може тоа ми придонесе да ми изгледа пострашно, може и дека првпат ми беше

6. Starlič

Starlič Популарен член

Јас немав никогаш редовна менструација, добивав на секои 2,3 месеци. Јас сум 40+5, а по мерки на ехо 38+5' Нема да се нервирам веќе. Како биде нека биде.. Како што е Господ никој не е. Кога ќе чукне саатот тогаш ќе биде. Маж ми има една комшика и она со исти термин како мене 21.12 денес се породила, машко бебуле. Така да веќе мува не ме лази. Битно се развива како што треба.

7. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Само напред, сѐ подобро да биде! И за нова година немој ти текнало да се журкаш негде! :!: Има да одмораш дома, со некоја новогодишна прослава на ТВ, Преспав на пример :lol: јадење пиење и таман си е. (Инаку за мене си кажав хахха)
    Ете толку имав да кажам. 8)

8. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Даа, договорено е за нова година. Во кревет со маж ми , ќе каснеме по нешто, Преспав ќе гледаме и на Фемина ќе дремам.
    Маж ми вика оваа година најефтино ќе поминеме:lol:

dunika, eta, VanillaSky1 and 13 others like this.
  9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Јас секогаш имам точна менструација. Може ден-два да измрда ама со месеци не. И овулација знам кога ми е, па сега на крај меркиве измрдуваат. Нема правило..

dunika, Dikinzi and Butterfly1107 like this.
  10. Milicka*

Milicka* Популарен член

Мамици ај кажувајте колку треба да е шеќер после првиот час од течноста , само што ја испив лепотанов мирен е засега хахаха на гладно ми беше 4,7 ич не знам како одат вредностиве , се надевам ке биде во ред :)

11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Под 10, а после вториот под 8.5.

Milicka* likes this.
  12. elenaklasik

Првото мерење по пиењето треба да биде максимум до 8, а второто до 6.5. Мислам дека универзални се референтните вредности.

Milicka* likes this.
  13. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Во која недела го испитуваш? И како беше, колку боцкања прават (ако може само за процедурата да ми подобјасниш :$)? Венски, така?

Milicka* likes this.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Други се референтните вредности за трудници за скриен шеќер.

Прво 5,1
    Второ 10
    Трето 8,5

Attached Files:

15. Milicka*

Milicka* Популарен член

Јас испитувам во 23+2 , прво мерење по вредностиве е ок , да видиме второво , боцкаат во прсте , сега дремам за второ мерење , ке пројде само да се во ред вредностите , течноста не ми беше претерано грда ама ме убија киселини сега хахаха значи вкупно три боцкања , држите среќа да сум ок , ама бебево изгледа си нанка тек сега почна со нозе да мава хахаха .

16. elenaklasik

Хах пак кај мојата матична малку поразлични. Чудесии. Кој како сака ги определува :shake:

0ли likes this.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Каде проверуваш? Ме зачуди со боцкањето во прст :D

dunika and Jana06 like this.
  18. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Овие вредности јас си ги земав дома кога мерев. Зошто сепак во лабораторија не се истите услови. Многу шеќер наеднаш внесуваш и не смееш да направиш ништо за да ја намалиш вредноста што нормално би правела, како пиење вода и движење. Затоа даваат повисоки дозволени вредности според мене. Иначее како мене од прст не ме боцкаа, ракава џигер ми беше после :doh:

19. Milicka*

Milicka* Популарен член

Во Охрид , во Дарон , аиии боцкањето мора да е во вена ? Се замислив хехехе

20. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Боцкањето за скриен шеќер мислам дека секаде во сите држави се прави со земање крв од вена. Од прст прв пат слушам....од прст си проверуваш со тие апаратчињата од дома јас мислам...не знам, прашај го докторот најубаво, за да испаднат најверодостојни резултатите.