Ти го прочитав . Претходно шо си ме цитирала, го имаше вметнато меѓу двете реченици во мојот коментар и се вметнал во цитатот. Ама го видов, да знајш хехех
Жени, како сакате сфатете ме, но дајте ве молам олабавете со такви изрази за ГАК. Па нема секоја трудница можност да оди на приватно. Тука еден куп одат и ќе одат на ГАК, имајте осет и претпоставете како ќе се осеќаат кога ќе ве читаат.
Суупеер, еден собир да напрајме . Јас послабо го осетив во 15та или 16та недела. Чувството ми беше како кога нагло се спушташ со кола по удолница, некој тип на ролеркостер кога ти се превртува во стомак. После ми личеше ко вибрации, ко пливкање или бранчиња ама не мн често.И веќе во 19та недела ми беше посилно, можеби дека постелкава ми е на заден ѕид. Поздрав сограѓанки и несограѓанки
Iskreno ima soliden kadar na GAK,no za da go resam mojot slucaj me metkaa pa na kraj vo ministerstvo se javiv tie sredija.Pa mozelo cel tim od doktori da se soberat. Vo sekoj slucaj ima dobri doktori.
Девојки, на гости сум, чај ми направиле од нане, се напив голтка , ме фати шубе, сакам да кажам дека не смееме да пиеме, ама си викам да не речат оваа се препичава. Ваљда од една чаша нема да ми биде ништо а?
На листот што ми го даде мене матичнта пишува да не се пијат јаки чаеви од типот црн чај, зелен, руски. Другите се дозволени. Се разбира по една чаша, да не се претерува
Здраво мешиња, како сте денес? Јас сабајле бев кај матичната и искрено ме исплаши. Денес сум 34+4 и ми вика дека бебето (стомачето) му заостанува за 2 недели може и повеќе, а цела бременост заостануваше по една недела. Од мината недела на 17 декември кога бев кај неа во 33+1 беше 2030гр, а денес го измери 2090, значи многу малку е пораснато, и ми даде упат за во понеделник за на ГАК, ми рече можно било и да ме задржат, не било толку опасно, ама ако одлучат ќе треба царски да ме породат. Се ова ми дојде како шок , многу е рано , некоја со слично искуство, и дали е можно првин со провокации да пробаат ..?
А зошто да не? Ништо нема да ти биде. Зарем си заборавила дека само неизмиен зеленчук не треба да се јаде и месо што не е добро печено. За сѐ друго да не те фаќа шубе.
Period e ke pomine uste malku pij samo sto poveke tecnosti, kasni ovosje, malku orevi, bademi ako ti se spie pospij .Narednite meseci ti se pospokojni ke se stabiliziras.
Жени сакам да ги исперам алиштата за бебето што сум во план во болница да ги носам, па што мислите може во машина да ги пуштам на 30 степени нема да се соберат?
Мешиња помош, има ли некоја од вас искуство со скратен цервикс? 28ма недела сум со близначиња, цервиксот ми е 22мм. Прилично потресена сум
@LadyC И јас го пијам од почеток на бременост,ми го смируваше стомакот многу. Сега сум 29та недела и фала Богу се е ок
Братучетка ми цела бременост ја вадеа од памет, де бебето заостанува, предвреме ќе се породи, постелка одлепена и до последно го мереа многу мало, за на крај да роди здраво бебе од 3700 грама со царски во 41+3 оти природно си немаше абер. Не земај ништо здраво за готово.